RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ліцеї розпочинають набір учнів на наступний навчальний рік. Набір відбувається на конкурсній основі. Ми з’ясовували, які вимоги висувають ліцеї до своїх майбутніх учнів.
– Перший етап набору в нас триватиме до кінця квітня, другий – у червні, – розповіла заступник директора з науково-методичної роботи ліцею №2 Ганна БУКАТЧУК. – Плануємо набрати учнів до двох сьомих, двох восьмих, трьох дев’ятих та двох десятих класів – разом майже 100 осіб. Навчання у нашому ліцеї має два профілі: гуманітарний та радіотехнічний. Діти, які хочуть обрати гуманітарний профіль, повинні добре знати українську та іноземну мови, мати з цих предметів у школі не менше семи балів. Прихильники радіотехнічного профілю повинні мати хороші знання з української мови та математики. Учні, які вступають до сьомого класу ліцею, складають іспит з української мови та проходять психологічний тест. У тесті психологи перевіряють здатність дитини приживатися у колективі. Учасники міжнародних олімпіад, конкурсів, спортивних змагань, призери учнівських олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт зараховуються до ліцею без вступних випробувань.
– Щоби вступити до нашого ліцею, треба лише знати математику, – стверджує директор ліцею №1 Станіслав ГОЛОВКО. – Учні, які вступають до нас, складають єдиний іспит з математики. Тих, хто написав найкраще, беремо відразу. А хто не потрапив до першого туру, йде на другий тур. Не потрапив до другого – пробує свої сили на третьому турі, і так аж чотири рази. Щоби потрапити до нашого ліцею, дитина повинна добре володіти шкільною програмою свого класу з математики, мати гарні обчислювальні навики, знати формули, дії з дробами, розв’язувати рівняння, задачі. Ми вже набрали 29 учнів до сьомого класу, потрібно ще 35 семикласників – хочемо створити два сьомі класи. Набір триватиме з 18 травня до 25 серпня. У восьмому класі в учнів розпочинається поглиблене вивчення предметів, і відбувається їхній поділ на математичне та економічне відділення. Проблем зі вступом до нашого ліцею немає, лише треба дітей, які хочуть вчитися. На жаль, у школах дуже мало учнів, які знають математику.
– Наш ліцей має природниче спрямування, тут поглиблено вивчають хімію, фізику, біологію, – пояснює директор ліцею №3 Микола ЗЕГРЮК. – Набір до ліцею вже розпочався і триватиме до червня. Другий етап набору – в серпні, тож діти, які не вступлять зараз, матимуть ще одну спробу. Набираємо два сьомі, один восьмий класи і кілька учнів до 9 та 10 класів – разом майже 100 осіб. Щоби вступити до нашого ліцею, потрібно успішно скласти іспит з біології.

Щодо ліцею №4, то до нього здійснюватимуть набір учнів
10 класу за профілями:
технологічний (дизайн зовнішнього середовища, дизайн одягу, перукарська справа, менеджмент готельно-ресторанного бізнесу –
є домовленість із Київським національним університетом культури і мистецтв),
ремонт і експлуатація автотранспорту – з першого вересня буде договір з інститутом залізничного транспорту),
фізичний (є договір із фізичним факультетом ЧНУ),
англійська філологія
(договір з ЧНУ).

– Крім того, до восьмого класу ми набираємо дітей на англійську філологію, спортивний та технологічний профілі, – розповів директор ліцею №4 Мирослав ПОЧИНОК. – А до п’ятого класу запрошуємо учнів на спортивний профіль. Набір розпочнеться вже у квітні і триватиме до кінця навчального року. Якщо буде потрібно, зробимо додатковий набір ще влітку. Загалом нам потрібно набрати три класи, тобто 75 учнів. Найменше дітей потрібно на англійську філологію – не більше п’яти. А ось технологічний та фізичний профілі – нові у ліцеї, тож набиратимемо на них стільки учнів, скільки прийде. Школярі пройдуть співбесіду з педагогами. Охочим навчатися за фізичним та технологічним профілями потрібно набрати на співбесіді не менше шести балів, а охочим потрапити на англійську філологію – не менше восьми балів. Завданням тих, хто хоче вчитися за технологічним профілем, буде творча робота.
Галина МАРКІВ
9-04-2009, 11:37
Коментарів 0 Переглядів 4 649

Теги -

Громадян закликають дотримуватися обмежень воєнного стану та реагувати на сигнали повітряної тривоги

В останню дорогу захисника проведуть 11 травня у Чернівцях на Алеї слави

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Гості могли побачити різну сувенірну продукцію з гравіюванням Шевченка


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.