RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

"МБ" започатковує нову рубрику "Ресторанний гід". Ми допоможемо читачам бути в курсі новинок ресторанного бізнесу в Чернівцях, а також обирати заклад для святкування чи відпочинку.

Які родзинки з’явилися в наших ресторанах останнім часом – про це розповіла Юлія ШКІЛЬНЮК, інженер-технолог Центру харчових технологій. За її словами, чи не найцікавішими стравами в меню нині можуть похвалитися ресторани з українською національною кухнею. За давніми рецептами тут готують супи з крупою та капусняк, борщ із пампушками, вареники з найрізноманітнішими начинками (вишнями, маком, сиром, м’ясом тощо).

– Фуршетні столи з хріновухою власного виробництва, яку пропонує козак у шароварах, ми готуємо як подарунок від ресторану, – каже заступник директора одного з ресторанів Олена МАЗУР. – Сало, кров’янку, копчені вироби купуємо у селян. Помідори та огірки квасимо самі. Гостей біля входу пригощаємо медовухою та настояною на хроні горілкою (хріновухою).

Ще одна річ, яка стає дедалі популярнішою в ресторанах, – справжня піч. На дровах тепер модно і запікати м’ясо, і готувати піцу.

– Раніше ми готували м’ясо на відкритому мангалі. Нині є можливість ковбаски, порося чи дичину запікати у печі, – каже адміністратор одного з ресторанів мисливського стилю Наталія Д’ЯЧЕНКО. До речі, це чи не єдиний у місті ресторан, де можна скуштувати дичину. Замовляти до столу кабана, косулю чи зайця потрібно за два-три тижні до бенкету. Адже мисливці ще мають її вполювати, а потім доставити до ресторану. Страва з дичини коштуватиме 70-80 гривень.

Проте дичина – це сезонний делікатес. Щойно розпочинається зимовий сезон полювання, можна поласувати соковитим зайцем чи ніжною косулею. А влітку пропонують м’ясо дикої качки. "На мій смак, кращим є м’ясо косулі. До нього раджу соус із брусниці чи журавлини, а на гарнір – овочі-гриль – перці, помідори, цибуля тощо", – говорить шеф-кухар Андрій ЄРМУРАКІ.

Ще одне ексклюзивне місце для гурманів, за словами інженера-технолога, – піцерія в районі заводу "Гравітон". Страви у цьому закладі можуть конкурувати з найвишуканішими у знаних ресторанах міста. Де ще в Чернівцях можна скуштувати равіолі, які роблять вручну? А 30 видів піци тут готує сам власник – до речі, єгиптянин за національністю Аладін Камел. Окрім традиційних італійських страв, у меню є й екзотичні для наших країв пашамела, кус-кус "Мароко" та Єгипетська страва. Це м’ясо та овочі, запечені із соусом та спеціями. Будь-що у цьому невеликому кафе готують у печі на очах у відвідувачів – чи то піцу, чи то шашлик, чи то голубці.

– Чоловік 11 років працював піце-майстром у ресторанах Італії. Тож усі рецепти піци – його власні винаходи, – каже директор піцерії, дружина шеф-кухаря Наталія КАМЕЛ. – Равіолі ліплять дічата на кухні. А приготування лазаньї не довіряю нікому – готую сама. (О. Гнідан) 
23-12-2010, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 2 473

Теги -
Близько 5-ї години ранку патрульні отримали виклик про ДТП зі зникненням.

Чоловіка шукали майже пів сотні рятувальників

59-річний водій автомобіля "Renault Duster" наїхав на велосипедиста
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.