RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Грязями лікують ревматизм


Відтепер для лікування організму грязями не потрібно вирушати на курорти Криму, адже лікувальні грязі Сакського озера з’явилися в Чернівцях. Сакські грязі належать до сульфідних грязей із високим вмістом мінеральних та біоактивних речовин. Завдяки хімічній та тепловій дії вони знімають запалення й знеболюють.
– Грязі використовують як внутрішньопорожнинно, так і аплікаційно зовнішньо, – каже лікар Марія РИЖКОВА. – Допомагають вони тоді, коли традиційні методи лікування не здатні дати бажаного результату. Наприклад, у лікуванні ДЦП, безпліддя та псоріазу традиційна медицина дуже слабка. Грязі впливають на всі основні системи й функції організму людини: дихання, кровообіг, обмін речовин, процеси виділення. Відбувається вплив на імунну систему людини, що сприяє одужанню, поверненню здоров’я і закріпленню такого стану на довгі роки. Грязі можна використовувати як у домашніх, так і в поліклінічних умовах, у фізіотерапевтичних кабінетах.
Фахівці лікують грязями вугровий висип, видаляють колоїдні рубці, післяопераційні шрами тощо. При радикулітах, остеохондрозі, сколіозі грязі використовують у комплексі з масажем.
– Після першого курсу терапії результати вражають, – каже Марія Рижкова. – Наприклад, колоїдний рубець розміром із квасолю зменшився до розміру гречаного зерна. Рубці невеликого розміру зникають повністю. При лікуванні остеохондрозу набряк зменшується після перших трьох сеансів. Відновлюється рухливість хребта. Грязі дають вражаючий результат при лікуванні п’яткових шпор, післяпологових та гормональних розтягнень. Грязі лікують безпліддя на фоні запалення маткових труб, недорозвинутих статевих органів, гормональне безпліддя, спаїчну хворобу. Застосовують її при клімаксі та фригідності. Чоловікам допомагають при лікуванні геморою. Бажано застосування грязевих тампонів поєднувати з масажем – такими видами масажу володіють гінекологи та урологи.
Комплексне лікування грязями триває 10-12 процедур і включає сольові ванни та грязеві обгортання – локальні або загальні. Якщо є потреба в лікуванні захворювань малого тазу, таке загальне комплексне лікування обійдеться в півтори тисячі гривень. У середньому розхід грязі – 75 кілограмів на один курс лікування.
При лікуванні захворювань можна також використовувати поровий віджим сульфідної грязі, який має ідентичну дію на організм, але не має протипоказань. Адже грязь може викликати індивідуальне несприйняття організмом хімічних складників.
Грязі потрібно зберігати за температури, не вищій 20 °С. Розігрівати грязі перед застосуванням можна до 44 °С. У домашніх умовах контейнер із грязями опускають у воду, температура якої 60-70 °С. Оскільки грязі та продукти на їхній основі не містять консервантів, термін їхньої придатності – усього рік.
ЦИФРИ

Результативність під час лікування грязями становить (у відсотках):
неврологічні хвороби – 69;
урологічні – 96;
гінекологічні – 99;
жіноче безпліддя – 42;
захворювання опорно-рухового апарату – 75;
шкірні захворювання – 98;
ревматизм – 67;
стоматологічні захворювання – 87.
Від чого
допомагають грязі
Мулові сульфідні грязі Сакського озера використовують при: захворюваннях опорно-рухового апарату, центральної нервової системи (невралгія, неврити, плексити, радикуліти), гінекологічних захворюваннях, захворюваннях чоловічих статевих органів, бронхо-легеневої системи, ЛОР-органів, захворюваннях очей, стоматологічних захворюваннях (пародонтоз, стоматит, гінгівіт, парадонтит, остеомієліт щелеп), шкірних захворюваннях. У косметології грязь застосовують при колоїдних рубцях, куперозі, випадінні волосся, герпетичних висипах, вугровій хворобі.
Сакську морську сіль для ванн використовують за такими показаннями: захворювання серцево-судинної системи, артрити і поліартрити, хвороби і наслідки травм кісток, м’язів, сухожиль.
Ольга ГНІДАН
18-06-2009, 10:28
Коментарів 0 Переглядів 8 639

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.