RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уточнюють списки виборців

До початку президентської кампанії залишилося трохи більше місяця. Але більшість чернівчан вже отримали у свої поштові скриньки повідомлення з особистими даними – у такий спосіб відбувається уточнення Державного реєстру виборців. До 15 вересня всі, хто досяг 18-річного віку, повинні отримати такі повідомлення. Що робити, якщо вони виявляться неточними?
– Усі повідомлення, які ми отримали, вже рознесено, – каже Галина КУЛІШ, начальник поштового відділення №1. – Якщо поштова скринька несправна або взагалі відсутня, доставляємо лист особисто людині. Якщо адресат не проживає за вказаною адресою або людина померла, повідомлення повертаємо.
При отриманні повідомлення перевіряти потрібно прізвище, ім’я, по батькові, а також – адресу, реєстрацію.
Майже всі виборці Чернівців та області вже отримали такі повідомлення. Деякі навіть встигли виправити неточності.
Так, пенсіонерка Василина Іллівна, отримавши поштою повідомлення, виявила, що неправильно вказано рік її народження. Уточнити персональні дані жінка прийшла до відділу ведення Державного реєстру виборців.
Сюди ж завітала молода мама Лідія. Виявилося, у листі неправильно вказано її прізвище.
– Як сумлінна громадянка прийшла виправити помилки в особистих даних. Навіть не думала, що все тут (у відділі ведення Державного реєстру. – авт.) так легко робиться. Принесла повідомлення, віддала копію паспорта, розповіла, у чому полягає проблема – і все. Жодних проблем не виникло, – каже жінка.
– Щодня до нас приходять багато чернівчан для уточнення особистих даних. Переважно це люди похилого віку, молодь більш пасивна, – каже Дарина ЛИПКА, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Шевченківської районної ради у місті Чернівці. – Переважно звертаються виборці щодо зміни ідентифікаційних персональних даних, уточнення виборчої адреси та щодо включення до Державного реєстру. Найчастіше виникає плутанина із прізвищами, іменами та по батькові, датою народження.
Якщо не прийшло повідомлення або в даних виявлено помилки, людина повинна прийти з паспортом до нас і перевірити свої дані. Також необхідно заповнити заяву-анкету, зробити ксерокопію паспорта. Таким чином виправляємо помилки та несправності у базі даних.
– Раніше не було Державного реєстру, – зауважує Дарина Георгіївна. – Щоразу нові списки виборців готували за кілька місяців до виборів. Цей реєстр буде вже постійним, і виправлена інформація про особисті дані людини залишиться назавжди. Раз у квартал відбувається періодичне оновлення даних. Отож коли розсилатимуть запрошення на вибори, інформація про людей буде перевіреною.
Трапляються випадки, коли померлим приходять повідомлення для перевірки даних.
– Буває, що людина, наприклад, була зареєстрована у Чернівцях і за віком не могла себе обслуговувати, тому перебувала у родичів за межами Чернівців (можливо, в іншій області). Коли вона померла, то, відповідно, смерть зареєстрували у тій місцевості, де вона проживала протягом останнього періоду життя. Таким чином інформація до нас не доходила, і людина залишалася у реєстрі. У цьому разі до нас потрібно прийти родичам померлого з документами, що засвідчують смерть, тоді ми внесемо зміни до Державного реєстру, – зауважує Дарина Липка.
Леся ТОКАРЮК

Куди звертатися для уточнення даних?
Відділ ведення Державного реєстру виборців Шевченківської районної ради у м. Чернівці – вул. Червоноармійська, 176, каб. 15, тел. 571-420, 571-440 (у робочі дні – 09.00-18.00, п’ятниця –
з 09.00 до 17.00, 13.00-14.00 – обід).
Відділ ведення Державного реєстру виборців Першотравневої районної ради у м. Чернівці – вул. Руська, 183, каб. 207/1, 207/2, тел. 571-267, 571-260 (у робочі дні – 09.00-19.00).
Відділ ведення Державного реєстру виборців Садгірської районної ради у місті Чернівці – вул. І. Підкови, 2, каб. 10, 11, тел. 561-598, 561-771 (у робочі дні – 09.00-18.00, п’ятниця – з 09.00 до 17.00, 13.00-14.00 – обід).
3-09-2009, 10:54
Коментарів 0 Переглядів 2 035

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.