DataLife Engine > Смачні рецепти / Їжа > Буженина до будь-якого свята: простий рецепт соковитої м'ясної страви

Буженина до будь-якого свята: простий рецепт соковитої м'ясної страви


Серед м’ясних страв, які традиційно з’являються на святковому столі, буженина займає почесне місце.

Вона незмінно присутня під час святкування Великодня, Різдва чи інших важливих подій. Соковита, ароматна, ніжна - вона стає справжньою окрасою застілля. Та насправді приготувати буженину зовсім не складно, якщо знати кілька хитрощів. А ще вона чудово підходить для бутербродів наступного дня. Сьогодні пропонуємо рецепт буженини, запеченої в конверті, з додаванням ароматного солоного часнику. Про це пише NV.

{reklama}

Інгредiєнти:

Свинина, ошийок - 1.20 кг;
Часник - 14 зубчиків;
Гірчиця - 20 г;
Мед - 20 г;
Сіль - за смаком.

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистьте 10 зубчиків часнику і ретельно обваляйте кожен у солі - це допоможе краще просолити буженину зсередини. Зробіть у м’ясі надрізи та вставте у кожен по зубчику.

Крок 2

У велику каструлю влийте воду, додайте 1 ст. л. солі, 4 зубчики часнику та доведіть до кипіння. Води має бути стільки, щоб вона покрила все м’ясо. Коли вода закипить, обережно опустіть в каструлю свинину. Зменште вогонь та варіть 15-20 хвилин.

Крок 3

Потім вийміть свинину з води, перекладіть на пергаментний папір та згорніть конвертом. Поставте на деко та в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Крок 4

Змішайте у мисочці 20 г американської гірчиці та 20 г меду. Через годину вийміть буженину, розкрийте конверт та змастіть м’ясо медово-гірчичною сумішшю.

Крок 5

Поверніть м’ясо у духовку ще на 20 хвилин. Готовій буженині дайте трохи охолонути та наріжте тонкими слайсами.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад