RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дорогий швейцарський годинник на руці – ознака статусу. Чи є у Чернівцях дорогі брендові годинники, кореспондент "МБ" цікавилася у фахівця з десятилітнім стажем Олександра АЛЕКСАНДРОВА.
– Годинник швейцарської фірми Edox класу "Рояль" бачив на руці Іво Бобула. Такий годинник коштує від чотирьох тисяч доларів, – каже фахівець. – Зараз маю Patek Philippe. Вартість годинника, який був у використанні, подібного класу коливається від 23 до 26 тисяч доларів. Новий годинник коштує 34 тисячі доларів. Лише застібка із золота коштує півтори тисячі доларів. Цей бренд – лідер із продажу у світі.
А ось Patek Philippe випускає 30 тисяч годинників на рік. Через обмежений випуск не завжди є змога придбати таку річ. Деякі моделі взагалі випускають лімітованими партіями – по 20– 30 годинників. Щоби придбати таку коштовність, треба спочатку записатися на співбесіду до президента фірми, і він вирішить, чи ви гідні годинника. Вартість такого годинника лімітованої партії становить 740 тисяч євро.
– Чув, що в Чернівцях із найдорожчих годинників є Gerard Perregaux Golden Bridge, який коштує 200 тисяч доларів. Також знаю, що один із чернівчан носить годинник, як у Патріарха Кирила. Це Breguet модель "Цар", який коштує 36 тисяч доларів, – продовжує Олександр. – У місті також носять годинник фірми Breguet, який коштує 27 тисяч доларів. За каталогом його вартість – 36 тисяч євро. Декілька днів тому зайшов чоловік, який придбав Jacque Lemans за тисячу доларів. Він директор фірми. Каже, що на руку дивляться, тому й вирішив придбати хороший аксесуар. А один із найдорожчих годинників фірми Edox придбав чернівчанин, який має колекцію дорогих брендів.
Жінки більше купують дорогі годинники
Жінки у Чернівцях активніше купують дорогі бренди, ніж чоловіки. Швейцарські годинники купують як люди бізнесу, так і чиновники. За словами О. Александрова, багато юристів купують дорогі бренди, адже це люди, руки яких постійно на видноті. Дехто має у колекції і по п’ять годинників. Просто подобається, до того ж, це модно.
– Для депутата годинник – це спецодяг. Заходив один. "Хотів би придбати щось таке престижне", – каже. Його годинник був настільки затертим та запиленим, що він ледь міг розгледіти, котра година, – розповідає чоловік. – Підібрали для нього годинник. Я і знижку зробив. То він уже півроку мучиться. 1700 доларів для нього – дорого.
За словами фахівця, чоловіки хочуть придбати те, що уже давно на слуху – це Tissot, Omega, Longines. Адже ці бренди відомі ще з часів Союзу. Проте зараз починають купувати Oris та Edox – як чоловіки, так і жінки. Багато чернівчан носять Ulysse Nardin.
– Якось зайшов до мене покупець і з порогу вигукнув: "А у вас є Rolex?" Дивно таке чути, адже враження, що це "понти", – говорить Олександр. – Rolex вже давно не є знаком високого статусу та смаку. Ця фірма випускає 770 тисяч годинників на рік. Це масовий продукт. Хоча годинник – нормальної якості. Також заходив чоловік у стертих чоботах та пошарпаному костюмі, він переконував, що купив би Vacheron Constantin чи Patek Philippe.
Годинник купують
за розміром місячної зарплати
У Європі вважають, що людина може дозволити собі купити годинник на суму, яка рівнозначна сумі місячної зарплати. Отримуєш 300 доларів – носиш годинник за 300 доларів. У Чернівцях же деякі хочуть стрибнути вище голови. Хочуть годинників за три– чотири тисячі доларів, хоч заробляють не надто багато.
– Мені приємніше продати годинник за 500 доларів людині, яка з розумінням підходить до справи, ніж тому, хто хоче годинник за десять тисяч тільки для того, щоби ним хизуватися, – каже Олександр.
Олександр десять років продає годинники і знає багато людей, які люблять вишукані речі.
– За цей час не так багато чернівчан купили дорогі годинники. З 250 тисяч населення міста, може, у п’яти тисяч на руці – хороші бренди. Пригадую, як чоловік купив своїй дружині на день народження Chopard за 12 тисяч доларів – стальний годинник у діамантах. Частіше ж купували годинники за п’ять тисяч доларів.
Надзвичайно престижним вважають годинник Ulysse Nardin "Чингізхан", який коштує мільйон доларів. Купити його практично неможливо. Усього 30 екземплярів повинні випустити протягом шести років. Годинник під номером "0" – перший виставковий екземпляр, зроблений 1998 року для Базельської виставки, – було продано у Києві.
Ольга ГНІДАН
13-08-2009, 11:16
Коментарів 0 Переглядів 4 965

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.