RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На ринках області половина м’ясо-ковбасних виробів – неякісна або реалізовувалася без необхідних документів. Це з’ясували під час перевірок фахівці управління у справах захисту прав споживачів. Із 1200 кілограмів ковбасних виробів, перевірених за півроку, з реалізації зняли 600 кілограмів.
Із забракованих ковбас половина не відповідала вимогам стандартів, тобто мала не той смак, колір, брак спецій тощо. Інші вироби продавали без жодних нормативних документів (не відомо, хто і коли виготовив цю продукцію) або прострочені. Щодо копчених ковбас, то порушення частіше стосувалися недотримання рецептури виготовлення. А варену знімали з реалізації часто через прострочений термін придатності. Варена ковбаса має дуже обмежений термін реалізації, наприклад, варену в натуральній оболонці можна продавати лише протягом 72 годин із моменту виготовлення.
"На жаль, на ринках області фіксуємо більше порушень, ніж у магазинах, – зауважує Лариса КУДАК, завідувачка сектору контролю якості продовольчих товарів обласного управління у справах захисту прав споживачів. – Улітку дуже важливо, у яких умовах зберігаються ковбасні вироби. На ринках трапляються випадки, коли холодильні вітрини вимкнено або ковбасні вироби за такої спеки лежать просто на прилавку".
Варені ковбаси повинні зберігатися за температури 0-+8 градусів, копчені – до +15 градусів. Тому купуючи ковбасу за теперішньої спеки, варто піднести руку до холодильної вітрини, щоби переконатися, що вона працює. А крім того, споживач має право вимагати в продавця якісне посвідчення на продукцію, де міститься інформація про дату виготовлення, термін придатності, фізико-хімічні показники тощо і, звісно, читати етикетки. (М. Карасьова)
31-07-2009, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 2 433

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.