RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Здається, що втомленій людині все одно, на чому спати, тільки б донести голову до подушки. Однак побутує думка, що колір, малюнок і тканина постільної білизни може впливати на фізичне й емоційне здоров’я людини.
У сучасних магазинах просто очі розбігаються від варіантів, які пропонують. Хтось прислухається до свого смаку, хтось прагне "офеншуїти" свій будинок. Скільки людей – стільки й підходів до вибору постільної білизни.
Пропонуємо розібратися, як колір і фактура тканини постільної білизни можуть вплинути на людину.
Колір постільної білизни
Щодо кольору постільної білизни існує багато рекомендацій – починаючи від кольоротерапії і закінчуючи фен-шуй. Насправді вибір кольору постільної білизни найчастіше залежить тільки від вас.
Зупинимося на двох напрямках вибору кольору постільної білизни: кольоротерапії та фен-шуй.Отже, як же на нас впливає колір?
Кольоротерапія
та колір постільної білизни

Червоний колір. Здавалося б, цей колір зовсім не підходить для спальної кімнати. А ось і ні! Виявляється, червона постільна білизна допомагає знизити кров’яний тиск, сповільнити серцебиття (добре при аритмії). Крім того, червоний колір усуває страхи та занепокоєння, заряджає енергією й позитивом.
Деякі лікарі рекомендують використовувати червону тканину для боротьби з головним болем. Її кладуть на очі й лягають відпочивати.

Жовтогарячий колір. Це більш м’який колір, ніж червоний. Допомагає впоратися з депресією, підвищує настрій і стимулює сексуальну енергію.

Жовтий колір. Це позитивний колір. Він додає почуття впевненості й оптимізму, допомагає побороти поганий настрій.

Зелений колір відомий своєю заспокійливою дією. Знімає стрес, дарує почуття спокою і розслаблення, допомагає досягти емоційної рівноваги.

Блакитний колір постільної білизни нагадує море, заспокоює й розслабляє, допомагає впоратися з безсонням.
Синій колір. У невеликих кількостях дарує спокій, допомагає розслабитися й зняти стрес.
До речі, синій колір постільної білизни впливає заспокійливо на дітей.

Фіолетовий колір потрібно використовувати помірковано. Він, як і синій, допомагає заспокоїтися після важкого дня, знімає стрес.

Білий колір. Це традиційний колір постільної білизни. Символізує чистоту й умиротворення. Дарує спокій і світлий розум.

Чорний колір – досить сексуальний, глибокий і загадковий. Але не кожна людина зможе сприйняти його нормально і тим більше спати на такій білизні.

Поєднання цих та інших кольорів постільної білизни допоможе створити потрібний настрій у спальні.
Фен-шуй і колір постільної білизни
У прихильників фен-шуй своя думка щодо того, який колір використовувати для постільної білизни й спальної кімнати.
У цієї давньокитайськой науки є два підходи щодо вибору кольору. Розпочнемо з того, що всі кольори поділяються на кольори інь та кольори янь.

Інь-кольори: чорний, білий, синій, фіолетовий, рожевий і зелений. Вони дарують нам спокій і розслаблення.

Кольори янь: жовтий, жовтогарячий, коричневий, бежевий, червоний, бордовий, золотавий і бузковий. Вважають, що вони допомагають заряджатися позитивною енергією.

Щодо малюнка, то тут варто уважно ставитися до китайських ієрогліфів та смуг. Непогано було б розуміти, яке значення має намальоване. Смуги небезпечні. Наприклад, вертикальні смуги на постільній білизні можуть негативно вплинути на стосунки подружжя, адже смуги розділяють пари.
Квіти, квадратики, кружечки тощо підійдуть для кожного.
Матеріал для постільної білизни
Із кольором постільної білизни ми більш-менш розібралися. Тепер переходимо до матеріалів. Більшість людей намагаються надавати перевагу постільній білизні з таких тканин, як бавовна, жаккард, сатин, фланель, батист, шовк, льон. Звичайно, є ще деякі варіанти, але ці найчастіше зустрічаються в магазинах і майже завжди за більш-менш доступною ціною.
Обираючи постільну білизну, варто враховувати той факт, що певні тканини підходять більше для жарких ночей, а інші – для холодної пори року.
Так, влітку рекомендують використовувати постільну білизну з бавовни, льону, сатину й шовку. Взимку краще надати перевагу фланелі, шовку та бавовні. Тут все залежить від плетива ниток, адже найчастіше в основі лежить бавовняна нитка.
Насправді щільність тканини не має настільки важливого значення, особливо взимку, тому що наші ковдри цілком справляються з обігрівальною функцією. Тому на якість сну матеріал впливає тоді, коли спекотно.
Крім того, до якості матеріалу варто ставитися вимогливо тим, хто страждає на різноманітні алергії та дерматити.
У будь-якому разі спати на цій білизні вам, і тільки вам вирішувати, із якого матеріалу її пошито і якого вона буде кольору.
Олеся ЛИТВИНОВА
25-09-2009, 10:52
Коментарів 0 Переглядів 6 098


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!