Цей неймовірно хрусткий меренговий рулет - ідеальний святковий десерт.
Пишна меренгова основа, зверху хрустка скоринка, а всередині - м'яка текстура. Додайте до цього ніжний крем зі збитих вершків і Маскарпоне, а також соковиту малину - і ось він, ваш ідеальний новорічний десерт. Про це
пише NV.
Інгредієнти для меренгового шаруБілок яєчний - 6 шт.;
Цукор - 230 г;
Лимон, сік - 1 ст. л.;
Крохмаль картопляний - 30 г;
Мигдаль - для посипання.
Інгредієнти для кремуВершки 33-35% - 250 г;
Згущувач харчовий до сметани - на свій смак;
Сир маскарпоне - 250 г;
Цукрова пудра - 50 г;
Ягоди - на свій смак.
ПриготуванняКрок 1Збийте білки на середній швидкості до пишної піни. Поступово, у 3-4 прийоми, додавайте цукор, збиваючи до стійких піків. Наприкінці додайте лимонний сік і крохмаль, добре перемішайте.
Крок 2Викладіть меренгу на деко, застелене пергаментним папером, розподіливши рівномірно, залишаючи по 1 см від країв. Посипте мигдальними пелюстками.
Крок 3Випікайте в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці 40 хвилин.
Крок 4Вийміть деко і накрийте меренгу решіткою або іншим листом, переверніть корж і залиште вистигати на столі, не знімаючи пергамент.
Крок 5Приготуйте крем: холодні вершки збийте до пишної маси, додайте загущувач (за бажанням). Введіть цукрову пудру та Маскарпоне, збийте до однорідної консистенції.
Крок 6Нанесіть крем на остиглий корж і розподіліть рівномірно, зверху викладіть ягоди і, за бажання, горішки.
Крок 7За допомогою пергаменту згорніть корж у рулет і приберіть у холодильник на 2 години для застигання крему.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-12-2024, 01:00
0
623