RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зареєструвати зброю можна буде у сервісних центрах МВС

До кінця року в сервісних центрах МВС можуть реєструвати зброю, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Функції реєстрації планують передати сервісним центрам як вид послуги. Це спростить процес отримання дозволу на зброю, запевняє він.

У проекті - подача документів через електронний кабінет. Весь процес буде дистанційним, повідомляє "НВ".

“Людині не потрібно буде шукати той орган, кабінет чи керівника, до якого треба звернутися. Маємо намір відійти від паперової бюрократії”, - сказав Гончаров.

Вартість послуг з отримання дозволу і реєстрації зброї не підвищиться, прогнозує заступник міністра внутрішніх справ. Адже передача функції реєстрації не має на меті комерціалізацію. Головне - спростити легальну процедуру реєстрації зброї.

На початку цього року в Україні офіційно зареєстровано близько 800 тис. одиниць вогнепальної зброї. Це мисливські рушниці та мисливські нарізні гвинтівки. Цією зброєю володіють 663 тис. українців. Про це повідомили у Національній поліції.

Яку зброю дозволено мати українцям і як її отримати

Мисливську вогнепальну гладкоствольну зброю можна придбати з 21 року. Довжина рущниці має бути не менш ніж 80 см, ємність магазина - до 4 патронів. Мисливську вогнепальну нарізну зброю можна придбати з 25-річного віку, а використовувати мисливські рушниці та гвинтівки тільки на полюванні.

Короткоствольну травматичну зброю, що стріляє гумовими або іншими несмертельними кулями, можуть придбати родичі працівників суду та правоохоронних органів, охоронні структури, особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, журналісти, дружинники та народні депутати.

Короткоствольну травматичну зброю з несмертельними кулями можуть придбати родичі працівників суду та правоохоронних органів

Такі категорії громадян до основних документів мають додати довідки із місця роботи, а родичі правоохоронців чи працівників судів - документи, які підтверджують родинний зв'язок.

Щоб придбати зброю, потрібно пройти процедуру перевірки і отримати дозвіл у відділенні дозвільної системи МВС. Там можна зареєструвати або перереєструвати зброю.

Для отримання дозволу потрібно надати такі документи: заяву на ім'я керівника органу внутрішніх справ, карту-заяву, медичну довідку, довідку про відсутність судимості, а також страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі.

При купівлі зброї впереше потрібно пройти стрілецькі курси за програмою МВС. Необхідно також сплатити за послуги дозвільної системи. Усі витрати обійдуться приблизно у 1000 грн.

Незареєстрована зброя

Зараз в Україні близько 1 млн одиниць мисливської зброї, зазначив народний депутат, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко. За незареєстровану зброю передбачена кримінальна відповідальність, нагадав Геращенко. За його інформацією, в Україні сотні тисяч одиниць незареєстрованої зброї. Але підрахувати точну кількість - неможливо.

Передача функцій реєстрації сервісним центрам МВС принципово ситуацію зі зброєю не змінить, повідомив голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Обіг зброї, на його думку, має регулюватися законом, але не наказом МВС, як це діє зараз.

“Є лише один наказ, який регулює обіг цієї зброї, це 622 наказ від 1998 року. Він не витримує жодної критики з точки зору документа, який регулює обіг, він суперечить Конституції. Все, що потребує дозволів, має бути регульовано виключно законом”, - зазначив Учайкін.
Редактор: Юрій Коверзнєв
3-09-2018, 14:30
Коментарів 0 Переглядів 3 029

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.