RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Сухі сніданки їжте на обід

Чи справді такими корисними є сухі суміші для сніданків, як розповідає реклама? Як виявилося, повністю забезпечити енергією одна порція такої страви не здатна. А вживати залиті молоком пластівці варто не зранку, а в обід.
– Таку їжу потрібно їсти не зранку, як рекламують, а в обід. У мюслях міститься багато злаків, які погано перетравлюються зранку, – каже дієтолог Анна КРАВЧЕНКО. – За енергетичною цінністю сухий сніданок (з урахуванням калорійності молока) може забезпечити: для дитини – тільки до 40 відсотків необхідної кількості енергії, для дорослого – 46-60 відсотків. Якщо сухі сніданки і можуть бути шкідливими, то мінімально, оскільки до них додають речовини, завдяки яким продукт довго зберігається.
Одна з основних переваг такої страви – економія часу. Залили суміш молоком чи йогуртом – і сніданок готовий. Завдяки рослинним волокнам, які входять до складу сухих сніданків, відчуття ситості зберігається досить довго. Основою для готових сухих сніданків є різні злаки і їхні суміші (вівсяні, пшеничні, кукурудзяні, гречані, ячмінні, рисові тощо) та сухофрукти.
– Обираючи сухий сніданок, варто пам’ятати, що цей продукт не потрібно готувати, тобто піддавати тепловій обробці. Тому упаковка повинна бути дуже якісною: щільною та неушкодженою, – розповідає продавець Катерина БУЛЕЗЮК. – Консистенція пластівців і повітряних зерен повинна бути пористою і хрумкою, але не грубою, зокрема і в глазурованих виробах.
Марина ЧОРНЕЙ

НА ЗАМІТКУ
Мюслі – це комбінований продукт, 80 відсотків якого складають зернові (зерна або пластівці пшениці, вівса тощо), 20 відсотків – різноманітні добавки (сухофрукти, мед, шоколад, горіхи). Суміші можна їсти з молоком, кефіром, йогуртом чи фруктовим соком.

МЮСЛІ ПОДІЛЯЮТЬ НА:
традиційні розсипчасті пластівці зі шматочками сухофруктів;
кранчі (суміші, які можна вживати сухими);
різноманітні повітряні подушечки, кульки, кільця, зірочки.
11-08-2009, 10:13
Коментарів 0 Переглядів 4 454

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.