RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Неправильно вибраний порошок може зіпсувати одяг і машинку


– До магазину часто звертаються покупці з приводу помилково вибраного прального засобу, – розповідає Ольга ЧЕРНЯТИНСЬКА, продавець-консультант магазину побутової хімії, – А це наслідок того, що люди не слідкують за тим, що беруть із полиць магазину. Дуже важливо вміти правильно вибрати пральний порошок, адже від цього буде залежати не тільки зовнішній вигляд вашого одягу, довговічність пральної машини, а інколи і здоров’я.

ОБИРАЮЧИ ЗАСІБ ДЛЯ ПРАННЯ,
СЛІД ЗВЕРНУТИ УВАГУ
1. Пратимете одяг вручну чи
в машинці-автоматі.
Зазвичай товар на полицях має спеціальне розташування, до прикладу – порошки для ручного прання та автомат ніколи не лежатимуть поряд. Уважно дивіться на упаковку: виробники пральних засобів подбали про те, щоби кожен міг візуально розрізнити засоби один від одного. Так, на упаковках порошків, призначених для ручного прання, у нижньому кутку зображують тазик, а на порошках для автоматичного прання – машинку-автомат, додатково підписуючи призначення біля назви продукції.
Порошками треба користуватися суто за призначенням, а тому застосовувати порошок для ручного прання для машинки-автомату не можна. Порошки для ручного прання містять компоненти, за допомогою яких порошок добре піниться. А також вони не містять спеціальних добавок для попередження накипу – це може призвести до поломки пральної машинки.

2. Який тип одягу вам потрібно випрати. Залежно від цього порошки поділяють на:
універсальні – вони підходять для прання білого та кольорового одягу з різних типів тканини, окрім шовку та шерсті, їх можна використовувати за будь-якої температури;
спеціальні – вони призначені для прання кольорового одягу, тонкої білизни та шерсті. Сюди також належать рідкі порошки, так звані гелі, вони добре підходять для прання світлих тонких речей, можуть містити різні пом’якшувальні добавки, або засоби для прання чорної білизни, вони збагачені ультрам’якими інгредієнтами для дбайливого прання, а також містять фіксатор барвника, щоби попередити вицвітання чорного кольору. В деякі засоби додають антибактеріальні компоненти. Великою перевагою рідких засобів є попередження появи білих розводів на одязі, які деколи можуть з’являтися після прання сипучими пральними засобами. Адже в них містяться нерозчинні компоненти, які й осідають на одязі. Також до спеціальних засобів належать засоби для прання делікатних тканин, гардин тощо;

допоміжні засоби – допомагають вивести плями з одягу або відбілити його. Існують рідкі та сипучі допоміжні засоби. Рідкі використовуються для незначних і свіжих забруднень, а сипучі мають більш інтенсивну дію, їх можна використовувати для старих плям, які вже в’їлися у тканину;

засоби для подальшої обробки. До них належать кондиціонери, вони допоможуть уникнути статичного ефекту, пом’якшити одяг, захистити його від передчасного зношування та надати приємного аромату. Також ви можете придбати пральні порошки, які в своєму складі вже містять кондиціонери та бальзами, що дозволяє покращити якість прання та зекономити гроші.
Яна ЯЩЕНКО

ВАЖЛИВО!
Дотримуйтеся дозування
Часто покупці скаржаться на пральні засоби, які погано відпирають одяг. Причиною таких проблем може бути недотримання інструкції використання порошку. Тому не забувайте дотримуватися дозування та температури прання, вказаних на упаковці, це допоможе досягти найкращого результату.

Ірина Прохорова,
ЛІКАР-ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГ:
Побутова хімія досить шкідлива для здоров’я людей, загалом, як і будь-яка хімія. Вона може викликати алергічні реакції, які можуть проявлятися у вигляді почервоніння, висипів. Помітивши у себе подібні ознаки, необхідно одразу звернутися до лікаря. Самолікування суворо забороняється – це може призвести до виникнення серйозніших захворювань, які буде набагато важче вилікувати.
Паралельно з процесом лікування ви повинні визначити, на який саме засіб у вас виникла алергія, щоб у подальшому ним не користуватися. Загалом побутова хімія проходить відповідні тестування і не повинна бути токсичною, виробники несуть відповідальність за якість продукції. Але у деяких людей може бути індивідуальна підвищена чутливість на певні компоненти, в такому випадку треба використовувати дитячий порошок або спеціальні пральні засоби для чутливої шкіри, визначити які ви можете за спеціальними позначками.
Проте найкраще попереджати виникнення реакцій на побутову хімію, а не лікувати. Тому при ручному пранні необхідно убезпечувати свою шкіру за допомогою гумових рукавичок”.
8-10-2009, 10:23
Коментарів 0 Переглядів 10 246

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.