RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вибір змішувача – справа відповідальна. Неякісна модель прослужить місяць або кілька. А в найгіршому випадку кран може зірвати від напору води, і якщо господарів не буде вдома – проблем із затопленими сусідами не оберешся.
Вибір змішувачів на ринку – необмежений, як за ціною, так і за дизайном: в стилі хайтек, ретро, класика… Але спочатку визначаємося з якістю.

– Обираючи змішувач, насамперед потрібно звернути увагу на його серцевину, – пояснює Андрій БУЗДУГАН, консультант магазину "Мийки для кухні". – Картридж може бути з пластику, латуні або кераміки. Найякісніші змішувачі – з керамічною серцевиною. Середній сегмент – латунь. Пластик, можна сказати, – одноразовий варіант.

Залежно від матеріалу картриджу, варіюються і ціни змішувачів.

З пластиковою начинкою змішувач у Чернівцях можна купити навіть за сто гривень.

Змішувачі з латунню фахівці вважають непоганими щодо співвідношення "ціна – якість". Хоча з часом латунь окислюється, і кран починає протікати.
Кераміка – найдовговічніша, але й найдорожча. Якісний змішувач для мийки коштуватиме приблизно від 600 гривень, а виробництва відомого бренду – ще дорожче. Вартість найвідоміших світових марок може сягати і 500, і 700 євро за змішувач.

– Щоби зрозуміти, чи якісний змішувач, візьміть його в руки. Якісний повинен бути важким, – радить Андрій Буздуган і демонструє німецький змішувач за півтори тисячі гривень і польського виробництва за 840 гривень. Останній не тільки майже вдвічі дешевший, але майже вдвічі легший.
У добротному змішувачі якісними повинні бути всі матеріали. Зокрема і шланги підводу води. Метал поганої якості доволі швидко іржавіє, тож відповідно шланги невдовзі доведеться замінювати.

"Китай" не завжди означає погану якість
– Не можна говорити, що кран, наприклад, дешевше 400 гривень – однозначно поганої якості, – зауважує Андрій Буздуган. – Ті самі товари китайського виробництва є різної якості. Але споживачі, коли чують слово "Китай", одразу вважають, що продукція погана. Насправді Китай виготовляє багато продукції для Європи, і вона хорошої якості.

У Чернівцях можна купити змішувачі виробництва Італії, Німеччини, Греції, Польщі, Китаю… Якщо бренд дуже відомий, покупець платить не тільки за якість, але й за марку. На ринку є й нові, а тому менш відомі виробники. Вони випускають змішувачі не гіршої якості, але коштують крани інколи навіть вдвічі дешевше.

На дорогі моделі виробники дають гарантію, а якщо дешевий змішувач вийде з ладу – його доведеться просто викинути. "Краще купити один дорожчий змішувач, ніж п’ять дешевих", – зауважує Андрій Буздуган.

Одноважельні змішувачі "пам’ятають" температуру води
За комплектацією змішувачі для мийок можуть бути високі і низькі, а також укомплектовані так званим кухонним душем (це зручно, якщо мийка подвійна). Переважна більшість моделей одноважельні: достатньо підняти важіль вгору, щоби ввімкнути воду, повернути праворуч чи ліворуч – щоби відрегулювати температуру води. Це просто і зручно.
Класичні двовентильні крани тепер здебільшого використовують у змішувачах ретро-дизайну.

Крім того, одноважельні змішувачі "пам’ятають" задане співвідношення температури води, і наступного разу достатньо тільки підняти ручку догори. А вентилі щоразу потрібно крутити і регулювати, щоби досягти потрібної температури.

Доглядати найпростіше за гранітними кранами
Модельний ряд змішувачів дуже великий: можна обрати модерн або хайтек, є класичні варіанти, ретро з фігурними кранами під бронзу чи латунь… Крани не повинні вибиватися із загального інтер’єру, а мають поєднуватися з дизайном кухні і побутової техніки.

Також зовнішній вигляд змішувачів залежить від покриття, це може бути хром – глянцевий (найпоширеніший варіант) або матовий, нержавійка тощо. Кольорові моделі вкривають спеціальною емаллю, наприклад, під граніт. Їх використовують у поєднанні з гранітними мийками. А змішувачі ретро-стилю можуть імітувати під мідь і латунь.

Щодо догляду, то найве­редливіші – хромовані глянцеві змішувачі, на яких бризки води залишають помітні плями. На матових розводи менш помітні.
У середньому хороший змішувач прослужить три-п’ять років, а, можливо, і довше. Значно скорочує термін служби кранів вода поганої якості. Якщо, наприклад, вода неочищена кринична – кран вийде з ладу швидше, ніж у випадку, коли використовують фільтри для очщення води.

За централізованого водопостачання жорстка вода та технічні домішки також дуже погано позначаються навіть на най­-
якісніших змішувачах. 
Марина КАРАСЬОВА
15-01-2010, 10:26
Коментарів 0 Переглядів 8 588

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.