RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чого тільки не обіцяють


Навіть у найбільш тривожний для країни час кандидати у нардепи та партії продовжують зловживати політичними технологіями та довірою виборців.

Якщо два роки тому, напередодні парламентських виборів, всі в один голос обіцяли розвинену економіку і стабільну державу, то найпопулярніші нинішні обіцянки тих, хто рветься до влади – це встановлення миру та відбудова Донбасу.
Та чи варто знову вірити їм?

"Розумні речі каже. Але якби сам то виконав…"

– Піду голосувати обов’язково, але ще не знаю за кого, – говорить 72-річна Марія Тодорівна із Брусниці Кіцманського району, яка торгує домашнім сиром на автобусній зупинці поблизу вулиці Шкільної. Жінка приїжджає до Чернівців один раз на тиждень. – Знаєте, не можу я оцінити, хто з них кращий, а хто гірший. Якби ж там були дві чи три команди. А там їх – ціла купа. І ніхто користі не принесе, ніхто. Обіцяти вони вміють, але зробити ніц не годні.

– Все, що говорять вони – то пусте, – каже вона. – Ще трохи є надії на тих, що після Майдану прийшли. Вони ще не такі спаскуджені, як попередня влада. От бачу по телевізорі, як виступає Тягнибок. Розумні речі каже. Але якби він сам то все виконав.

– А що би ви хотіли від нових депутатів?

– Я би багато хотіла. Пенсію най би хоч на 200 гривень підняли. А то вже боюся, що ті 1200 у мене заберуть. Вони всі кажуть, шо з ними буде добре… Краще би вже мир був…

Гідна старість
та сміттєзавод


Покращити транспортне сполучення в області, сприяти розвитку умов для ведення туристичного бізнесу й побудувати Прутський водозабір – такі обіцянки найчастіше зустрічаються у програмах кандидатів-"мажоритарників" на Буковині. До списку найпопулярніших обіцянок можна додати й "викорінення корупції", "курс на Європу" та "створення краю високих технологій".

Так, у Чернівцях кандидат Юрій Бурега обіцяє розвивати малий та середній бізнес, а Микола Федорук – завершити будівництво корпусу фізичного факультету ЧНУ. Кандидат від Блоку Порошенка Наталія Якимчук сподівається після виборів подолати корупцію, а також модернізувати систему житлово-комунального господарства. А ось кандидат Роман Хобзей має намір збудувати у місті сміттєпереробний завод.

Скоротити контролюючі органи та ліквідувати податок на додану вартість має намір після виборів кандидат від 202 округу Франц Федорович. А ось заступник губернатора Іван Рибак, який теж балотується на цьому окрузі, обіцяє пенсіонерам забезпечити гідну старість та провести реформи у галузі охорони здоров’я. Водночас нинішній нардеп Олександр Фищук у своїй програмі пообіцяв надати міжнародний статус пунктам прикордонного пропуску у селах поблизу кордону з Румунією.

Тексти кандидатів пишуть під кальку

Не обійшлися ці вибори і без численних ляпів у програмах кандидатів. Так, Назар Горук, який балотується від 201 округу, в тексті своєї програми заявив, що "ми, після Революції гідності та жертв Небесної сотні, стоїмо на порозі радикальних змін". Очевидно, автор програми мав на увазі Героїв Небесної сотні…

А ось передвиборні програми кандидатів Євгена Мотовиліна та Віталія Михайлішина, схоже, писалися під кальку – тексти їхніх обіцянок ідентичні. Нагадаємо, при секретарстві Михайлішина у міськраді схожі випадки були досить частими: зокрема тексти його привітань з нагоди різних професійних днів регулярно копіювалися із текстів привітань мерів інших міст.

Серед цікавинок цієї передвиборної гонки: текст програми кандидата у нардепи по 204 округу Володимира Куліша був створений на комп’ютері екс-керівника управління ОДА Богдана Онуфрика, який нині йде на вибори під 31-м номером у списку Блоку Петра Порошенка. Про це свідчить інформація у властивостях файлу з програмою Куліша. Натомість, текст обіцянок кандидата, екс-голови Сокирянської РДА Василя Козака був створений на комп’ютері з промовистою назвою "Kadry". Та чи не відділу кадрів райдержадміністрації або райради?
Микола КОБИЛЮК
17-10-2014, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 2 368

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.