RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Зайця і кабана в ресторані замовляйте за тиждень

"МБ" започатковує нову рубрику "Ресторанний гід". Ми допоможемо читачам бути в курсі новинок ресторанного бізнесу в Чернівцях, а також обирати заклад для святкування чи відпочинку.

Які родзинки з’явилися в наших ресторанах останнім часом – про це розповіла Юлія ШКІЛЬНЮК, інженер-технолог Центру харчових технологій. За її словами, чи не найцікавішими стравами в меню нині можуть похвалитися ресторани з українською національною кухнею. За давніми рецептами тут готують супи з крупою та капусняк, борщ із пампушками, вареники з найрізноманітнішими начинками (вишнями, маком, сиром, м’ясом тощо).

– Фуршетні столи з хріновухою власного виробництва, яку пропонує козак у шароварах, ми готуємо як подарунок від ресторану, – каже заступник директора одного з ресторанів Олена МАЗУР. – Сало, кров’янку, копчені вироби купуємо у селян. Помідори та огірки квасимо самі. Гостей біля входу пригощаємо медовухою та настояною на хроні горілкою (хріновухою).

Ще одна річ, яка стає дедалі популярнішою в ресторанах, – справжня піч. На дровах тепер модно і запікати м’ясо, і готувати піцу.

– Раніше ми готували м’ясо на відкритому мангалі. Нині є можливість ковбаски, порося чи дичину запікати у печі, – каже адміністратор одного з ресторанів мисливського стилю Наталія Д’ЯЧЕНКО. До речі, це чи не єдиний у місті ресторан, де можна скуштувати дичину. Замовляти до столу кабана, косулю чи зайця потрібно за два-три тижні до бенкету. Адже мисливці ще мають її вполювати, а потім доставити до ресторану. Страва з дичини коштуватиме 70-80 гривень.

Проте дичина – це сезонний делікатес. Щойно розпочинається зимовий сезон полювання, можна поласувати соковитим зайцем чи ніжною косулею. А влітку пропонують м’ясо дикої качки. "На мій смак, кращим є м’ясо косулі. До нього раджу соус із брусниці чи журавлини, а на гарнір – овочі-гриль – перці, помідори, цибуля тощо", – говорить шеф-кухар Андрій ЄРМУРАКІ.

Ще одне ексклюзивне місце для гурманів, за словами інженера-технолога, – піцерія в районі заводу "Гравітон". Страви у цьому закладі можуть конкурувати з найвишуканішими у знаних ресторанах міста. Де ще в Чернівцях можна скуштувати равіолі, які роблять вручну? А 30 видів піци тут готує сам власник – до речі, єгиптянин за національністю Аладін Камел. Окрім традиційних італійських страв, у меню є й екзотичні для наших країв пашамела, кус-кус "Мароко" та Єгипетська страва. Це м’ясо та овочі, запечені із соусом та спеціями. Будь-що у цьому невеликому кафе готують у печі на очах у відвідувачів – чи то піцу, чи то шашлик, чи то голубці.

– Чоловік 11 років працював піце-майстром у ресторанах Італії. Тож усі рецепти піци – його власні винаходи, – каже директор піцерії, дружина шеф-кухаря Наталія КАМЕЛ. – Равіолі ліплять дічата на кухні. А приготування лазаньї не довіряю нікому – готую сама. (О. Гнідан) 
23-12-2010, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 2 464

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.