RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Рідке теплоізоляційне покриття – матеріал не новий. Його вже багато років використовують у космонавтиці, кораблебудуванні. Звідти технологія не так давно потрапила в будівництво.

Ще донедавна для захисту помешкань від промерзання і боротьби з вогкістю та грибком використовували тільки пінопласт і мінеральну вату. Рідке покриття не подібне до класичних утеплювачів, тому ще не прижилося серед споживачів.

– Рідке теплоізоляційне покриття – це густа суспензія білосніжного кольору, яка після висихання утворює еластичний шар, – розповідає Ігор ПУЛЯК, представник харківського підприємства з виробництва теплоізоляційного покриття. – Її розводять дистильованою водою так само, як, наприклад, акрилові фарби. На вигляд це звичайна фарба, але з дуже незвичайними властивостями.

Рідка теплоізоляція, яку пропонує вітчизняний виробник, складається з мікроскопічних пустотілих керамічних і силіконових кульок та рідкої основи (синтетичний каучук, акрилові полімери та неорганічні пігменти). Ця композиція робить матеріал легким і еластичним. Виробник дає гарантію на покриття 10 років.
Рідкий теплоізолятор можна наносити на металеву, бетонну, цегляну, дерев’яну, пластикову та інші поверхні.

Єдиний несумісний з утеплювачем матеріал – поліетилен.

Використовувати рідке покриття можна для стін, стель і дахів, трубопроводів, внутрішніх стінок транспортних засобів, морозильних камер тощо.

– Цим матеріалом можна утеплювати практично все, він екологічно чистий, – каже Ігор Пуляк. – Рідка теплоізоляція підходить і для зовнішніх, і для внутрішніх робіт як у приватних будинках, так і в багатоповерхівках. Покриття витримує температуру від мінус 40 до плюс 200 градусів, а один технологічний прохід дорівнює ефекту 28 сантиметрів цегли.

Найбільш розповсюджений матеріал для утеплення нині – пінопласт, зокрема з точки зору вартості. Проте Ігор Пуляк переконує, що використання рідкої ізоляції значно дешевше: "Ціна квадратного метра теплоізоляції – 40 гривень. А пінопласт за ці гроші ви не зможете встановити, оскільки окрім нього потрібно купити шпаклівку, клей, сітку тощо. А будівельні суміші нині дуже дорогі. Рідкий утеплювач можна нанести самому. Для цього потрібен тільки пензель і дотримання технології". Звісно, якщо це багатоповерхівка, фасадні роботи потребують допомоги промислових альпіністів. Тоді метр квадратний утеплення коштуватиме в середньому 120 гривень. І. Пуляк вважає, що це завищена ціна, бо якщо матеріал коштує 40 гривень, робота не повинна коштувати більше за цю суму.
Можна утеплювати помешкання не тільки зовні, але й зсередини. "В ідеалі утеплити варто і зсередини, і зовні, – зауважує І. Пуляк і порівнює: якщо теплопровідність мінеральної вати 0,24, то рідкого покриття харківського виробництва – 0,0016.

Також рідка теплоізоляція допоможе запобігти замерзанню труб взимку. Минулої зими чимало мешканців зіткнулися з такою проблемою. І, на відміну від "обгорткових" ізоляцій, це покриття консервує не видалену іржу і виключає корозію металу.

Властивості рідкого теплоізолятора:
екологічно чистий матеріал, не містить шкідливих домішок;
дозволяє не тільки усунути промерзання стін, а також захищає від утворення конденсату в приміщеннях, позбавляє від плісняви та грибків;
використовують не тільки як теплоізоляційний матеріал, але й як гідроізолятор;
простота нанесення, можливість використання на поверхнях будь-якої форми та у важкодоступних місцях;
 можливість пофарбування в будь-який колір, фарба не впливає на ефективність покриття;
конкурентна ціна, порівняно з іншими утеплювачами.

Особливості нанесення

Поверхня, на яку наносять утеплювач, повинна бути сухою, знежиреною, чистою. Один шар потрібно наносити вертикально, інший – горизонтально. Теплоізоляцію можна наносити звичайним, але натуральним пензлем. Матеріал боїться перемерзання, тому проводити роботи і зберігати його потрібно за плюсової температури.
Один технологічний прохід – шар грунтівки (ця сама речовина, розведена водою до консистенції молока) для адгезії, потім наносять основне покриття – шар вертикально, шар горизонтально.
Товщина одного шару покриття – не більше 0,6 міліметра, норма витрат, залежно від поверхні і товщини покриття, – 0,5-1 літр на квадратний метр. 
Марина Карасьова
16-09-2010, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 9 632

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.