RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Мабуть, кожен, побачивши яскраво-жовту вивіску "Усе по 5 грн", запитував себе: яка ж якість цього товару, якщо він так мало коштує? Водночас, завітавши до такого магазину, ми бачимо, що товар тут зовні мало відрізняється від того, який пропонують на базарі чи в інших магазинах. Асортимент дуже різноманітний: канцелярія, шкарпетки, білизна, косметика, гребінці, рамки для світлин, ароматичні палички, сумочки для дисків, косметички, товари особистої гігієни, господарські товари, посуд, іграшки, окуляри, біжутерія, взуття, пазли, люстерка, інструменти…
Студентка Ірина вважає, що купувати в таких магазинах зручно й вигідно. Усе можна помацати, роздивитися і лише потім купити.
– Ніхто тебе не напрягає запитаннями: "А що ви шукаєте?", "А на яку суму розраховуєте?", – каже Ірина. – На 100 гривень я тут затарююся усіма господарськими, канцелярськими та іншими товарами.
30-річна Олена переконана, що люди, для яких важлива якість товару, не купуватимуть у подібних магазинах. Водночас вона визнає, що для незаможних людей цей магазин як "паличка-виручалочка", адже товар, який міг би довго служити, коштує занадто дорого.
Авторові цих рядків довелося стати свідком незначного конфлікту між продавцем і покупцем у такому магазині. Учора дівчина купила собі упаковку заколок, які того ж дня зламалися. Звісно, вона хотіла повернути гроші, але продавець ввічливо сказала їй на вивіску "Товар обміну та поверненню не підлягає".
Продавець одного з таких магазинів Лілія Василівна поділилася з нами міркуваннями та інформацією.
– Я сама купую тут багато речей, – зізналася вона. – Хоча це не означає, що всі вони хорошої якості. Іноді важко знайти щось гідне уваги, а іноді не віриться, що таку хорошу річ можна так дешево придбати. Ось заходила жінка і була дуже розчарована, побачивши манікюрний набір за п’ять гривень. Виявляється, вона точнісінько такий купила днями за 25 гривень. Я теж, бувало, переплачувала за дешеві речі. Ось, наприклад, електрична зубна щітка. Я вже два місяці такою ж користуюся. На базарі їх продають по 15 гривень, але вони так само, як і ця, можуть за тиждень зламатися. Єдина відмінність полягає в ціні.
– Асортимент у нас змінюється залежно від сезону чи нагоди, – продовжує Лілія Василівна. – Особливо це помітно перед святами, на початку навчального року. Школярі та студенти скуповують канцтовари, посуд, побутові дрібнички. Для тих, хто живе у гуртожитку, дуже зручно на місці придбати все необхідне, а не везти з дому від батьків.
Гадаю, ніхто з них не замислюється, чи вистачить їм цих речей на всі п’ять років навчання. За таку ціну вони згідні цим користуватися хоча б рік... Товар нам привозять з Одеси, рідше – із Києва. Здебільшого невисока якість все ж таки виправдовується ціною. Люди задоволені, і я задоволена. (Тетяна Пономарчук)

Коментар
Євген КРАМАРЕНКО, начальник управління розвитку споживчого ринку та туризму департаменту економіки міської ради:
– Скарг на роботу магазинів, де всі товари продають по п’ять-вісім гривень, до нас поки що не надходило. Хоча нам часто телефонують чернівчани, запитують, чи варто купувати там білизну, посуд, іграшки. Ці магазини ми ще не перевіряли. Та якось я зайшов в один із них і поцікавився у продавця, чи є в нього сертифікати відповідності. Він лише здивовано подивився на мене, наче вперше чув про такий документ... Щойно ми закінчимо всю роботу на Калинівському ринку, звільняться наші працівники, обов’язково візьмемося за перевірку цих магазинів, бо вони нас дуже цікавлять. Хотілося би дізнатися, кому вони належать, звідки і хто привозить такий дешевий товар, якої він якості, як впливає на здоров’я людей. Я би радив чернівчанам дуже обережно ставитися до товарів, які продають за низькою ціною. Особливо це стосується дитячих іграшок, білизни, посуду, парфумів, косметики. Перш ніж щось купити, вимагайте показати сертифікат відповідності – про походження товару і його якість. Якщо у продавця немає таких документів, нічого не купуйте.
Редактор: Igor
4-09-2008, 15:10
Коментарів 0 Переглядів 3 206


Новий образ міста відображає його інноваційний характер та унікальне культурне багатство
Студенти-маркетологи зробили невелике дослідження вулиць Чернівців
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.