RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"МБ" започатковує нову рубрику "Ресторанний гід". Ми допоможемо читачам бути в курсі новинок ресторанного бізнесу в Чернівцях, а також обирати заклад для святкування чи відпочинку.

Які родзинки з’явилися в наших ресторанах останнім часом – про це розповіла Юлія ШКІЛЬНЮК, інженер-технолог Центру харчових технологій. За її словами, чи не найцікавішими стравами в меню нині можуть похвалитися ресторани з українською національною кухнею. За давніми рецептами тут готують супи з крупою та капусняк, борщ із пампушками, вареники з найрізноманітнішими начинками (вишнями, маком, сиром, м’ясом тощо).

– Фуршетні столи з хріновухою власного виробництва, яку пропонує козак у шароварах, ми готуємо як подарунок від ресторану, – каже заступник директора одного з ресторанів Олена МАЗУР. – Сало, кров’янку, копчені вироби купуємо у селян. Помідори та огірки квасимо самі. Гостей біля входу пригощаємо медовухою та настояною на хроні горілкою (хріновухою).

Ще одна річ, яка стає дедалі популярнішою в ресторанах, – справжня піч. На дровах тепер модно і запікати м’ясо, і готувати піцу.

– Раніше ми готували м’ясо на відкритому мангалі. Нині є можливість ковбаски, порося чи дичину запікати у печі, – каже адміністратор одного з ресторанів мисливського стилю Наталія Д’ЯЧЕНКО. До речі, це чи не єдиний у місті ресторан, де можна скуштувати дичину. Замовляти до столу кабана, косулю чи зайця потрібно за два-три тижні до бенкету. Адже мисливці ще мають її вполювати, а потім доставити до ресторану. Страва з дичини коштуватиме 70-80 гривень.

Проте дичина – це сезонний делікатес. Щойно розпочинається зимовий сезон полювання, можна поласувати соковитим зайцем чи ніжною косулею. А влітку пропонують м’ясо дикої качки. "На мій смак, кращим є м’ясо косулі. До нього раджу соус із брусниці чи журавлини, а на гарнір – овочі-гриль – перці, помідори, цибуля тощо", – говорить шеф-кухар Андрій ЄРМУРАКІ.

Ще одне ексклюзивне місце для гурманів, за словами інженера-технолога, – піцерія в районі заводу "Гравітон". Страви у цьому закладі можуть конкурувати з найвишуканішими у знаних ресторанах міста. Де ще в Чернівцях можна скуштувати равіолі, які роблять вручну? А 30 видів піци тут готує сам власник – до речі, єгиптянин за національністю Аладін Камел. Окрім традиційних італійських страв, у меню є й екзотичні для наших країв пашамела, кус-кус "Мароко" та Єгипетська страва. Це м’ясо та овочі, запечені із соусом та спеціями. Будь-що у цьому невеликому кафе готують у печі на очах у відвідувачів – чи то піцу, чи то шашлик, чи то голубці.

– Чоловік 11 років працював піце-майстром у ресторанах Італії. Тож усі рецепти піци – його власні винаходи, – каже директор піцерії, дружина шеф-кухаря Наталія КАМЕЛ. – Равіолі ліплять дічата на кухні. А приготування лазаньї не довіряю нікому – готую сама. (О. Гнідан) 
23-12-2010, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 2 393

Теги -

Рубрика "МБ" – про тих, на честь кого перейменували вулиці та провулки.
Арон Крайс зробив чимало для розвитку туризму на Буковині.


Інформацію про можливу причетність служителя одного з монастирів регіону надійшла поліції від ОВА.
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На заході зібралися власники, керівники, шеф-кухарі готельно-ресторанних комплексів та науковці із закладів вищої освіти України


Чернівчани продовжують допомагати армії. Блог Надії Будної
У Буковинському медичному університеті стартував челендж "Захистимо тих, хто захищає нас. Моя країна б’ється!"
Наберіться терпіння, інакше вам стане зле. Блог Ярослава Волощука
Не часто доводиться звертатися до послуг лікарів
ВІДЕО Переглянути все відео

Чому важливо захистити власне житло, як вибрати охоронну компанію й не поплатитися за власну байдужість, ми розпитали у чернівецьких фахівців підрозділу швидкого реагування "Тигр".

У Приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" відбувся[i] Благодійний культурно-мистецький марафон "Борітеся – поборете!".

У Чернівцях дистанційно опанувати німецьку мову, відшліфувати вимову та граматику допоможуть у Центрі німецької мови, який є офіційним партнером Goethe-Institut.
• Теги