RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Iз перевіреної ковбаси половину зняли з реалізації

На ринках області половина м’ясо-ковбасних виробів – неякісна або реалізовувалася без необхідних документів. Це з’ясували під час перевірок фахівці управління у справах захисту прав споживачів. Із 1200 кілограмів ковбасних виробів, перевірених за півроку, з реалізації зняли 600 кілограмів.
Із забракованих ковбас половина не відповідала вимогам стандартів, тобто мала не той смак, колір, брак спецій тощо. Інші вироби продавали без жодних нормативних документів (не відомо, хто і коли виготовив цю продукцію) або прострочені. Щодо копчених ковбас, то порушення частіше стосувалися недотримання рецептури виготовлення. А варену знімали з реалізації часто через прострочений термін придатності. Варена ковбаса має дуже обмежений термін реалізації, наприклад, варену в натуральній оболонці можна продавати лише протягом 72 годин із моменту виготовлення.
"На жаль, на ринках області фіксуємо більше порушень, ніж у магазинах, – зауважує Лариса КУДАК, завідувачка сектору контролю якості продовольчих товарів обласного управління у справах захисту прав споживачів. – Улітку дуже важливо, у яких умовах зберігаються ковбасні вироби. На ринках трапляються випадки, коли холодильні вітрини вимкнено або ковбасні вироби за такої спеки лежать просто на прилавку".
Варені ковбаси повинні зберігатися за температури 0-+8 градусів, копчені – до +15 градусів. Тому купуючи ковбасу за теперішньої спеки, варто піднести руку до холодильної вітрини, щоби переконатися, що вона працює. А крім того, споживач має право вимагати в продавця якісне посвідчення на продукцію, де міститься інформація про дату виготовлення, термін придатності, фізико-хімічні показники тощо і, звісно, читати етикетки. (М. Карасьова)
31-07-2009, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 2 423

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.