RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Аня завжди страждала через зайві кілограми. Щоразу, коли клала до рота шматок торта, мама їй нагадувала: "Досить тобі солодкого. І так не худенька". Та останньою краплею для дівчини стали образливі слова, сказані Костею – хлопцем, який їй подобався. Вони репетирували шкільний вечір, і за сценарієм Костя мав підняти Аню на руки. "Я ж не зможу підняти Аню, вона така важка", – скривився хлопець. Після цих слів Аня плакала, а потім вирішила худнути. Перестала їсти після 16.00. І таки помітно схудла. Але з часом їй стало важче втримуватися від їжі, особливо ввечері. Одного разу все-таки не втерпіла і з’їла кілька шматків торта. А потім … пішла в туалет і все виблювала. Згодом хотілося їсти дедалі більше, і Аня наїдалася донесхочу, а потім ішла до ванної… Стала дратівливою… Згодом у дівчини заболіло серце, неприємно засмоктало під ложечкою. "Мамо!" – встигла покликати Аня і втратила свідомість. "У неї булімія", – почула дівчина, коли розплющила очі й побачила поряд маму і лікаря. "Добре, що вчасно звернулися – потім могло вже бути пізно", – сказав лікар.
Зайві кілограми – головний біль багатьох дівчат. Але іноді, крім зайвої ваги, можна позбутися ще й здоров’я, а часом і життя.
Вживайте фрукти, пийте воду
Валентина ВАСЮК,
КАНДИДАТ МЕДИЧНИХ НАУК, ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ПРОПЕДЕВТИКИ ВНУТРІШНІХ ХВОРОБ, КЛІНІЧНОЇ ІМУНОЛОГІЇ ТА АЛЕРГОЛОГІЇ БУКОВИНСЬКОГО МЕДУНІВЕРСИТЕТУ, ЛІКАР-ТЕРАПЕВТ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ:

Якщо ви повненька і поправляєтеся незрозуміло від чого, зверніть увагу на своїх рідних. Якщо вони теж мають пишні форми, повнота, швидше за все, є спадковою, і жодна дієта тут не допоможе. У такому випадку потрібно звернутися до ендокринолога, щоби виявити, чи немає порушень гормонального фону.
У жодному разі не беріть приклад із моделей, які виснажують себе голодуванням. Взагалі підліткам та молодим людям до 18-20 років дієта протипоказана. Харчуватися потрібно чотири рази на день кожні три-чотири години. Якщо їстимете раз на день, не схуднете, бо їжа не буде перетравлюватися належно. Крім того, виникнуть такі неприємні речі, як застій жовчі, закрепи. Підлітки потребують від 2000 до 2300 кілокалорій на день. Щоденний раціон мають складати фрукти (600-700 грамів), овочі (500 грамів), м’ясо, риба, молочні продукти (за винятком хворих на ферментопатію). Кожна людина повинна снідати, адже до 12.00 обмінні процеси в організмі відбуваються особливо швидко.
Якщо дуже хочете схуднути, пораджу не їсти після 18.00 або принаймні за дві години до сну, щоби шлунок міг відпочити. Щодня випивайте до двох літрів чистої води, найкраще талої, яка є чудовим очищувачем організму. Виключіть із раціону солодощі, борошняні вироби, смажене, жирне, копчене, адже така їжа може призвести до порушення обміну речовин та захворювань шлунково-кишкового тракту. Їжте більше фруктів та овочів, але їх також потрібно вміти їсти: наприклад, від солодкого винограду швидко набирають вагу, адже він дуже калорійний. Раз або двічі на тиждень влаштовуйте розвантажувальні дні (яблучні, сирні, картопляні, грибні, кашеві дієти…). Дуже корисною є кавунова дієта – кавун чудово очищує організм. І, звісно, займайтеся спортом – це чудова "дієта".
Їжте усе, але потрохи
Iнна ЦИМБАЛЮК,
"МІС УКРАЇНА – ВСЕСВІТ-2006", ТЕЛЕВЕДУЧА:
– Як це не банально звучить, але щоби схуднути, треба менше їсти. У будь-якому випадку, якщо людина поправляється, це означає, що вона надто багато їсть. Щодо мене, то я їм усе, що хочу, але в маленькій кількості. Можна не їсти після 18.00. Якщо хочете схуднути, обов’язково займайтеся спортом – бажано з раннього дитинства. Тоді вам буде легше підтримувати гарну форму. Хлопцям підійде плавання, дівчатам – щось пов’язане з хореографією – танці, балет. Я, наприклад, з дитинства займалася художньою гімнастикою, що дуже допомагає мені триматися у формі.
Галина МАРКІВ
11-06-2009, 10:46
Коментарів 0 Переглядів 2 539

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.