Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Цього року вступникам для подавання документів до вузів дали аж місяць. Для абітурієнтів, які планують вступати на стаціонар, вступна кампанія триватиме з першого по 31 липня, для заочників – з 15 липня по 15 серпня. Зарахування до вузу має відбутися не пізніше 10 серпня (стаціонар, держзамовлення) та 25 серпня (заочники, держзамовлення).

Як експеримент запровадили електронне подавання заяв на вступ. Абітурієнтові потрібно надіслати документ про освіту та сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти зі своїми балами. Адреса сайту, на який слід надсилати документи: http://ev2011.osvita.com
– У нас достатньо технічного обладнання та людей, щоби вчасно приймати та розглядати електронні заяви вступників, – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Чернівецького національного університету Василь ХОЛОДНИЦЬКИЙ. – Як підтвердження того, що документи абітурієнта розглянули та прийняли, на вищевказаному сайті, а також в інформаційній системі "Конкурс" (адреса сайту – http://vstup.info) має з’явитися прізвище цього вступника. Якщо протягом доби прізвище не з’явилося, отже, щось із вашими документами негаразд або ви перевищили дозволену кількість подавання документів до вузів (документи можна одночасно подавати до п’яти вузів на три напрямки, тобто загальна кількість заяв – 15). Тоді вступникові необхідно прийти до приймальної комісії і з’ясувати, у чому річ.

Послугою електронного подавання заяв можуть скористатися лише ті абітурієнти, які вступають до вузів першого-четвертого рівнів акредитації на денну форму навчання освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" і не мають пільг. Особи, які належать до пільгових категорій, повинні занести до приймальної комісії документи, які це підтверджують.

– Електронне подавання заяв – це експеримент, який в Україні здійснюють вперше, – коментує Василь Холодницький. – Тому вирішили не ризикувати і обмежити кількість осіб, які можуть таким чином подавати документи. Тож черги біля університету під час вступної кампанії будуть все одно.

Ліцензійний обсяг у Чернівецькому національному університеті залишився майже на рівні минулорічного. А ось обсяг держзамовлення зменшать.

– Те, що кількість місць за держзамовленням зменшиться, нам відомо точно, – зазначив Василь Холодницький. – Проте з яких саме спеціальностей – наразі ми ще не знаємо.

У Буковинському державному медичному університеті кількість державних місць побільшає на спеціальність "лікувальна справа". Торік місць за держзамовленням було 149, а цього року – 171. Про це повідомив відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ Володимир ГЛУБОЧЕНКО.

Особливості цьогорічної вступної кампанії:
право складати вступні іспити на повний термін (рівень "бакалавр") мають громадяни, які 2011 року здобули повну загальну середню освіту за кордоном;
всі вступники на освітньо-кваліфікаційні рівні "бакалавр" (скорочений термін навчання), "спеціаліст", "магістр" зараховуються до університету тільки за результатами вступних випробувань та з урахуванням середнього бала додатка до диплома про освіту;
абітурієнти напряму підготовки "журналістика" як третій предмет проходитимуть творчий конкурс зі спеціальності (проводитимуть його у формі творчої письмової роботи на задану тему, пов’язану зі спеціальністю) (у ЧНУ);
вперше здійснюватимуть набір на напрями підготовки "культурологія", "гідрометеорологія" (у ЧНУ).
Галина МАРКІВ

Номери телефонів та графік роботи приймальних комісій:

 Буковинський державний медичний університет:
понеділок-п’ятниця: 08.30-17.00;
субота-неділя: 09.00-14.00.
Номер телефону: 57-75-84.

 Чернівецький національний університет:
понеділок-п’ятниця: 08.30-17.00;
субота-неділя: 08.30-13.00.
Номери телефонів: 52-56-69, 58-47-11.

 Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ:
понеділок-п’ятниця: 09.00-18.00;
субота: 09.00-14.00;
неділя – вихідний.
Номер телефону: 52-83-50.

 Буковинська державна фінансова академія:
понеділок-п’ятниця: 08.30-18.00;
субота-неділя: 09.00-15.00.
Номер телефону: 52-20-58.

 Буковинський університет:
номер телефону: 52-00-12.
Рейтинг:
(голосів: 1)
1-07-2011, 10:23
Коментарів 0 Переглядів 2830

загрузка...
Продан звільнив керівника «Чернівціводоканалу»
Анатолія Чабана звільнили з посади директора "Чернівціводоканалу"
У Чернівцях сьогодні стартує опалювальний сезон у дитсадках, лікарнях та школах
З 22 жовтня анонсувався початок опалювального сезону в будівлях соціальної сфери
Популярне Коментують
• Новини
Виварки вам у поміч і бережіть пацанів. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Перший Центр Дитячого Зору відкрив свої двері для маленьких чернівчан (на правах реклами)

У середу, 10 жовтня, на Соборній площі, 1, відкрився перший у Чернівцях Центр Дитячого Зору "Люксор Kids", що став довгоочікуваним поповненням у великій родині "Оптики Люксор"
Буковинцям пропонують автомобілі Renault в кредит на особливих умовах (прес-реліз)

Жителі Буковини мають змогу придбати нові автомобілі Renault на акційних умовах- від 1% річних.
ПриватБанк збільшив термін кредитування на придбання нових автомобілів до 7 років (прес-реліз)

Акційні умови кредитування на придбання нових автомобілів включатимуть в себе відсоткову ставку від 0,01% річних, аванс від 10% вартості авто та подовжений строк кредиту - 7 років
Апартаменти чистого повітря чекають на своїх мешканців (на правах реклами)

На околиці Чернівців, подалі від міської метушні, розташувався новий сучасний житловий комплекс "GARDEN HALL", який відрізняється зручним плануванням квартир, якістю будівництва і доступною ціновою політикою
Солодке задоволення у Чернівцях (на правах реклами)

А ви знали, що солодощі сприяють вашому щастю? Ні? Тоді мерщій до найсолодших місць у Чернівцях, що вразять не лише смаком десертів, але й їх естетичним оформленням.