RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Брем Стокер. "Як важко працювати у м’ясному вiддiлi"
Видавець – Інтернет, 2009,
13 пісень
Альбом "Як важко працювати у м’ясному вiддiлi" – вже шостий у дискографії "Брем Стокера", але ж і гурт не молодий. Троє дядьків далеко за тридцять продовжують бавитись у панків, майструючи собі на концертах ірокези і стібаючись зі всіх і всього. Зокрема – з колишнього басиста "В.В." Сашка Піпи та його формації "@traktor": пісня "32 міліметри" співається, як зазначено в тексті, на невимовному "дибілістичному діалекті". А також з гурту "Фліт", у пісні якого "Їжачок" заголовне слово було замінене на "Обриган" (йдеться, звісно, про п’яних панків, які влаштовують на сейшенах бійки). Стібуться "Стокери" і з політиків, і з лохів, і з емо, і з гомосексуалістів, і з нестабільного курсу долара, і навіть з президента: "Мені снилось, що Ющенко став президентом Америки...". З видавничими лейблами музиканти не парилися, виставивши альбом для вільного скачування на власному сайті www.brem-stoker.rovno.ua. Не переймалися вони і його оформленням: обкладинки до інтернет-релізу досі немає. Тож ось вам замість неї афіша концертного туру на підтримку нового диску. Якщо ж розгледіти нічого не вдається, то це послужить для вас додатковим стимулом, аби заглянути на офіційний інтернет-ресурс гурту.

Knob feat Seine. "Пальне"
Видавець – Інша Музика, ЯОК music, 2009,
12 пісень
Можна не сумніватися: перед нами один з найкращих українських електронно-андеграундових альбомів за останні кілька років. Тут немає ні банальних металкорових потуг, ні контактів з фольклорним матеріалом, від чого на сьогодні можна лише зітхнути з полегшенням: вітчизняна сцена вже перенасичена спробами синтезувати автентику та сучасний звук – як вдалими й сильними, так і силуваними, зумовленими модою. Автори "Пального" створили саунд-коктейль за власним рецептом, і кайф від цього не відпускає слухача від перших тактів до останніх. При цьому зовсім не обов’язково бути фаном "темного" тріп-хопу та експериментальної електроніки, хоча, звичайно, слухацький досвід тут зайвим не буде: асоціації виникають справді багаті, а порівняти "свіжачок" із почутим раніше завжди приємно. Але передусім цей диск цікавий сам по собі, а не своїм внеском у розвиток контексту. Музиканти, які створили "Пальне", далеко не новачки: це Сергій "KNOB" Любинський, знаний як гітарист гурту "ТОЛ" та саундпродюсер багатьох альбомів молодої української альтернативи, і колишня вокалістка "Etwas Unders" Олена "Seine" Білоус. Попри те, що автори вважають проект успішно завершеним, враження продукту одноразового вжитку він точно не справляє.

Росава. "Тепер і Потім"
Видавець – Наш Формат, 2009,
12 пісень
Про різницю між поп-музикою і попсою, гадаю, розповідати зайве. До першої сміливо можна зарахувати Марію Бурмаку, Сестер Тельнюк, Ламу і ту ж Росаву, до другої – наприклад, Наталю Могилевську, Ірину Білик "іже с німі". Продовжуючи тему, є музиканти, які люблять поговорити про "еволюцію власної творчості", а є інші, які справді еволюціонують – може, тому, що замість барвистих розмов займаються улюбленою справою. Перед нами вже четвертий альбом з ім’ям Росави на обкладинці, і він знову геть не схожий на всі попередні. Втім, дещо спільне таки є, як-от співпраця зі студією "Кофеїн", що останнім часом здобула дуже гарну репутацію. Важко писати про цей альбом, коли водночас його слухаєш: хочеться саме слухати, і то не окремі пісні, а буквально кожну, тож свої слова десь зникають. Якби вся українська поп-музика трималася такого рівня, то слово "попса", напевно, невдовзі б зникло з нашого лексикону. Бо це зовсім не тривіальний "шоу-бізнес". Замість конвеєрного "швидкий успіх – надшвидке забуття" тут втілюється естетика красивих почуттів і чесних життєвих роздумів. Емоційна й розумна, але напрочуд легка, насичена світлом і позитивом – ось вона яка, ця музика.

Перкалаба. "ROK’IT KUZ’MOOK" (mikses/fikses end bonustreks)
Видавець – Інтернет, 2009,
11 треків
"Ця музика є алюзією музикантів Перкалаби на власну музику. Ми не ставили за мету те, щоб даний реліз претендував на місце в дискографії чи продавася. Більше того, ми
заздалегідь не створювали цей продукт для критиків, звукоінженерії чи шоу-бізнесу. Це просто подарунок від нас для вас", – читаємо на сайті "Перкалаби" про цей, як кажуть за кордоном, "бі-сайд" проект, який можна скачати з офіційного сайту гурту: www.perkalaba.com.ua. Назва – ROK’IT KUZ’MOOK – чомусь одразу викликає в пам’яті покійного, на жаль, Кузю з "Гадів": хтозна, може, десь серед цих робіт є і його. Принаймні Олег "Мох" Гнатів після виходу альбому реміксів 2006 року "Qzzaargh vs Перкалаба" неодноразово говорив про подальшу співпрацю з Кузьминським. Але навіть якщо це не Кузіних рук справа, все одно альбом послухати варто. Пісні з останньої номерної платівки гурту – "!Чидро" – зазнали "кислотних" переінакшень: знаходимо тут і "колискову", і "чидроти", і "глину"… Є і ремікси на речі з двох попередніх альбомів. Подекуди прослуховуються аранжування в дусі "Enigma", десь – мінімалістичні ламані ритми "electro", а десь навіть нотки від "Chemical Brоthers". Одне слово, маємо платівку гуцульської "кислоти" і радіємо з того.
16-10-2009, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 2 350

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!