Буженина до будь-якого свята: простий рецепт соковитої м'ясної страви

Смачні рецепти / Їжа
794
0

Серед м’ясних страв, які традиційно з’являються на святковому столі, буженина займає почесне місце.

Вона незмінно присутня під час святкування Великодня, Різдва чи інших важливих подій. Соковита, ароматна, ніжна - вона стає справжньою окрасою застілля. Та насправді приготувати буженину зовсім не складно, якщо знати кілька хитрощів. А ще вона чудово підходить для бутербродів наступного дня. Сьогодні пропонуємо рецепт буженини, запеченої в конверті, з додаванням ароматного солоного часнику. Про це пише NV.



Інгредiєнти:

Свинина, ошийок - 1.20 кг;
Часник - 14 зубчиків;
Гірчиця - 20 г;
Мед - 20 г;
Сіль - за смаком.

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистьте 10 зубчиків часнику і ретельно обваляйте кожен у солі - це допоможе краще просолити буженину зсередини. Зробіть у м’ясі надрізи та вставте у кожен по зубчику.

Крок 2

У велику каструлю влийте воду, додайте 1 ст. л. солі, 4 зубчики часнику та доведіть до кипіння. Води має бути стільки, щоб вона покрила все м’ясо. Коли вода закипить, обережно опустіть в каструлю свинину. Зменште вогонь та варіть 15-20 хвилин.

Крок 3

Потім вийміть свинину з води, перекладіть на пергаментний папір та згорніть конвертом. Поставте на деко та в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Крок 4

Змішайте у мисочці 20 г американської гірчиці та 20 г меду. Через годину вийміть буженину, розкрийте конверт та змастіть м’ясо медово-гірчичною сумішшю.

Крок 5

Поверніть м’ясо у духовку ще на 20 хвилин. Готовій буженині дайте трохи охолонути та наріжте тонкими слайсами.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують