RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Міноборони кажуть, що роздали 62% повісток

На сьогодні 62% осіб, які підлягають мобілізації, отримали оповіщення про мобілізацію.

Про це сказав заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко під час круглого столу в рамках проекту "Схід+Захід", повідомляє УНІАН.

"Станом на п’ятницю, на ранок, 62% людей отримали оповіщення (про мобілізацію), північні та західні регіони - 58%, південні та східні - 69%, якщо цифру 62% розбити по регіонам", - сказав Галушко.

"За три останні дні повістки отримали 62% із загальної кількості, і цей процес продовжується", - додав Галушко.

За його словами, Міноборони іде з випередженням планів по мобілізації, які були намічені раніше.

Галушко зазначив, що є області, де можна говорити про 100% оповіщення про мобілізацію: Хмельницьк, Полтава, до них наближаються Вінниця, Київська,Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

Галушко також зазначив, що Донеччина "буде воювати за свою землю". За його словами, на Донеччині виконано план оповіщення на 66% (йдеться про території, контрольовані Україною).

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні із 62% оповіщених про мобілізацію медогляд пройшло 73,5%.

Крім того, оповіщено 100% власників автомобільного транспорту (йдеться про підприємства, юридичні особи, які мають мобілізаційні завдання і приписані до військових комісаріатів автомобільний транспорт та дорожньо-будівельну техніку).

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні за три дні мобілізації до військових комісаріатів звернулися понад 1 тис. 460 людей, які виявили бажання бути добровольцями.

Лідери серед областей по кількості добровольців: Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Вінницька, Львівська, Херсонська, Хмельницька області та Київ. "Ми бачимо, що всі регіони держави приблизно однаково ставляться до мобілізації", - додав Галушко.

За його словами, є добровольці в Донецькій і Луганській областях.

"Нехай це буде сенсацією для російської пропаганди, але кількість людей, з тих районів Донеччини, які наші, а не тимчасово окуповані, кількість добровольців зараз наближається до 50. Враховуючи, що ми не планували особливих заходів по цьому регіону, оскільки розуміємо ситуацію, що людям і так важко живеться і забирати з сім’ї чи трудового колективу ще одну пару робочих рук… ми ж люди і розуміємо, що це важко… Але добровольці пішли", - сказав Галушко.

Водночас він зазначив, що є і проблеми. "В деяких областях, які межують з тією чи іншою державою, збільшився відсоток людей, які раптово почали виїжджати на заробітки в Європу. Якщо ми хочемо жити в Європі, то зараз треба не їхати в Європу, рятуючись від мобілізації, а показати приклад бажання жити в Європі", - сказав Галушко. Він запевнив, що цей відсоток "не вплине на результат".

За словами Галушка, на цю проблему було звернуто увагу під час вчорашньої наради у президента України.

Крім того, Галушко повідомив, що кілька власників автопідприємств намагалися уникнути оповіщення. Він зазначив, що на сьогодні підготовлені документи в прокуратуру і інші правоохоронні органи про їх притягнення до відповідальності за спробу ухилитися від оповіщення по мобілізації.

Читайте такожВ Україні офіційно розпочалася часткова мобілізація

Нагадаємо, мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почався 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил будуть призвані танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

Впродовж року до ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.
Редактор: Юрій Коверзнєв
23-01-2015, 21:06
Коментарів 0 Переглядів 1 449

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.