RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Влітку на Дністрі – справжнє наметове містечко

Берег Дністра в селі Кормань на Сокирянщині – унікальний своїми краєвидами. Навіть трохи нагадує Південний берег Криму – з одного боку Дністра невисокі кам’яні брили стрімко занурюються у воду. На іншому березі – рівнина з лісом. Саме тут щороку влітку розгортається справжнє наметове містечко. Глибина Дністра тут сягає 30 метрів.
Потрапивши до Корманя у будній день, ми нарахували кілька десятків наметів, а у вихідні тут просто немає де яблуку впасти. Сюди автівками приїжджають і рибалки, і просто любителі активного чи пасивного відпочинку. Відпочивальники купаються, засмагають, рибалять, катаються на човнах, грають у волейбол, бадмінтон чи просто байдикують.
Відпочивальники з’являються,
ледь сніг зійде
– Я з-під Чернівців, але тут вперше, – розповіла Аліна ШВЕЦЬ, яка з компанією відпочивала на березі Дністра чотири дні. – Тут класно і вода чиста, на чотири метри видно дно. Відпочиваємо безкоштовно, за наші гроші тільки їжа. Цього року в багатьох немає грошей, щоби поїхати на відпочинок далеко, тому всі їдуть на Дністер. Мої батьки сюди заїжджали, зняли все на відео, щоби вдома рідним цю красу показати.
А Вадим у Кормані вже відпочивав багато разів. Раніше на тиждень сюди приїжджав із батьками, цього року – з друзями. Компанія розповіла, що спочатку планували їхати в Ломачинці, там теж чудове місце. Але з’ясувалося, що торік там можна було відпочивати безкоштовно, а тепер на цьому місці з’явилася база.
З кожним роком відпочивальників на березі Дністра стає дедалі більше, щойно сніг зійшов – сюди починають з’їжджатися автівки. Як розповідає Дмитро АНДРОНІК, сільський голова Корманя, переважно тут відпочивають чернівчани і туристи з молдавських Бєльців.
– Люди ще просто не знають, де можна відпочити добре і дешево, – каже Дмитро Андронік. – Приїжджають із наметами і тут живуть безкоштовно, дехто навіть по кілька тижнів. Наприклад, в Одесі кроку ступити не можна, за все потрібно платити. А сюди люди можуть приїжджати хоч на все літо.
Хто один-два рази тут відпочивав, переконує сільський голова, той починає приїжджати постійно. А ось самі мешканці Корманя, щоби розслабитися, змушені виїжджати. В селі завжди робота знайдеться, біля води побайдикувати тиждень ніхто не дасть.
Маршрутки до села немає – краще власним авто
На території Корманя нині є три бази. До сільради часто звертаються з проханням щось побудувати для відпочинку, але землю переважно хочуть отримати безкоштовно і під власну дачу.
– У нас є 10 гектарів землі, які ми можемо віддати в будь-який час. Але інвестори повинні там побудувати серйозну базу відпочинку або санаторій, створити робочі місця… В районі є інвестиційний план, щоби на цих 10 гектарах спорудити аквапарк, – говорить Дмитро Андронік. – Інвестиції – три мільйони доларів. Але місце від Чернівців розташовано далеко, тому наразі інвестори не зголошуються. Хоча, гадаю, це питання часу.
Транспортне сполучення з Корманем наразі не дуже зручне – маршрутка з Чернівців доїжджає до села Романківці, що розташоване біля центральної траси. Торік транспорт тут звертав і доїжджав до Корманя. Але через незавантаженість маршрут скасували. Тому найкомфортніше до Дністра в Кормань добиратися власним авто. Від Романківців до місця відпочинку приблизно 15 кілометрів гравійною дорогою.
Є певні незручності і для села: після активного літнього відпочинку залишаються купи сміття. Торік сільська рада витратила 10 тисяч гривень, щоби прибрати за туристами. А дехто ще й спилює акації для вогнища, хоча їх посадили для берегоукріплення.
Марина КАРАСЬОВА
13-08-2009, 11:20
Коментарів 0 Переглядів 9 570

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.