RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Два тижні у справжньому райському куточку провели чернівчани Михайло та Олеся Павлюки. Молоде подружжя побувало у Таїланді – саме це місце вони обрали для свого медового місяця. І не жалкують – подорож запам’яталася їм екзотичними стравами, природою, привітністю місцевих мешканців, видовищними шоу.

Готель знаходився у справжніх
джунглях


– Ми побували у столиці Таїланду – Бангкоці, острові Пхукет та курортному місті Патайя, – розповідає Михайло.
На острові Пхукет жили у готелі, який знаходився у справжніх джунглях. Виходиш із готелю – і довкола восьмиметрові листки, квіти, бігають екзотичні тварини…

Також нас вразив виступ слонів. Ці тварини і на величезних велосипедах катаються, і під диско-музику танцюють, і в футбол та баскетбол грають.

– Але найбільше мені запам’яталося, як слон… переступав через мене! – згадує Олеся. – Таїландці вірять: якщо слон тебе переступить – це на щастя. Глядачам пропонували спробувати. Я наважилася. Лягла, слон мене понюхав, переступив однією ногою, а іншу тримає в повітрі! І не знаєш, наступить він на тебе чи ні! Від страху я мало не зомліла. Але все закінчилося щасливо.

Масаж роблять… рибки

– На острові Пхукет ми бачили шоу зі зміями, – каже Михайло. – Дресирувальник танцює з кобрами, вони на нього нападають… Страшно! Глядачам навіть дозволяли поцілувати змію. Я ризикнув – відчуття не з найприємніших. Проте таїландці з величезною повагою ставляться до змій, та й взагалі до всіх тварин. Якщо посеред дороги сів собака – можуть утворитися затори, собаку об’їжджатимуть, але ніхто його не прожене.

– А масаж у Таїланді – це щось неймовірне! – захоплено згадує Олеся. – Я настільки розслабилася під час масажу, що навіть заснула. А потім тіло стало таким легким, що хотілося злетіти.

Є ще один вид масажу, який роблять… маленькі рибки. Засовуєш ноги чи руки у контейнер із рибками, вони підпливають і легенько пощипують. Це дуже популярна у Таїланді процедура. Мешканці можуть читати газету, пити пиво, курити люльку і тримати ноги в акваріумі.

– Раджу також покататися на "тук-туці" – триколісному критому моторолері, – зауважує Михайло. – Їдеш, і тебе приємно обвіває прохолодою. "Тук-туки" – дуже популярний вид транспорту в Таїланді, їх та мопедів там більше, ніж автомобілів. А дороги значно кращі, ніж у нас. Рух, до речі, лівобічний.

Щодо погоди, то у Таїланді дуже волого. Якщо на вулиці 35 градусів тепла – почуваєшся, наче у сауні. Тож у готелі без кондиціонера не проживеш.

– Тайська кухня дуже смачна, хоч і незвична для нас. Усі страви в меню викликають подив, – каже Олеся. – Причому їжа досить дешева, ситно повечеряти вдвох можна за п’ять доларів. Але ціни у ресторанах значно вищі: якщо у вуличного продавця склянка кокосового молока коштує 25 бат (один долар дорівнює 30 батам), то у ресторані його вартість – чотири долари.

Порада тим, хто збирається до Таїланду, – не переборщити з екзотичними стравами, їсти потроху. Основна причина, чому туристи там можуть мати проблеми зі шлунком, – вони у перший день хочуть усе спробувати.

– Таїландці вразили своєю життєрадісністю, – додає Михайло. – Всі вони усміхнені, жартівливі, незаздрісні, прості. Але є одна особливість – з ними треба вміти ввічливо, але наполегливо торгуватися! Бо можуть такі ціни загнути! Та якщо добре поторгуватися, ціну можна збити у чотири-п’ять разів.

За словами молодят, поїздка їм обійшлася порівняно недорого. Вони обрали найдешевші туркменські авіалінії, тож переліт туди й назад коштував 900 доларів за одного. 
Галина МАРКІВ

На замітку
Королівство Таїланд – країна в Південно-Східній Азії, розташована на півостровах Індокитай і Малака. Столиця і головний порт – Бангкок. Мови – тайська і китайська (обидві державні), місцеві діалекти. Грошова одиниця – бат. Клімат країни тропічний мусонний. 
10-06-2010, 10:54
Коментарів 0 Переглядів 2 411

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.