RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях збільшилася кількість хворих на гострі респіраторні та вірусні захворювання. Особливо багато їх серед школярів та студентів.

– Ще минулого тижня у нас було максимум 25 хворих на день. А сьогодні лише тих, хто вперше до нас звертається, 40-45 студентів на день, – розповідає завідувач міської поліклініки №5 (установа обслуговує студентську молодь) Марія ГУСАКІВСЬКА. – Виявляємо в них гострі респіраторні захворювання та вірусні інфекції. Симптоми вірусних інфекцій – головний біль, висока температура. Лише у понеділок, 19 жовтня, було 54 виклики додому. Медики перевантажені: у кожного нашого працівника – понад 30 хворих, а має бути максимум 25. Черги у поліклініці довжелезні! Дуже багато хворих серед іноземних студентів, зокрема з Індії. Вони не пристосовані до нашого клімату. Причини такого зростання захворюваності – зміна погоди. А ще студенти їздять додому і тільки погіршують свій стан здоров’я. Наприклад, одна студентка лікувалася в нас, а у вихідні поїхала додому до Вінниці і у потязі застудилася ще більше.
Серед школярів найбільше хворих у віддалених районах – на Роші, у Садгорі.

– У нас на сьогодні за хворобою відсутні 37 відсотків учнів, – повідомила заступник директора школи №8 Наталія ІВАН­ЧЕНКО. – У кого ГРЗ, у кого вірусне захворювання. Вірус супроводжується раптовим різким підвищенням температури до 39-40 градусів. Окрім дітей, захворіло троє вчителів та директор. Хоча у школі тепло, вікна ми заклеїли. Наш медик просто "фіолетова", бігає класами, протирає пил, стежить за чистотою води. Але санепідемстан­ція не оголошує карантин, тож учні ходять до школи. Сподіваємося, після канікул стан школярів та вчителів покращиться.
Схожа ситуація і в школі №39, що в Садгорі. Тут хворі 30 відсотків учнів, у тому числі й директор та вчителі.
Щодо центру міста, то хворі тут серед школярів є, але менше.

– У класах початкової школи у середньому відсутні по троє-четверо учнів, – розповів директор гімназії №1 Віктор ШИМАНСЬКИЙ. – За винятком 1-А класу – тут відсутні 24 учнів, та 4-А класу – відсутніх 10 учнів. Загалом із 430 учнів початкової школи відсутніх близько 70. Це 15 відсотків школярів. Це не перевищує норми, але все ж таки такий стан здоров’я учнів нас турбує. Тому, безумовно, якби не було канікул, ми би вивчали ситуацію і вжили би заходів. Зараз проведемо кварцування класних приміщень і, сподіваємося, за канікули діти одужають. Щодо старшої школи, то тут із 562 учнів немає 90. Щоправда, на застуду та вірусні інфекції з них хворі 60 відсотків.

– У нас хворі 15 відсотків дітей, – зауважує директор школи №5 Світлана ЖУКОВСЬКА. – Ще ніколи у жовтні у нас не було стільки хворих. Жовтень зазвичай теплий, сухий. Також багато хворих серед учнів початкової школи, хоча переважно у нас хворіють старші учні. Не розумію, в чому справа – у школі ж тепло. Добре, що канікули будуть, це може врятувати ситуацію.

– Впродовж останнього тижня у зв’язку з похолоданням, почастішали випадки вірусних захворювань, – констатує головний лікар амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №1 Анатолій МИМКА. – Щодня фіксуємо по п’ять-вісім випадків захворювання. Щоправда, грипу немає. Найбільше хворіють школярі, дорослих звертається менше. Мабуть, це через те, що у школах пізно ввімкнули опалення, ось учні й застудилися. Крім того, школярі ходять різними аудиторіями, бігають до магазинів, їздять транспортом. Не виключено, що деякі батьки просто не пускають своїх дітей на уроки, щоби ті не набралися хвороби.

А ось у дошкільних навчальних закладах, на диво, ситуація нормальна. Ми телефонували до кількох садочків, проте скрізь повідомили, що кількість відсутніх не збільшилася.
За словами начальника міського управління освіти Василини МАЛИШЕВСЬКОЇ, про карантин поки що не йдеться:

– У середньому в школах відсутні за хворобою до п’яти відсотків учнів. Це небагато. А тим більше, невдовзі канікули. Якщо після канікул ситуація погіршиться, будемо думати, що робити.
Галина МАРКІВ
22-10-2009, 10:34
Коментарів 0 Переглядів 3 330

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.