RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Перші весняні гриби – сморчки (або, як їх ще називають, шушеребки) з’явилися у лісі ще в березні. Ці ранні гриби вважаються умовно їстівними. При приготуванні вони потребують тривалої термічної обробки. Буковинці давно облюбували сморчки й із першим теплом вирушають до лісу.
– З кошиками до лісу поспішати не слід, цих грибів у лісі небагато, – розповідає грибник Володимир КРАВЧУК. – Шушеребки з’являються лише тоді, як сходить сніг. Інколи можна їх знайти із залишками снігу, головне, аби нічні температури були плюсові. Тоді їх назбираєте. Ці гриби краще шукати на відкритих сонячних лісових галявинах, на пасовищах поблизу лісу. Обов’язковою умовою їхньої появи є волога та багато світла. Сморчки можуть маскуватися у сухій траві, в таких місцях їхні капелюшки світліші. Під час пошуку весняних грибів добре обстежуйте купи старого хмизу, сморчки дуже полюбляють там рости. Шушеребки ростуть аж до початку літа. Та назбирати жменю таких грибів вдається не кожному. Лише людина, яка любить ліс, здатна їх помітити.
Під час чищення сморчків слід врахувати їхні певні особливості. Після ретельного чищення залиште їх на кілька годин у воді. Змініть двічі-тричі воду, періодично помішуйте гриби. Варити сморчки слід у підсоленій воді, бажано зробити це двічі. Відварені гриби відціджують, щоби стекла вода. Далі краще обсмажити гриби на рослинній олії. Під час смаження сморчків сковорідку обов’язково накривайте покришкою. (В. Писаренко)
31-03-2009, 09:49
Коментарів 0 Переглядів 14 381

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.