RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чи справді такими корисними є сухі суміші для сніданків, як розповідає реклама? Як виявилося, повністю забезпечити енергією одна порція такої страви не здатна. А вживати залиті молоком пластівці варто не зранку, а в обід.
– Таку їжу потрібно їсти не зранку, як рекламують, а в обід. У мюслях міститься багато злаків, які погано перетравлюються зранку, – каже дієтолог Анна КРАВЧЕНКО. – За енергетичною цінністю сухий сніданок (з урахуванням калорійності молока) може забезпечити: для дитини – тільки до 40 відсотків необхідної кількості енергії, для дорослого – 46-60 відсотків. Якщо сухі сніданки і можуть бути шкідливими, то мінімально, оскільки до них додають речовини, завдяки яким продукт довго зберігається.
Одна з основних переваг такої страви – економія часу. Залили суміш молоком чи йогуртом – і сніданок готовий. Завдяки рослинним волокнам, які входять до складу сухих сніданків, відчуття ситості зберігається досить довго. Основою для готових сухих сніданків є різні злаки і їхні суміші (вівсяні, пшеничні, кукурудзяні, гречані, ячмінні, рисові тощо) та сухофрукти.
– Обираючи сухий сніданок, варто пам’ятати, що цей продукт не потрібно готувати, тобто піддавати тепловій обробці. Тому упаковка повинна бути дуже якісною: щільною та неушкодженою, – розповідає продавець Катерина БУЛЕЗЮК. – Консистенція пластівців і повітряних зерен повинна бути пористою і хрумкою, але не грубою, зокрема і в глазурованих виробах.
Марина ЧОРНЕЙ

НА ЗАМІТКУ
Мюслі – це комбінований продукт, 80 відсотків якого складають зернові (зерна або пластівці пшениці, вівса тощо), 20 відсотків – різноманітні добавки (сухофрукти, мед, шоколад, горіхи). Суміші можна їсти з молоком, кефіром, йогуртом чи фруктовим соком.

МЮСЛІ ПОДІЛЯЮТЬ НА:
традиційні розсипчасті пластівці зі шматочками сухофруктів;
кранчі (суміші, які можна вживати сухими);
різноманітні повітряні подушечки, кульки, кільця, зірочки.
11-08-2009, 10:13
Коментарів 0 Переглядів 4 471

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.