RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Голландська палиця у наш євровіз

У Голландії, за попередніми даними, відкинули можливість ратифікації асоціативної угоди України з Євросоюзом. Результат був передбачуваним, бо настрої громадян цієї країни були продиктовані євроскептиками та популістами.

Згідно з опрацьованими на 08.00 четверга даними, "за" висловились 38,1% громадян, "проти" – 61,1%, явка склала 32,2%.

Нідерланди не можуть продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в умовах, коли більшість нідерландців проголосували проти цієї угоди, заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк РЮТТЕ.

"Якщо підсумки референдуму залишаться такими, як зараз, то ми не можемо продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. Це моя політична думка", − повідомив прем’єр-міністр.

Рютте наголосив на необхідності консультацій з урядом Нідерландів, парламентом і "європейськими партнерами".

"Ми не пошкодуємо часу для цього. Процес консультації займе не дні, а тижні", − заявив прем’єр-міністр.

- Загалом, ставлення голландців до України досить неоднорідне, у великих містах, де живе багато освіченої молоді, ставлення здебільшого позитивне, - розповідає чернівчанин Роман ОНУФРИК, який донедавна проживав у Нідерландах. - В інших місцях ставлення переважно байдуже, але через останні новини з України, розтиражовані через ЗМІ, має трохи негативний відтінок.

- Зовсім інакше ставлення до влади Євросоюзу, що тут часто називається просто "Брюсселем", - продовжує Роман. - Голландсько-бельгійські сусідські стосунки не завжди були простими, тому часто на побутовому рівні виявляється бажання "втерти носа" Брюсселю. Я думаю, це й визначило голоси тих, хто ставився до українського питання нейтрально.

Думки

"На їх рішення вплинули проблеми, які прийшли від нас"

Голландська палиця у наш євровіз


Максим БУРБАК, народний депутат:

"З юридичної точки зору, цей референдум не є обов’язковим для виконання урядом Нідерландів. Так, ми поважаємо волевиявлення пересічних голландців щодо ставлення до цієї угоди. Але воно не вплине на євроінтеграцію України, бо угода вже ратифікована Європарламентом. Угода про зону вільної торгівлі працює і буде працювати надалі. Думаю, що на такі результати референдуму найбільше вплинули внутрішні проблеми голландців, які на них поширились з України. Це і криза мігрантів, і економічні проблеми. Вони мали острахи. Тому воно і поширилося на нас.

Я вбачаю, що Росія вкинула великі фінансові, медійні активи у те, щоби дискредитувати Україну в очах голландців. Дуже відчутні намагання Росії вплинути на внутрішній європейський процес. І це вже поганий "дзвіночок" для наших колег також. Ми ж бачимо, як вони працюють з окремими політиками, партіями у Євросоюзі щодо розхитування ситуації. Вони хочуть відновити імперію і не допустити того, щоб Україна відірвалась від них.

Я би не кричав "зрада" і "все пропало". Це ще один тривожний сигнал як для європейців, так і для українців. Можна завжди попелом голову посипати, що ми не зробили все залежне від нас. Так, могли зробити краще. Але під час нашого "Українського тижня" в Брюсселі обговорювали і такий сценарій. І наші європейські колеги заявили, що в такій ситуації вихід буде знайдено".

"Доки буде корупція, нас всерйоз там не сприйматимуть"

Голландська палиця у наш євровіз


Ігор БУРКУТ, політолог:

"Результат був абсолютно прогнозованим. Тому що імідж України падає в очах європейців та американців постійно і катастрофічно. Це пов’язано з шаленою корупцією в Україні. Ну і до цього додав "вогню" офшорний скандал, в якому замішаний наш президент. Перспектив євроінтеграції Україна має, м’яко кажучи, мало. Те, що ми називаємо асоціацією – це далеко не інтеграція, адже, наприклад, Марокко такий договір про асоціацію має давно. Але перспектив якихось на повну інтеграцію в цієї держави немає. Та й не тільки вона – є ще кілька держав, і навіть псевдодержав типу Палестинської автономії, яка користується перевагами асоціації.

Нічого не зміниться на краще, доки Україна перебуватиме у тому стані, в якому перебуває нині. Тобто, неофеодальна, повністю корумпована країна, в якій майже відсутній нормальний середній клас, а все населення ділиться на жменьку фантастично багатих людей і абсолютну більшість людей, котрі живуть на межі або вже далеко за межею повних злиднів. Доки ми не почнемо по-справжньому змінюватися зсередини, ніхто не буде нас сприймати всерйоз як майбутнього члена Євросоюзу".

Микола КОБИЛЮК
Редактор: Микола Кобилюк
8-04-2016, 13:29
Коментарів 0 Переглядів 1 917

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.