RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Із настанням літа дедалі більше жінок надають перевагу одягу, який демонструє всі їхні принади. Ідеально гладенькі ніжки – найголовніша вимога спекотного сезону. Отож доводиться вдаватися до депіляції.

Звичайно, депіляція – втручання в організм. Тому перед тим, як бігти до салону або відкладати кошти на біоепіляцію, відвідайте лікаря-дерматолога. Він визначить ваш тип шкіри, тип росту волосся, перевірить гормональний стан. Зокрема причиною надмірного росту волосся може бути певне захворювання або вагітність. Лікар повинен визначити, чи можна вам робити епіляцію, і якщо можна, то яку саме.

У косметичних салонах найбільш ефективний спосіб видалення небажаного волосся – електроепіляція та ензимна епіляція. Обидва методи мають як переваги, так і недоліки.

Звернемо увагу на різноманітні методи депіляції у домашніх умовах. Це дозволяє економити час та кошти і здійснювати депіляцію у найбільш зручний час.

Обличчя. Усунути непривабливі "вусики" і "борідку" можна за допомогою воску або смужок для депіляції. За допомогою воску можна відкоригувати форму брів. Електроепіляція для брів не годиться, адже здійснювати її біля
очей – небезпечно.

Не варто видаляти на обличчі пушок. По-перше, він виглядає дуже зворушливо, а по-друге, депіляція може стимулювати посилення росту пушкових волосин і зробити їх більш жорсткими.

Руки й ноги. Волосся під пахвами зручно голити, видаляти за допомогою холодних воскових смужок для тіла, які підігрівають руками, або за допомогою крему для депіляції. За спостереженнями косметологів, після 8-10 сеансів воскових аплікацій волосся на цій ділянці тіла стає тонким і майже непомітним.

На руках і ногах косметологи пропонують здійснювати депіляцію воском. Вона триватиме лише 20 хвилин.
Живіт і ділянка бікіні. Шкіра у ділянці бікіні схильна до подразнення. Голити волосся у цій ділянці або користуватися механічними епіляторами не рекомендують.

Волосся у ділянці бікіні, на лобку і статевих органах краще позбуватися за допомогою воску для депіляції, воскових смужок для тіла або за допомогою крему для депіляції. Шкіра інтимної зони дуже ніжна й чутлива, й депіляція може спровокувати подразнення. Однак після кількох сеансів вона звикає до процедури і припиняє реагувати. Щоправда, не варто сподіватися, що ви позбудетеся волосся раз і назавжди. Відросте воно швидко, адже у цій ділянці тіла хороший кровообіг.

Волосся на животі – від пупка до лобка – можна видаляти будь-яким способом. З поодинокими волосинками впорається пінцет. Більш інтенсивного волосся найкраще позбутися воском або кремом. Електроепіляція буде надто болючою – шкіра на животі тонка й чутлива.

Груди. Волосся навкруги сосків найкраще видаляти за допомогою лазерної епіляції, поодинокі волосинки можна підстригти. Однак перед лазерною епіляцією волосинки необхідно коротко підстригти, до того ж, лазер не видалить світле волосся.
Леся ТОКАРЮК

Лазерну епіляцію не рекомендують при:
 свіжій засмазі;
 застосуванні лікарських препаратів та фотосенсибілізаторів;
 фотодерматозах (алергії на сонце);
 нанесенні "автозасмаги".

Коментар

Наталія ВОЛОШИНА, лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру:
– Проблема надмірного росту волосся – одна з найактуальніших у практиці сучасної естетичної медицини. Більшість клієнтів, які звертаються до косметичного салону або клініки, щоби позбутися небажаного волосся, очікують від процедур швидкого та максимально тривалого результату. Це можливо лише при застосуванні методик електроепіляції, лазерного та світлового впливу.
Депіляцію воском не варто здійснювати людям, які вживають ретиноїди (група вітамінів А), оскільки при цьому пошкоджується шкіра. Обережно необхідно проводити процедуру тим, хто користується місцевими препаратами ретиноїдів. При нанесенні воску потрібно уникати ділянок із родимками та будь-якими ушкодженнями. Не можна засмагати одразу після епіляції. Як до, так і після епіляції необхідно захищати шкіру сонцезахисними засобами. 
10-06-2010, 11:06
Коментарів 0 Переглядів 36 493

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.