RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчанин Пилип МУСУРІВСЬКИЙ, житель будинку №25, що на вулиці Південно-Кільцевій, уже півроку не сплачує за комунальні послуги приватному підприємству "Санітарія". Увесь цей час чоловік писав скарги й оббивав пороги владних інстанцій, добиваючись перегляду тарифів на утримання будинку та прибудинкової території, які вважає завищеними. Та замість конкретних відповідей отримував відписки.
– Я зібрав стільки документів, що вистачило би на написання кандидатської, – невесело жартує Пилип Дмитрович, розкладаючи на столі купу паперів. – Ми з дружиною Світланою Іванівною – діти війни, ветерани праці, тому завжди були свідомими чернівчанами, вчасно сплачували за всі надані послуги, ніколи не мали ні копійки боргу. Як тільки отримували пенсію, того ж дня бігли до каси платити. Тому зараз почуваюся досить незручно у ролі боржника. Але ним я став не з власної волі. До цього мене змусило підвищення з першого грудня минулого року тарифів на утримання будинку. Вони зросли майже втричі. Якщо раніше ми платили 28,12 гривні, то за новими розцінками – 72,35. Тому, починаючи з березня, я припинив платити, очікуючи перегляду тарифів. За всі інші послуги сплачую вчасно (показує квитанції – ред.).
25 лютого цього року жителі будинку №25 на вулиці Південно-Кільцевій написали звернення на адресу міського голови Миколи Федорука, у якому просили переглянути тарифи. У березні скаргу розглянула комісія.
– В отриманій відповіді чітко вказувалося, що розрахунки – економічно обгрунтовані. Нам пообіцяли покращити прибирання та вивезення сміття, скаржилися на борги, зате про перегляд тарифів – ні слова, – продовжив свою розповідь Пилип Мусурівський. – Тоді мешканці нашого під’їзду написали заяву-претензію начальникові приватного підприємства "Санітарія", у якій попереджали, що не сплачуватимуть послуги за новими тарифами, і просили переглянути їх. Але відповіді ми не отримали й досі. Зрештою, четвертого вересня отримав відповідь від департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Виявилося, що наша прибудинкова територія, за прибирання якої доводиться платити чималеньку суму, насправді менша майже на півтори тисячі квадратних метрів. Мені пообіцяли зробити перерахунок за недодані послуги, проте не вказали, коли саме. Однак не забули нагадати про мій борг, який становив 386,36 гривні. Але я зробив власні підрахунки на основі минулорічних тарифів. Сума виявилася втричі меншою – 104,88 гривні. Саме стільки я і заплачу та чекатиму об’єктивного перерахунку тарифів.
Відповідно до нових тарифів, за утримання свого будинку та прибудинкової території Пилип Мусурівський, який мешкає з дружиною у двокімнатній квартирі, повинен сплачувати щомісяця 72,35 грн. У цю суму входять: прибирання прибудинкової території – 25,10 грн, дератизація – 0,60 грн, дезінсекція – 2,46 грн, підготовка будинку до зими – 1,79 грн, поточний ремонт – 5,18 грн, обслуговування систем водопостачання та водовідведення – 16,53 грн, обслуговування систем теплопостачання – 12,55 грн, обслуговування димовентиляційних каналів – 8,14 грн.
– За прибирання прибудинкової території ми переплачуємо, бо після вимірювання вона виявилася майже втричі меншою, – прокоментував тарифи Пилип Мусурівський. – Я жодного разу не бачив, щоб у нашому будинку труїли комарів чи мишей, а за це ми теж повинні платити. За 30 років, відколи мешкаю у квартирі, ніхто ніколи не перевіряв димовентиляційні канали. Те саме стосується й обслуговування систем теплопостачання, за яке вносимо плату "Чернівцітеплокомуненерго". У результаті виходить чимала сума, на яку я не отримую послуг, але яку мене змушують платити.
Надія БУДНА
17-09-2009, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 1 651

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.