RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Працівники ДАІ хапаються за голови. За останні кілька днів сталося стільки дорожньо-транспортних пригод, скільки у середньому фіксується за місяць. Щодо зіткнень, то їх стало вп’ятеро більше, ніж зазвичай. І це лише тих, які зафіксували. У більшості випадків причини цього – слизька дорога й необачність водіїв.

– Лише за три доби з 12 до 14 грудня на території області сталося шість автопригод із потерпілими та тяжкими наслідками, – розповів на брифінгу начальник управління Державної автомобільної інспекції Ігор ДОГОЛІЧ. – Четверо учасників дорожнього руху загинули. Троє отримали травми різного ступеня важкості. При цьому дві дорожньо-транспортні пригоди безперечно пов’язані з погодними умовами. Наприклад, ДТП, що трапилося 13 грудня на автодорозі "Хотин – Рукшин". Автомобіль "Фольксваген Транспортер", за кермом якого перебував 50-річний чоловік, на ожеледиці винесло у кювет. Автобус перекинувся.

Бус залишився практично неушкоджений. На жаль, водій загинув на місці. Чоловік вилетів через вікно, і його притисло автобусом.

– Я вже не кажу про стрімке зростання зіткнень, – продовжує Ігор Доголіч. – За добу ми фіксуємо приблизно 15 зіткнень. Це лише ті, в оформленні яких зацікавлені водії для підготовки документів для страхових компаній. Ще за такої ж кількості зіткнень люди домовляються про компенсацію самі. Зазвичай же, ми виїжджаємо на оформлення зіткнень не частіше трьох-п’яти разів на місяць.

За словами правоохоронців, у ДТП, що трапилося 14 грудня на дорозі "Житомир – Чернівці", винен водій ВАЗу. Хлопець не врахував погодних умов.

– Дорожня смуга в напрямку Чернівців була волога. Зустрічну смугу руху ніхто не посипав, дорожнє покриття було слизьке, – зазначив Ігор Доголіч. – За збігом обставин, водій ВАЗу із родиною того дня саме прямували на авторинок, щоби купити для авто зимові шини. До Чернівців їхали на гумі, що допускається для їзди у будь-який сезон. Та вона виявилася нестійкою.

Стосовно 21-річного водія автомобіля ВАЗ-2107 порушено кримінальну справу. Слідчі прокуратури звинувачують його у порушенні Правил дорожнього руху, неврахуванні дорожніх умов та безпечної швидкості руху. Чоловікові, який втратив у ДТП батька та бабусю, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

– Зіткнення сталося на узбіччі з правого боку в напрямку руху автомобіля "Тойота", – розповідає начальник слідчого управління УМВС в області Валерій СКЛЯНОВ. – Віталій Харабара (син начальника обласної міліції, 25-річний офіцер міліції, – авт.) з метою уникнути зіткнення намагався скерувати машину праворуч. Наразі вже можна стверджувати, що винуватець ДТП – водій ВАЗу, який за несприятливих погодних умов виїхав на смугу зустрічного руху, здійснюючи обгін попутного транспорту. На слизькій, необробленій соляним розчином дорозі вчасно не загальмуєш. Водіям потрібно прораховувати наперед всі небезпеки на дорозі, обираючи допустиму швидкість руху. 
Антоніна БАБЧУК

Як керувати авто в умовах ожеледиці
 На слизькій дорозі різко не гальмуйте. Це призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше – до втрати керованості.

 Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною.

 Дуже обережно, плавно та м’яко користуйтеся педаллю акселератора.

 Не робіть різких рухів кермом.

 На мостах та естакадах уникайте різких рухів кермом, педалями газу, гальм.

 На слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів.

 На підйомі обирайте таку передачу, щоб не доводилося переключати її до повного завершення підйому.

 Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення.

 При керуванні авто на швидкості плавно гальмуйте.

 Не забувайте про пішоходів. Люди, які переходять дорогу, можуть посковзнутися й впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими й світловими сигналами.

 Наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість до мінімуму.
17-12-2010, 09:03
Коментарів 0 Переглядів 3 385

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.