RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Під час перших заморозків плоди гарбуза можуть підмерзнути та будуть погано зберігатися. Тому важливо зібрати гарбуз вчасно, визначивши за зовнішніми ознаками ступінь його дозрівання. Але якщо заморозки ранні, можна прискорити дозрівання гарбуза.

Про це пише ТСН.



Коли збирати гарбуз

Термін дозрівання гарбуза можна підрахувати, користуючись інформацією на пакетиках із насінням. На них зазвичай зазначено, скільки днів потрібно для дозрівання врожаю конкретного сорту. Але цей метод годиться, тільки якщо літо видалося теплим і сонячним.

Зазвичай гарбузи, залежно від сорту, в Україні збирають від кінця серпня до листопада.

Ознаки, за якими можна зрозуміти, що гарбуз дозрів

Щільність шкірки. На шкірці зрілого гарбуза не повинно залишатися вм'ятин. Винятком є мускатний сорт гарбуза, у якого шкірка тонша і може залишати вм'ятини. Стиглість мускатного гарбуза визначають за кольором шкірки - вона повинна бути світло-коричневою або бежевою. Шкірка у зрілого гарбуза зазвичай набуває насичено-жовтого, коричневого або помаранчевого відтінку.
У стиглих овочів чітко виражений малюнок. Він відсутній тільки у зеленоплідних сортів та у гарбузів Бенінказу, які під час дозрівання вкриваються білим нальотом.
Жорстка, дерев'яна плодоніжка під час дозрівання вона стає світлішою.
Як і кавун, під час постукування по шкірці стиглий гарбуз видає не глухий, а дзвінкий звук.
Якщо розрізати дозрілий гарбуз, то м'якоть всередині його буде щільною, а не пухкою, а насіння - з твердою шкіркою. Винятком є ​​голонасінні гарбузи, у яких на насінні немає захисної оболонки.

Як прискорити дозрівання гарбуза


Приблизно за три тижні до очікуваного похолодання видаліть всі квітки на батогах гарбуза і прищепіть верхівки молодих пагонів. В такому разі рослина спрямує всі поживні речовини на розвиток плодів, що вже зав'язалися.
Якщо на рослині багато дрібних гарбузів, частину з них, а часом і всі, потрібно видалити, щоб великі екземпляри встигли дозріти.
Для швидшого дозрівання гарбуза спробуйте у квітні посіяти насіння на розсаду до глибоких горщиків, а потім на город.
Рослина дозріє швидше і дасть більші плоди, якщо удобрювати її в період плодоношення. Прискорити дозрівання гарбуза допоможе вирощування на компостній купі. Тут рослини не лише краще живляться, а й додатково прогріваються.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
18-09-2024, 20:40
Коментарів 0 Переглядів 1 188

Теги - гарбузи
Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.