Зайця і кабана в ресторані замовляйте за тиждень

суспільство / Новини Чернівців
2 480
0
"МБ" започатковує нову рубрику "Ресторанний гід". Ми допоможемо читачам бути в курсі новинок ресторанного бізнесу в Чернівцях, а також обирати заклад для святкування чи відпочинку.

Які родзинки з’явилися в наших ресторанах останнім часом – про це розповіла Юлія ШКІЛЬНЮК, інженер-технолог Центру харчових технологій. За її словами, чи не найцікавішими стравами в меню нині можуть похвалитися ресторани з українською національною кухнею. За давніми рецептами тут готують супи з крупою та капусняк, борщ із пампушками, вареники з найрізноманітнішими начинками (вишнями, маком, сиром, м’ясом тощо).

– Фуршетні столи з хріновухою власного виробництва, яку пропонує козак у шароварах, ми готуємо як подарунок від ресторану, – каже заступник директора одного з ресторанів Олена МАЗУР. – Сало, кров’янку, копчені вироби купуємо у селян. Помідори та огірки квасимо самі. Гостей біля входу пригощаємо медовухою та настояною на хроні горілкою (хріновухою).

Ще одна річ, яка стає дедалі популярнішою в ресторанах, – справжня піч. На дровах тепер модно і запікати м’ясо, і готувати піцу.

– Раніше ми готували м’ясо на відкритому мангалі. Нині є можливість ковбаски, порося чи дичину запікати у печі, – каже адміністратор одного з ресторанів мисливського стилю Наталія Д’ЯЧЕНКО. До речі, це чи не єдиний у місті ресторан, де можна скуштувати дичину. Замовляти до столу кабана, косулю чи зайця потрібно за два-три тижні до бенкету. Адже мисливці ще мають її вполювати, а потім доставити до ресторану. Страва з дичини коштуватиме 70-80 гривень.

Проте дичина – це сезонний делікатес. Щойно розпочинається зимовий сезон полювання, можна поласувати соковитим зайцем чи ніжною косулею. А влітку пропонують м’ясо дикої качки. "На мій смак, кращим є м’ясо косулі. До нього раджу соус із брусниці чи журавлини, а на гарнір – овочі-гриль – перці, помідори, цибуля тощо", – говорить шеф-кухар Андрій ЄРМУРАКІ.

Ще одне ексклюзивне місце для гурманів, за словами інженера-технолога, – піцерія в районі заводу "Гравітон". Страви у цьому закладі можуть конкурувати з найвишуканішими у знаних ресторанах міста. Де ще в Чернівцях можна скуштувати равіолі, які роблять вручну? А 30 видів піци тут готує сам власник – до речі, єгиптянин за національністю Аладін Камел. Окрім традиційних італійських страв, у меню є й екзотичні для наших країв пашамела, кус-кус "Мароко" та Єгипетська страва. Це м’ясо та овочі, запечені із соусом та спеціями. Будь-що у цьому невеликому кафе готують у печі на очах у відвідувачів – чи то піцу, чи то шашлик, чи то голубці.

– Чоловік 11 років працював піце-майстром у ресторанах Італії. Тож усі рецепти піци – його власні винаходи, – каже директор піцерії, дружина шеф-кухаря Наталія КАМЕЛ. – Равіолі ліплять дічата на кухні. А приготування лазаньї не довіряю нікому – готую сама. (О. Гнідан) 
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Лікарка назвала популярний серед українців напій, який спричиняє випадіння волосся
01:45
Весняна обрізка дерев: не пропустіть ці дні, аби гілки гнулися від плодів
01:30
Що їсти перед місячними, щоб уникнути перепадів настрою
01:15
Який кетчуп не можна купувати в українських магазинах і чому
01:00
Чи можна постити вагітним, жінкам, які годують грудьми, і дітям
00:45
Названо вітаміни, які треба пити для відновлення здоров’я шкіри після зими
00:30
Як правильно витирати екрани телевізора та монітора, щоб з часом не пошкодувати
00:15
У багатьох вони є! Ось які навушники сильно шкодять слуху
24 лютого, 2025
23:58
Економія чи зайва робота: чи потрібно вимикати бойлер на ніч
23:43
2 знаки Зодіаку, для яких весна буде сповнена романтики та пристрасті
23:26
На фронті 92 бойових зіткнення, майже третина з них - на Покровському напрямку
23:05
«Досі пишу йому, що кохаю»: історія чернівчанки, чоловік якої зник безвісти
ексклюзив
22:45
Які продукти слід їсти навесні, щоб отримати більше вітаміну E
22:24
«Бійці повинні добре поїсти та зігрітися»: на Буковині п’ятикласниці виготовляють окопні свічки
22:06
Всесвіт подарує крила щастя лише цим знакам Зодіаку
21:43
"Окупанти хотіли розстріляти, але забрали в полон": історія звільненого військового Дмитра Чучка
21:22
Перевищив норму у майже 8 разів: у Чернівцях затримали п'яного водія
20:58
Як три роки повномасштабного вторгнення вплинули на життя чернівчан - відео
20:39
Шмигаль запропонував посилити інтеграцію України до ринку Європи
20:20
Генасамблея ООН проголосувала резолюцію з засудженням РФ
19:57
В Україні додали нову причину для встановлення інвалідності
19:36
Президент відзначив захисника з Буковини орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня
19:19
НБУ випустив пам’ятну монету «Тримаймо стрій!» до річниці вторгнення РФ
18:59
Чим замінити каву: п'ять бадьорливих напоїв, які підвищать вашу енергію
18:48
За три роки в Чернівецькому перинатальному центрі народилося понад 600 дітей від переселенців
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм