RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Цього року вступникам для подавання документів до вузів дали аж місяць. Для абітурієнтів, які планують вступати на стаціонар, вступна кампанія триватиме з першого по 31 липня, для заочників – з 15 липня по 15 серпня. Зарахування до вузу має відбутися не пізніше 10 серпня (стаціонар, держзамовлення) та 25 серпня (заочники, держзамовлення).

Як експеримент запровадили електронне подавання заяв на вступ. Абітурієнтові потрібно надіслати документ про освіту та сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти зі своїми балами. Адреса сайту, на який слід надсилати документи: http://ev2011.osvita.com
– У нас достатньо технічного обладнання та людей, щоби вчасно приймати та розглядати електронні заяви вступників, – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Чернівецького національного університету Василь ХОЛОДНИЦЬКИЙ. – Як підтвердження того, що документи абітурієнта розглянули та прийняли, на вищевказаному сайті, а також в інформаційній системі "Конкурс" (адреса сайту – http://vstup.info) має з’явитися прізвище цього вступника. Якщо протягом доби прізвище не з’явилося, отже, щось із вашими документами негаразд або ви перевищили дозволену кількість подавання документів до вузів (документи можна одночасно подавати до п’яти вузів на три напрямки, тобто загальна кількість заяв – 15). Тоді вступникові необхідно прийти до приймальної комісії і з’ясувати, у чому річ.

Послугою електронного подавання заяв можуть скористатися лише ті абітурієнти, які вступають до вузів першого-четвертого рівнів акредитації на денну форму навчання освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" і не мають пільг. Особи, які належать до пільгових категорій, повинні занести до приймальної комісії документи, які це підтверджують.

– Електронне подавання заяв – це експеримент, який в Україні здійснюють вперше, – коментує Василь Холодницький. – Тому вирішили не ризикувати і обмежити кількість осіб, які можуть таким чином подавати документи. Тож черги біля університету під час вступної кампанії будуть все одно.

Ліцензійний обсяг у Чернівецькому національному університеті залишився майже на рівні минулорічного. А ось обсяг держзамовлення зменшать.

– Те, що кількість місць за держзамовленням зменшиться, нам відомо точно, – зазначив Василь Холодницький. – Проте з яких саме спеціальностей – наразі ми ще не знаємо.

У Буковинському державному медичному університеті кількість державних місць побільшає на спеціальність "лікувальна справа". Торік місць за держзамовленням було 149, а цього року – 171. Про це повідомив відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ Володимир ГЛУБОЧЕНКО.

Особливості цьогорічної вступної кампанії:
право складати вступні іспити на повний термін (рівень "бакалавр") мають громадяни, які 2011 року здобули повну загальну середню освіту за кордоном;
всі вступники на освітньо-кваліфікаційні рівні "бакалавр" (скорочений термін навчання), "спеціаліст", "магістр" зараховуються до університету тільки за результатами вступних випробувань та з урахуванням середнього бала додатка до диплома про освіту;
абітурієнти напряму підготовки "журналістика" як третій предмет проходитимуть творчий конкурс зі спеціальності (проводитимуть його у формі творчої письмової роботи на задану тему, пов’язану зі спеціальністю) (у ЧНУ);
вперше здійснюватимуть набір на напрями підготовки "культурологія", "гідрометеорологія" (у ЧНУ).
Галина МАРКІВ

Номери телефонів та графік роботи приймальних комісій:

 Буковинський державний медичний університет:
понеділок-п’ятниця: 08.30-17.00;
субота-неділя: 09.00-14.00.
Номер телефону: 57-75-84.

 Чернівецький національний університет:
понеділок-п’ятниця: 08.30-17.00;
субота-неділя: 08.30-13.00.
Номери телефонів: 52-56-69, 58-47-11.

 Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ:
понеділок-п’ятниця: 09.00-18.00;
субота: 09.00-14.00;
неділя – вихідний.
Номер телефону: 52-83-50.

 Буковинська державна фінансова академія:
понеділок-п’ятниця: 08.30-18.00;
субота-неділя: 09.00-15.00.
Номер телефону: 52-20-58.

 Буковинський університет:
номер телефону: 52-00-12.
1-07-2011, 10:23
Коментарів 0 Переглядів 3 408

Буковинські випускники показали хороші результати під час складання національного мультипредметного тесту
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.