RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Потерпіла чернівчанка Дарина К. стверджує, що працівники УБОЗу затримали та побили її сім’ю. Правоохоронці ж кажуть, що нікого не били, а намагалися стримати опір членів її сім’ї міліції.

"Син вистрибнув на таксі і кликав на допомогу"
– В УБОЗі мене били в живіт та в голову. Звідти мене забрала "швидка", – каже пані Дарина. – Також побоїв зазнала моя сім’я. Ця пригода трапилася ще 25 листопада минулого року. Ми хотіли допомогли знайомому сина сплатити борги. Після цього нам на збереження передали документи на його квартиру.

– Але одного дня юнак прийшов до нас і заявив, що грошей у нього немає, а ми не знаємо, з ким зв’язалися, – продовжує пані Дарина. – На його захист стали троє чоловіків. Як з’ясувалося, працівників УБОЗу. Міліціонери кажуть, що діяли на підставі скарги молодика. Але ця заява у них офіційно зареєстрована заднім числом, бо на той час нас уже затримали.

– До мого сина, який йшов у напрямку до магазину "Україночка", підбігло троє чоловіків у цивільному, повалили на землю, почали тягти до автомобіля без номерних знаків. Син кричав та кликав на допомогу, – продовжує жінка. – Втікаючи, він вискочив на дах таксі й гукав на допомогу людей та міліцію. З авто сина забирали вже працівники "Сокола", які під’їхали за викликом УБОЗівців.

– Сина й чоловіка УБОЗ відвіз до Першотравневого райвідділу міліції. Там їх не прийняли. Повезли в приміщення УБОЗу, розвели в різні кабінети і почали бити в голову та живіт, – стверджує пані Дарина. – Ми запитували, на яких підставах нас затримали. Нас нічого не запитували й нічого нам не пояснювали. Мене вдарили двічі у живіт і в голову. Я втратила свідомість. Правоохоронці викликали "швидку". Мене відвезли до лікарні. В УБОЗі залишилися мої рідні.

Ввечері того самого дня мого сина й чоловіка знову привезли до райвідділу. Намагалися порушити кримінальну справу. Випустили з міліції мою сім’ю приблизно о 05.00. З-під дверей Першотравневого райвідділу сина та чоловіка до лікарні забрала "швидка".

Цю сутичку поблизу "Україночки" бачило чимало людей. У нас є свідки. Але мені досі цікаво, навіть якщо й хлопець написав заяву в УБОЗ, що ми буцімто щось від нього вимагаємо, навіщо посеред білого дня кидатися на людей? Якщо ми будемо мовчати, це може трапитися з будь-ким. Просто цього разу постраждала моя сім’я, – каже пані Дарина.

У міліції стверджують,
що їм чинили опір
Троє співробітників УБОЗу, які затримали чернівчан, у Першотравневій прокуратурі пояснили, що того дня виїхали за адресою, здійснюючи перевірку за заявою Тимура Д. На розмову із заявником прийшли батько із сином. Ці люди погрожували фізичною розправою хлопцеві й вимагали, щоби він переписав на їхнє ім’я дві квартири, що належать батькові Тимура. Юнак почав втікати. Саме тут, запевняють правоохоронці, вони й втрутилися, показавши посвідчення. Але їх почали відштовхувати. За свідченнями міліціонерів, батько сімейства зловив за кобуру пістолета одного з правоохоронців і намагався витягти зброю. Міліціонер каже, що відбив руку і здійснив постріл у землю зі зброї травматичної дії "ПМР".

– У цій історії не згадали про те, що хлопець, який звернувся до УБОЗу із заявою, – наркоман. А ця сім’я хотіла заволодіти його квартирою за смішні гроші, – каже начальник управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області Сергій ГОРБАТЮК. – Цьому хлопцеві належать три квартири в центрі міста. Власником двох із них він стане, коли його батька визнають недієздатним. Хлопець звернувся до УБОЗу, бо його схиляли до продажу квартири за смішну ціну. А на зустрічі виникла непередбачувана ситуація. Мої співробітники хотіли витягти хлопця, а на них почали кидатися. Ми, можливо, жорстоко працюємо, але працівники міліції – теж люди. Вони просто робили свою роботу.

– Цих людей, батька та сина, забрали за непокору міліції, – стверджує Сергій Горбатюк. – Дорогою заїхали до райвідділу міліції. Потім повезли до приміщення УБОЗу. Жінка сама приїхала до нас. Її ніхто не викликав. У кабінеті сказала, що їй погано. Довелося викликати "швидку". Не вірте. Не ті тепер часи, щоби просто так привозили до міліції та били. Ніхто не чіпав ні жінку, ні її чоловіка, ні сина. Цих людей того дня повезли на судово-медичну експертизу, яка нічого не показала. Ми будемо доводити за кожною довідкою, кожним медичним документом, що жодних тілесних ушкоджень середньої важкості у них не було.

Таксисти, які того дня перебували біля магазину "Україночка", розповіли кореспондентові "МБ", що почули крики й бачили, як біжить хлопець, якого наздоганяють двоє інших, а за ними – ще троє чоловіків. Останні кричали, що вони – працівники міліції. Почалася сутичка.

Свідки події кажуть, що ніхто з них не чув, щоби чоловіки представлялися працівниками міліції. А одягнуті вони були у цивільне. Бачили лише те, що ці люди (правоохоронці, – ред.) завдавали ударів іншим учасникам конфлікту й намагалися затягти до свого авто без переднього бампера та номерних знаків. Люди кричали, що на них напали бандити та просили, щоби хтось викликав міліцію.

Хто винен у конфлікті і чи були протиправні дії з боку працівників міліції, наразі з’ясовує відділ внутрішньої безпеки УМВС в області.

Спочатку до кримінальної відповідальності за опір працівникам міліції хотіли притягти батька й сина.

Відтак 11 грудня прокуратура Першотравневого району винесла постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину у їхніх діях.

А 11 лютого вже обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом умисного спричинення тілесних ушкоджень середньої важкості сім’ї Дарини К. У постанові йдеться про те, що під час затримання та доправлення людей до УБОЗу його працівники застосовували до людей фізичне насильство, внаслідок чого одному з них спричинено тілесні ушкодження.
За цією справою триває слідство.
Антоніна БАБЧУК
11-03-2010, 12:13
Коментарів 0 Переглядів 4 523

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.