RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Президентові Януковичу для резиденції у Межигір’ї купують люстру за 50 тисяч доларів. Цю новину та вигляд витвору мистецтва смакують десятки сайтів. Як, зрештою, й інші дива розбудови президентського маєтку.

І водночас ще з літа триває суперечка між губернатором Михайлом Папієвим та людьми, які залишилися без даху над головою після паводку та зсувів. Губернатор і його оточення переконують, що за 12 тисяч доларів (100 тисяч гривень) від держави можна купити придатний для життя будинок, потерпілі не погоджуються…

То для кого ж відбулося "покращення життя вже сьогодні"?

– Забудова Межигір’я розпочалася 2009-го і закінчується нині, – розповів "МБ" журналіст "Української правди" Сергій ЛЕЩЕНКО. – Там зведено величезну будівлю за технологією фінської фірми "Хонка", в облаштуванні якої брали участь німецькі фахівці Brunold. У планах – будівництво поля для гольфу і причалу для яхт з навісом (елінг), плюс кінний клуб з манежем. Гадаю, коні від президента Польщі підуть саме туди.

Натомість президент закликає народ потерпіти й попереджає, що йому, народу, буде важко. А прем’єр-міністр радить "затягнути паски". А куди далі? Багатьом і так ледь вистачає на скромне харчування й сплату комунальних послуг. Зовнішній борг України торік значно збільшився. І якщо 2009 року кожен українець був винен за зовнішніми запозиченнями приблизно 868 доларів, то торік – уже 1180. Натомість, щоби президент міг літати на роботу, йому купують вертоліт за 17 мільйонів доларів і будують вертолітний майданчик за 60 мільйонів гривень. А для мешканців державних VIP-дач у Пущі-Водиці виділяють 830 тисяч гривень на таксі. Наприклад, Чернівецька область повинна прожити цей же рік трохи більше, ніж за мільярд гривень.
Марина Карасьова

ДУМКА
Чому влада бідної країни показово розкошує?
Олександр ПАЛІЙ, політолог:

– Торік ухвалено два державні бюджети, один у квітні, інший – у грудні. І обидва бюджети передбачили значне зростання адміністративних витрат влади. Видатки на утримання президента були збільшені приблизно на 75 відсотків. На 78 відсотків зросли видатки на прокуратуру тільки в бюджеті 2011 року. Аналогічна ситуація щодо Верховної Ради – за рік зростання витрат на понад 40 відсотків. Це справді дуже великі суми, які і викликають запитання. Наприклад, чому на пенсійному віці збираються заощадити півмільярда, а натомість на Генпрокуратуру планують витратити на мільярд більше, ніж минулого року. І навіщо взагалі всі ці реформи, якщо заощаджують для бюджету країни копійки? А ці показові витрати, наприклад, мільйон гривень на таксі до Межигір’я для людей, в яких у гаражах стоїть по 10 авто, 60 мільйонів на вертолітні майданчики, ремонт адміністративних будівель в столиці і в регіонах… І якщо говорити відверто, то ще більші обсяги коштів узагалі не доходять до бюджету через корупційні схеми. Усе це для людей виглядає, як знущання, особливо коли нам говорять: "затягніть паски". Це свідчить про те, що влада не розуміє, що починати заощаджувати потрібно із себе.
Щодо зовнішніх боргів, то ситуація теж цікава. Уряд Азарова 2010 року збільшив їх на 124 мільярди. Це приблизно така сама сума, яку взяла в кризовий рік Тимошенко. Тобто уряд як брав у борг, так і бере. І це виглядає дуже сумно, оскільки влада, очевидно, не розуміє, що робити з економікою.
Потенційне незадоволення людей дуже велике, воно зростає. Якби в Україні були політичні сили, які викликали довіру в суспільстві, ситуація вирішилася би швидко й радикально. Але наразі є брак довіри, люди не довіряють ні своїм так званим поводирям, ні одне одному. І брак довіри в суспільстві нас паралізує.
4-03-2011, 14:57
Коментарів 0 Переглядів 2 008

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.