RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Співати, танцювати, малювати, грати на гітарі чи декорувати дім – усього цього можна навчитися й у дорослому віці. Для тих, хто не має хобі, найкращий спосіб провести час та знайти розраду для душі – записатися в гурток за інтересами. Це може бути і спортивна секція, і мистецька, і просто гурток, де ви знайдете однодумців. Які цікаві заняття для дорослих пропонують у місті, з’ясовував "МБ".
Ольга ГНІДАН

Чоловік не відпускає на дискотеку? Ходіть на східні танці!
Тим, хто прагне опанувати ритм та навчитися відчувати музику Сходу, пропонують заняття зі східних танців. Інструктор зі східних танців Анжела КОСОВАН допомагає здобути навички танцю єгипетської школи.
– У групу зі східних танців набираю максимум 15 людей, – говорить інструктор. – Дехто на східні танці ходить не заради спорту, а для того, щоби весело провести час. Інші просто приходять відпочити. Наприклад, домогосподарки, які постійно сидять вдома. Якщо чоловік не дозволяє нікуди вийти погуляти, то вони можуть хоч на годинку вирватися на східні танці.
– Після кількох занять жінки починають відрощувати волосся, робити макіяж, – розповіла інший інструктор зі східних танців Альона БЕЗРУКОВА. – Бо часто жінки у старшому віці перестають слідкувати за собою, впадають у депресію. Ми виводимо жінок із цього стану!
Цікаво, що у тих, хто займається східними танцями, немає комплексів з приводу своєї зовнішності. Тут ніхто не буде соромитися своїх обвислих животиків та широких стегон. Адже східні танці дуже чуттєві і жіночні, а повненький живіт ще й додає звабливості.
46-річна Наталія НИКОЛАЙЧУК ходить на східні танці майже рік.
– Я пішла на східні танці, бо хотіла навчитися володіти своїм тілом і почуватися молодою, – пояснює пані Наталія. –Буває, що приходжу з роботи втомлена. Але коли починаю танцювати, у мене начебто відкривається друге дихання! Я стала впевненішою у собі, бо навчилася гарно рухатися. Тепер чоловіки набагато частіше звертають на мене увагу. А ще я більше не соромлюся танцювати на вечірках, наприклад, весіллях. Бо відчуваю, що у мене гарно виходить. Я стала гнучкішою, граціознішою, зник біль у спині, схудла і почуваюся молодшою. Ходитиму на заняття до глибокої старості!
ВАРТІСТЬ: 150 грн на місяць, разове заняття – 20 грн, індивідуальне – 100 грн.

Поважних чоловіків пейнтбол перетворює на підлітків
Відчути себе героєм бойовика, наприклад, зі зброєю в руках врятувати заручника чи захопити прапор, можна на пейнтбольному полі. Зробити це може будь-хто, кому виповнилося 14 років, і хто не має серйозних проблем зі здоров’ям.
"Пейнтбол – екстремальний відпочинок, але доступний більшості. Наприклад, жінки грають не гірше, ніж чоловіки. Хоч вони фізично менш витривалі, на полі поводяться вільніше", – зауважує Владислав ШУЛІКА, засновник пейнтбольного клубу "Хамелеон".
На пейнтбольне поле виходять люди, які прагнуть по-справжньому відпочити, отримати порцію адреналіну, серйозний фізичний та емоційний сплеск. Не кожен гравець виявляється готовим до цього, тому нерідко лідери компанії губляться і відходять у тінь, а, наприклад, поважні чоловіки перетворюються на захоплених підлітків.
Пейнтбольні ігри, як правило, організовують у лісі за Кам’яною, на Валя Кузьмина, Цецино, закинутих будовах або на облаштованих майданчиках. Це не просто біганина по полю, гра має бути осмисленою. А найпопулярніші сценарії гри – коли між двома командами відбувається протистояння, наприклад, захоплення будови, порятунок заручника… Зазвичай гравців захоплює сам процес гри, тому хитромудрі сценарії вимагають нечасто.
Щоби гра була цікавою, мінімально повинно вийти на поле дві команди по троє людей, максимально – по десятеро.
Новачки на пейнтбольному полі здебільшого витримують дві-три години, все ж таки фізичне навантаження неабияке. Крім того, потрібно готуватися до синців, які залишаються після удару кульки. Але, як зауважують організатори ігор, якщо людина знає, що кулька влучить і буде боляче, то отримає додатковий стимул. І найчастіше синцями, отриманими на полі бою, гравці, навпаки, вихваляються, а не нарікають.
ВАРТІСТЬ: пограти в пейнтбол в Чернівцях можна приблизно за 150 гривень. При цьому гравцю потрібно лише мати зручне взуття і одяг, якого не шкода. Придбати своє спорядження аматору коштуватиме приблизно 500 доларів. (М. Карасьова)

У рукопашних боях чоловікам подобається сам процесс
Чоловіки обирають гурток з рукопашного бою не лише через турботу про власне здоров’я, а й через бажання уникнути вуличних суперечок, бійок та непередбачуваних пригод. Адже застосувавши прийоми рукопашного бою, чоловік здатен захистити себе та свою супутницю.
– Заняття з рукопашного бою подобаються чоловікам через сам процес. Їм цікаво помірятися силою один з одним, – ділиться спостереженнями керівник спортивно-оздоровчого клубу "Sportlife" Анжела. – Хлопці на заняттях з рукопашного бою просто мокрі. Півгодини розминаються, а потім годину займаються.
Вартість: 150 грн на місяць, разове заняття – 20 грн, індивідуальне – 80 грн.

Йога додасть стрункості
Заняття йогою дають можливість відчути комфорт, як внутрішній, так і зовнішній. Заняття йогою дають людині відчуття балансу.
– Ми практикуємо фізичну йогу, а не духовну, – каже інструктор з йоги Богдан. – Заняття проводимо за методом Айєнгара, адже це збалансована система вправ. В одній позі м’язи напружуються, наступна поза знімає м’язове напруження. Йога допомагає стати більш організованими та більше встигати, а також вчить бережно ставитися до себе. При цьому – жодного фанатизму. Наші заняття жодним чином не суперечать сучасному життю.
Йогу вважають одним із найздоровіших занять. Відбувається масаж усіх внутрішніх органів. Також добре витягується хребет до анатомічно ідеального. За півроку таким чином можна можна підрости на 2-3 сантиметри.
Група йоги існує з початку літа. Зараз у ній 15 осіб.
Вартість: 150 грн на місяць, разове заняття – 20 грн, індивідуальне – 80 грн.

Півроку – і гратимете на гітарі біля вогнища
Тим, хто має освіту музичної школи або просто хоче спробувати нове для себе заняття, пропонують приватні курси гри на гітарі.
Курси мають три рівні складності. Перший рівень розраховано для навчання аматорів. Триває він 7-8 місяців. За цей час новачок навчиться виконувати на гітарі до 90 відомих композицій. Другий етап включає вивчення гри на соло-гітарі, гри у дуеті, у музичному гурті тощо. Опанування другого етапу дозволяє робити перші кроки на сцені. Третій етап передбачає вивчення інструменту на професійному рівні. Проходження усіх трьох рівнів займає близько трьох років.
– Зазвичай початкову програму обирають ті, хто хоче виконувати пісні під гітару на природі з друзями, у великих компаніях, – каже приватний викладач гри на гітарі Валентин КЛИМЕНКО. – Раджу займатися хоча б по годині двічі на тиждень. Зараз маю 32 учнів. Три тижні тому з’явився учень, який побив віковий рекорд. Чоловікові – 68 років. А більшості учнів – до 30-ти.
Оплата навчання залежить від часу занять і становить від 20 до 60 гривень за заняття.

Для вокалу потрібні дані
Навчитися співати для аматора не буде надто складно, якщо він володіє хорошим голосом та слухом. До вокальної студії беруть навіть 40-річних. Заняття відбуваються за індивідуальним планом.
– Нотної грамоти не вчу. Передаю досвід естрадного вокалу, адже сам 20 років співаю, – каже викладач вокалу Ярослав. – Бажано хоча б двічі на тиждень відвідувати заняття. Навчаю правильно проспівувати голосні та приголосні звуки. Даю основу, а результат залежить від бажання учня працювати. Зараз проводимо набір у чоловічу студію вокалу. Навчання відбуватиметься на базі спортивно-оздоровчого комплексу "Троя". Заняття коштує до 50 гривень.

Чудові картини виходять навіть у тих, хто зроду пензлик в руках не тримав
Створити власними руками картину, при цьому зовсім не вміючи малювати, виявляється, зовсім не складно. Опанувавши техніку декупажу (мистецтво прикрашання), можна власними руками створити справжній шедевр.
На майстер-класи з декупажу до Художнього салону записуються і студенти, і пенсіонери. Деякі учениці, які досі й пензлик в руках не тримали, вже продають свої роботи.
– Бачили б ви задоволення наших учениць від творчого процесу! Вони аж світяться від радості! – каже співвласниця Художнього салону Катерина МОСКАЛЮК. – Розповідають, що навіть уві сні бачать свої майбутні картини. Хтось тішиться з того, що може подарувати власноруч зроблену картину своїм друзям, інші серйозно взялися декорувати свій дім.
Майстер-клас з декупажу відкрили при Художньому салоні лише на початку літа. Учениць не бракує. Записатися сюди можуть люди будь-якого віку.
Теми майстер-класів розписано на місяць наперед. Кожен може прийти та ознайомитися з програмою і записатися на вільне місце у групі. Вартість тригодинного уроку – 120 гривень. У неї входить забезпечення усіма матеріалами для роботи. Майстер-клас проводять щосереди з 15.00 до 18.00. (А. Бабчук)
8-10-2009, 11:33
Коментарів 0 Переглядів 2 867

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.