RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стеля на кухні завдає господарям найбільше незручностей. Підвищений рівень вологи і кіптява псують її зовнішній вигляд, а разом із тим і весь вигляд кухні. Тому, обираючи матеріал для оздоблення кухонної стелі, важливо, щоби ві н витримував підвищену вологість і був простим у догляді.

– Матеріалів для стелі є багато, обирати їх варто залежно від стану поверхні, хоча найпопулярнішим у Чернівцях є все-таки гіпсокартон, – розповів Олександр Н., майстер із комплексного ремонту. – Хоча його доцільно використовувати у разі, якщо стеля нерівна або є стики панелей. Пластиковою вагонкою також можна вирівняти поверхню, але вона не екологічна і має штучний вигляд. Тому на кухні її краще не використовувати. Крім того, гіпсокартон можна будь-коли перефарбувати, зробити фігурні елементи, оригінальне освітлення тощо. Можна вирівняти стелю і так званою євроштукатуркою, але є ризик, що з’являться тріщини. Крім того, якщо шар штукатурки значний, вона може відшаровуватися. Щодо натяжних стель, то, на мою думку, вони зручні, але не дуже практичні. Це плівка, а на кухні постійна зміна температур. Хоча нині це вже не такий дорогий матеріал, як кілька років тому. Купити плівку можна від 12 доларів за квадратний метр. Як мені відомо, нині середня вартість натяжної стелі з роботою в Чернівцях – 30 доларів. Квадратний метр готової гіпсокартонної стелі обійдеться приблизно в 150-160 гривень. Хоча все залежить від вартості витратних матеріалів.
Марина КАРАСЬОВА

Пластикова вагонка. Вибір пластикових панелей великий: і за виглядом, і за ціною. Монтуються вони швидко і не вимагають попередньої підготовки поверхні. Між стелею і пластиковою вагонкою можна розташувати комунікації, електропроводку. Вагонка – вологостійка і догляду вимагає мінімального – достатньо протерти поверхню ганчіркою.
Проте навіть найякісніший пластик – матеріал не натуральний і не викликає відчуття затишку. А за статистикою, 80 відсотків господарів вважають саме кухню місцем, яке визначає затишок усієї квартири.

Гіпсокартон. Він також не вимагає підготовки поверхні, у порожнині можна прокласти комунікації, встановити точкове освітлення тощо. Також гіпсокартон має звукоізолюючі властивості.
На відміну від пластику, гіпсокартон потрібно шпаклювати і фарбувати. Але в підсумку поверхня виходить ідеально рівною. Пластичність гіпсокартону дозволяє зробити стелю багаторівневою, із чіткими геометричними або вигнутими елементами.

Штукатурення.
Це класичний варіант стелі на кухні. При цьому, на відміну від підвісних стель, штукатурка не зменшує висоту приміщення. Хоча з іншого боку, штукатурні роботи – найскладніші. Вони вимагають майстерності й витрат часу. При цьому якщо стеля нерівна або помітно стики панелей, зробити ідеально рівну і надійну поверхню досить проблематично.
Завдання можна спростити, якщо наклеїти на стелю вологостійкі шпалери.

Натяжна стеля. Як і будь-яка підвісна, натяжна стеля легко монтується, не потребує підготовки поверхні, є можливість вбудувати комунікації й освітлення.
Натяжні стелі мають гарний вигляд, безліч фактур і кольорів. Це непоганий варіант, якщо вас часто затоплюють сусіди (стелю можна "відстібнути" і злити воду). Крім того, ця плівка відштовхує пил і вимагає мінімального догляду.
Хоча після встановлення світильників поміняти їх місцями буде неможливо – отвори вирізають перед монтажем стелі. Натяжна стеля досить міцна, але якщо її пошкодити, доведеться замінити повністю. Пошкодження неможливо ні зашпаклювати, ні зафарбувати.

Можливості підвісної стелі n Це ідеальний варіант, якщо поверхня нерівна або на стиках панелей постійно утворюються тріщини. Гіпсокартонну стелю в такому випадку варто обклеїти, наприклад, скловолокном або шпалерами.
 Простий і швидкий монтаж. Можливість у просторі між поверхнею і підвісною стелею прокласти комунікації, електрику, вентиляцію, точкове освітлення тощо.
 Над підвісною поверхнею можна встановити звукоізоляцію – пінопласт, мінвату тощо. Це зменшить рівень сторонніх звуків у приміщенні.
9-09-2010, 10:41
Коментарів 0 Переглядів 15 598

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.