RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Прокидаюся раніше за Сонце»

25-річний Богдан Кожухарик почав займатися йогою два роки тому. Сьогодні чоловік – зовсім інша людина. Раніше Богдан вів нічний спосіб життя – відвідував вечірки, які тривали до ранку, працював ді-джеєм. Після ознайомлення з йогою покинув стару роботу на Калинівському ринку та почав вести спокійне розмірене життя.
– Йога – це зовнішній і внутрішній комфорт, – каже Богдан. – Мені дуже подобаються люди атлетичної статури. Це було одним із перших факторів, чому я почав займатися йогою. Бо після нічного життя мав проблеми з харчуванням та зі сном.
Після занять йогою зникають втома, сонливість та лінощі
– Як змінилося життя після занять йогою?
– Насамперед змінилася осанка. Коли відкривається грудна клітка і вирівнюється спина, покращується й настрій. Грудна клітка піднімається через те, що збільшується об’єм легень, адже людина починає вдихати більшу кількість повітря. Практикую фізичні вправи і часткове дихання. Прокидаюся до того, як встає сонце – до 06.00. Приймаю душ та роблю вправи до сніданку. Снідаю з 07.00 до 08.00. Обід – з 11.00 до 13.00. У ці години сонце перебуває у зеніті, тому їжа найкраще перетравлюється у цей час. Вечеря – з 17.00 до 18.00.
– Тобто твій денний цикл побудований за сонячним...
– Так, я живу за фазами Сонця та Місяця. Сонце – активність: робота, харчування і спорт. Місячний цикл – відпочинок. Розпочинається після вечері – з 19.00 і триває до 03.00. Хто займається йогою глибше, прокидається о 03.00 і до світанку займається вправами. Маю таких знайомих.
– Ти для себе передбачаєш такий етап – прокидатись о 03.00?
– Найближчі п’ять років – ні. Практикую хатха-йогу – це фізика тіла. Хто практикує вищі рівні йоги, прокидається о 03.00.
– Які зміни у тілі відчув після заняття йогою?
– По-перше, зникають втома, сонливість та лінощі. На другому етапі відчуваєш тонус тіла. Третя стадія виявляється після місяця занять йогою – відбуваються помітні зміни у структурі тіла. Підтягуються м’язи таза, стегон, ніг.
– Зміна режиму дня вплинула на батьків і оточуючих?
– Коли людина починає займатися йогою, у неї з’являється нове оточення. Якщо практикувати йогу як фізкультуру, вона й залишається фізкультурою. А якщо йога стає стилем життя, покращуються стосунки з людьми. Коли раніше прокидаєшся і починаєш більше встигати, це подобається навколишнім. Наприклад, коли готуєш сніданок або щось робиш вдома. Ми стаємо більш привітними, відкритими та позитивно налаштованими.
– Друзі з минулого життя залишилися?
– Вони залишилися, але спілкування з ними змінилося. Друзі змінили своє ставлення до мене – стали більш позитивними. Нових друзів з’явилося у п’ять разів більше, ніж було. Кому не подобається людина, яка веде здоровий спосіб життя (сміється – ред.)?
– Скільки потрібно часу, щоби досягнути перших результатів у йозі?
– Якщо займатися двічі на тиждень, результат стане помітним за перший місяць практики. Зміни більше виявляються не зовні, а зсередини.
На вечерю рекомендовано тушковані овочі або легкий суп
– Заняття йогою вплинуло на твою ділову активність?
– Навіть дуже. Йога робить нас більш організованими, комунікабельними, ми починаємо більше встигати. Перш за все, тому, що ми витрачаємо менше часу на ранкові збори. Раніше працював на Калинівському ринку. Він забирав дуже багато енергії та коштів. Існує велике психологічне навантаження там, де люди думають тільки про гроші. Йога спонукала до більш комфортних та спокійних умов праці.
– Як йога вплинула на стосунки з дівчатами?
– Дівчата теж займаюся з нами йогою (сміється – ред.). Жінок займається більше, ніж чоловіків. А в плані сексуального життя, йога тільки покращує його. У йозі є дуже багато вправ, які радять застосовувати жінкам під час "критичних" днів. Є вправи на розкриття таза та для майбутніх мам. Сексуальна активність обов’язково підвищується. Найкращий час для заняття сексом – з 21.00 до 23.00 або з 00.30 до 02.00. Не рекомендовано займатися з 23.00 до 00.30. Вранці сексом теж займатися не рекомендують, бо втрачається потенціал на увесь день.
– За два роки ніколи не порушував такого ритму життя?
– Порушував, адже ми живемо у місті. Йога дає рекомендації, а не чіткі інструкції. Зрозуміло, що мені не завжди вдається вчасно лягати спати – о 21.00-22.00. Якщо плануються поїздки чи дні народження, вкладаюся пізніше. Йога допускає вечерю після дев’ятої, якщо людина повертається з роботи у такий час. На вечерю рекомендовано тушковані овочі або легкий суп. Для сніданку – солодкі продукти і молочне. Усе солодке треба з’їсти вранці. На обід – перші і другі страви. У цей прийом їжі треба їсти зерново-бобові – хліб, крупи. Якщо хліб з’їсти після 16.00, більше каменів відкладатиметься у нирках. Це загальні рекомендації. А є сезонна їжа. Наприклад, якщо ми народилися на Буковині, нам найкраще підходять овочі і фрукти з цієї місцевості. Якщо продукти завезені, їх краще з’їсти вранці або на обід. Взимку не рекомендовано пити йогурти, тому що вони охолоджують. Те саме стосується і лимонів. Проте якщо влітку витиснути у воду сік лимона, спрага минає.
Ольга ГНІДАН
26-06-2009, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 3 173

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.