RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У дитячих таборах області умови перебування дітей стали гіршими, ніж у попередні роки. Такими є результати планових перевірок стаціонарних оздоровчих таборів обласного управління у справах захисту прав споживачів. Проте керівники таборів із цим не погоджуються.
– Дітям недоважували 75 відсотків порції салату зі свіжої капусти, 4,5 відсотка порції м’ясних відбивних і давали 500 грамів, замість 894, напою "Курзуме" (кава з молоком), – повідомив провідний спеціаліст обласного управління Ігор ЛАЩАК. – Такими є результати планової перевірки табору-пансіонату "Золотий колос", що у селі Панка Сторожинецького району. Також дітям там не видавали по пляшці мінеральної води на сніданок. У таборі-пансіонаті "Юність", що у селищі Берегомет, для приготування страв використовували яйця без жодних маркувань, що не дало можливості визначити, наскільки вони свіжі та безпечні. У таборі "Вогник Буковини" села Валя Кузьмин Глибоцького району так само – використовували морожену рибу без жодних ярликів на тарі.
За словами Ігоря Лащака, працівники таборів, які допустили таке порушення, повинні сплатити штраф у розмірі від 2 до 10 неоподаткованих мінімумів (від 34 до 170 гривень).
– Путівки у табори зараз недешеві – від 1300 до 2500 гривень, – каже Ігор Васильович. – Із них на харчування дітей передбачено 30 гривень на день. Через кризу далеко не всі батьки мають змогу відправити дитину на відпочинок. Наповненість дитячих таборів зараз – всього 50-70 відсотків. Через це працівники закладів і економлять на харчуванні дітей.
Працівники управління у справах захисту прав споживачів поки що перевірили п’ять із 15 стаціонарних оздоровчих таборів області. І лише в одному з них – таборі "Буковинське орлятко" – не виявили порушень. На черзі ще дев’ять закладів відпочинку. Перевірки триватимуть до кінця літа.
Директор табору-пансіонату "Золотий колос" Іван ЧОЛАК зовсім не погоджується з результатами перевірки: "Салат із капусти перевіряльники зважували, взявши лише той, що був зверху на картоплі, а не повну порцію. Щодо м’ясних відбивних, то, якщо подумати логічно, при смаженні будь-яке м’ясо втрачає кілька відсотків своєї ваги. А перевіряльники зважили лише 10 порцій, й у них вийшло 900 грамів замість кілограма. Норми допускають до п’яти відсотків природної втрати від початкової маси. Щодо напою, то вони переплутали ярлики. А мінеральну воду ми видаємо дітям щодня – адже у таборі вода з іржею, її не можна пити. Якби ми не видавали воду для пиття, давно вже був би скандал. Того дня у нас було кілька служб перевірки одночасно, і ми встигли роздати її вчасно. Просто вранці після сніданку діти йдуть на процедури, тому воду ми видаємо після обіду, коли у дітей є час".
Не погоджується з результатами перевірки і директор табору "Юність" Катерина КОВАЛЬЧУК:
– Перевірку проводили в день заїзду дітей, коли дуже багато клопотів. Наш комірник ще не встигла розкласти всі документи. А ярличок до яєць дуже маленький, і саме в той момент ми не могли його розшукати. Пізніше ми його все-таки знайшли. Ось учора у нас була районна перевірка, то ми показували той ярличок – а його неможливо підробити, бо на ньому штамп із датою. Ми зверталися з цього приводу до виробника яєць. Він сказав, що, за вимогами, може додаватися ярлик до цілої партії продукції замість штампування на кожній одиниці. Можете приїхати і подивитися – діти у нас всі живі-здорові.

Від редакції
Днями чиновники перевірили ще три табори області. Однак розповісти читачам "МБ" про результати перевірок керівник обласного управління захисту споживачів відмовився. Хоча, згідно з законом, ця інформація не може бути таємницею.

БАТЬКИ МОЖУТЬ НАДСИЛАТИ СВОЇ
ВРАЖЕННЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ
ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ
У ТАБОРАХ:
на сайт: molbuk.com;
на електронну адресу: mail_mb@molbuk.cv.ua;
на адресу редакції:
Редакція газети "Молодий буковинець", вул. Головна, 205, м. Чернівці, 58000.

Враження від відпочинку дитини висловили на сайті molbuk.com
Наталя, чернівчанка:
"Економлять не тільки на харчуванні, а на всьому! Мала необережність відправити доньку до табору. Суцільний жах. Доки влаштували дитину в кімнату, довелося вистояти у чотирьох чергах – бухгалтер, лікар, реєстратура і вже безпосередньо в корпусі для отримання кімнати! Територія лікувального (!) санаторію захаращена. Купи зрізаних гілок та порослі газони. Невже для того, щоби скосити будяки на газонах, потрібне якесь додаткове фінансування? Щоби діти могли, розстеливши ковдру, полежати чи погратися в затінку дерев! Від басейну залишилась одна назва... Недалеко річка – але й туди зась... І купатися ходять тільки вожаті (спека ж!), діти ж паряться у корпусах. А самі вожаті – це взагалі окрема тема для розмови. На запитання, чому вожаті при дітях грають у карти, старша вихователь (вчитель початкових класів однієї із чернівецьких шкіл) відповіла: "А що ж їм іще робити?" Про сморід з туалету і відсутність нормального водопостачання потрібно запитати в санепідемстанції. Невже допустимо, щоб у дитячому таборі вода з-під крану була жовтого кольору і смердюча. Щоправда, дітям видають пляшку води на три дні для миття рук, обличчя. Але хіба це нормально? Єдине, що приємно вразило, це нові меблі у кімнатах, але, на жаль, самі кімнати – зі зламаними ручками і замками на дверях... Можливо, мій сумний досвід застереже батьків від прагнення оздоровити дитину в такий спосіб, сплативши при цьому 1785 гривень. Для себе ж вирішила, що дитячі табори для мене і моєї дитини – табу..."
23-07-2009, 11:12
Коментарів 0 Переглядів 1 979

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.