RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ванна кімната в античному стилі може стати неповторним куточком старовинної розкоші у вашому домі. Для її оформлення поєднують єгипетський та грецький стилі інтер’єру.

– Щоби зробити "ванну Клеопатри", потрібно, щоби приміщення було велике і просторе, – розповідає дизайнер Тетяна БЕНІВА. – Таку ванну кімнату бажано створювати у приватних будинках, оскільки до цього стилю існують певні вимоги. Для того, щоб інтер’єр ванної кімнати відповідав античному періоду, оформлення потрібно витримати в єдиному стилі. Вдало підібрані й розташовані візуальні акценти створять етнічний антураж, нададуть приміщенню вишуканості й загадковості. Традиційними елементами єгипетського стилю є архітектурні форми – арки та колони. Їх можна спорудити з сучасних матеріалів і задекорувати відповідно до стилю.

Кольорова палітра в такому інтер’єрі має бути витримана в "пісочних" тонах. Перевага надається нейтральним відтінкам – світло-жовтому, бежевому, кольору слонової кістки, також може бути присутній червоний та синій кольори. Неодмінні в оформленні елементи з золота, адже інтер’єр в античному стилі зобов’язує до розкоші.

Підлога. Підлога може бути оздоблена дрібною мозаїкою, галькою або мармуром. Якщо є можливість, можна створити декілька подіумів, сходинок, щоби виникало відчуття, ніби спускаєшся чи підіймаєшся до ванни.

Стеля. Стеля повинна бути високою. Доречно оздобити її балками, які за тих часів використовували як основні опори приміщень.

Стіни. Їх у Греції зажди прикрашали розписами. Тому на стінах у ванній кімнаті можна використати мозаїку певної тематики, ліпнину. Можна відтворити зображення грецької богині. Вставки між плиткою доречно обирати з єгипетськими ієрогліфами, знаками.

Раковина. Цікаве рішення – настінний фонтан, який можна розмістити біля змішувача. Коли з фонтанчика тектиме вода, виникатиме відчуття, ніби вмиваєшся у справжній античній раковині. Саму раковину потрібно зробити з мармуру або імітувати подібний візерунок.

Ванна. Її основна частина має бути втоплена в підлогу – коли заходиш у неї, наче поринаєш у басейн. Інше рішення, навпаки, встановити ванну на подіум.

Форма ванни може бути квадратною, заокругленою чи овальною. Над ванною можна розмістити душ, виконаний у старовинному стилі під бронзу або золото.

Штори. Можна вибрати однотонні світлих відтінків або прикрашені геометричним орнаментом. Особливо актуальні натуральні тканини – бавовна, льон.

Освітлення. В ідеалі світильники мають бути у вигляді античних факелів. Нині є великий вибір бра, які їх нагадують. Навіть сама лампочка може бути закрученою, у формі вогню.

Меблі, аксесуари. Дзеркало можна оформити мозаїкою або зробити його у різьбленій чи золотій рамці. Це підкреслить розкіш інтер’єру.
Для того, щоб у ванній кімнаті можна було розмістити різні речі, можна зробити мармурові полички, повісити тримачі під бронзу або золото. Шафу потрібно ставити лише біля входу в кімнату, щоби вона не суперечила інтер’єру, адже за античності шаф не було. Шафа також повинна бути виготовлена під старовину. Доповнити кімнату можна мармуровою лавочкою на лев’ячих ніжках або дерев’яною масивною лавкою на різьблених дерев’яних ніжках, зафарбованих під бронзу.

Як елемент декору можна поставити фігурку кота, адже в ті часи цим тваринам поклонялися. У невеликих нішах можна розмістити картини або декоративні статуетки (голова Сфінкса, бюст Нефертіті, невеликі піраміди). А розставлені у кутах кімнати великі підлогові керамічні амфори додадуть останнього довершеного штриху до старовинного інтер’єру. 
22-07-2010, 09:49
Коментарів 0 Переглядів 3 800

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.