RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Влада зібралась душити “МММ” та інші піраміди

Національна комісії з регулювання ринків фінансових послуг пропонує встановити кримінальну відповідальність за створення "фінансових пірамід".

Про це повідомляє Українська правда.

Як йдеться в листі голови Нацкомфінпослуг Андрія Стасевського до прем`єр-міністра Миколи Азарова щодо запобігання функціонуванню так званих "фінансових пірамід".
Зокрема, в листі наголошується, що згідно з частиною першою статті 1 закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" фінансовою установою є юрособа, яка згідно із законом надає одну або кілька фінпослуг, а також інші послуги (операції), пов`язані з наданням фінансових послуг, у випадках, прямо визначених законом і внесених до відповідного реєстру у встановленому законом порядку.

При цьому на сьогодні в Державному реєстрі фінансових установ відсутня будь-яка інформація про так званий "МММ-2011" і статус фінансової установи ця організація не одержувала, як і ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових послуг.

Таким чином, у Нацкомфінпослуг відсутні повноваження щодо здійснення нагляду за діяльністю "МММ-2011".

Водночас, на думку Комісії, в діяльності організаторів проекту "МММ-2011" містяться ознаки скоєння злочину, передбаченого статтею 190 Кримінального кодексу "Шахрайство", віднесеного до підслідності органів внутрішніх справ.
При цьому Нацкомфінпослуг відзначає, що закон "Про захист прав споживачів" вже визначає поняття пірамідальної схеми ("фінансової піраміди") і встановлює заборону її створення, експлуатації та сприяння розвитку.

"Разом з тим, як показує практика, діяльність "фінансової піраміди" "МММ-2011" активно рекламується в Україні", - наголошують в Комісії.

Щодо такої реклами Нацкомфінпослуг відзначає, що згідно з частиною першою статті 24 закону "Про рекламу" реклама послуг (банківських, страхових, інвестиційних тощо), пов`язаних із залученням коштів населення, або осіб, які їх надають, вирішується тільки за наявності спеціального дозволу, ліцензії, що підтверджує право на таку діяльність.

Така реклама має містити номер дозволу, ліцензії, дату їх видачі та найменування органу, що видав цей дозвіл або ліцензію.
"Діяльність пірамідальних схем здійснюється шляхом залучення коштів населення, але, як наголошувалося раніше, така діяльність є незаконною і не може ліцензуватися або передбачати отримання спеціального дозволу. Тому, згідно з вимогами статті 24 закону "Про рекламу" реклама пірамідальних схем не може здійснюватися", - зазначають у Нацкомфінпослуг.

В цілому, на думку Комісії, органи державної влади на сьогодні мають всі необхідні повноваження для припинення реклами "фінансових пірамід" в Україні.
Із метою вживання заходів для запобігання функціонуванню на території України "фінансових пірамід", інших сумнівних схем, які можуть призвести до привласнення коштів громадян, Нацкомфінупослуг пропонує:

1) доручити Міністерству юстиції внести зміну до законодавства в частині встановлення кримінальної відповідальності за створення, використання або сприяння розвитку пірамідальних схем;

2) доручити Міністерству внутрішніх справ провести слідчі дії стосовно організаторів "фінансової піраміди" "МММ-2011";

3) посилити контроль Державної інспекції з питань захисту прав споживачів за дотриманням законодавства про рекламу з метою припинення реклами "фінансових пірамід" в Україні;

4) доручити Державній інспекції з питань захисту прав споживачів і Державному комітету телебачення і радіомовлення здійснити виробництво і розповсюдження соціальної реклами, спрямованої на підвищення фінансової обізнаності населення і його захисту від вкладання коштів у "фінансові піраміди";

5) доручити Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку і інформатизації, пропрацювати питання про внесення змін до закону "Про телекомунікації" щодо обмеження доступу абонентів до ресурсів, через які здійснюється поширення інформації про діяльність "фінансових пірамід".
Редактор: misha
18-05-2012, 20:34
Коментарів 0 Переглядів 2 312

Теги -

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.