DataLife Engine > Смачні рецепти / Їжа > Повітряний меренговий рулет: покроковий рецепт різдвяного десерту

Повітряний меренговий рулет: покроковий рецепт різдвяного десерту


Цей неймовірно хрусткий меренговий рулет - ідеальний святковий десерт.

Пишна меренгова основа, зверху хрустка скоринка, а всередині - м'яка текстура. Додайте до цього ніжний крем зі збитих вершків і Маскарпоне, а також соковиту малину - і ось він, ваш ідеальний новорічний десерт. Про це пише NV.

{reklama}

Інгредієнти для меренгового шару

Білок яєчний - 6 шт.;
Цукор - 230 г;
Лимон, сік - 1 ст. л.;
Крохмаль картопляний - 30 г;
Мигдаль - для посипання.

Інгредієнти для крему

Вершки 33-35% - 250 г;
Згущувач харчовий до сметани - на свій смак;
Сир маскарпоне - 250 г;
Цукрова пудра - 50 г;
Ягоди - на свій смак.

Приготування

Крок 1

Збийте білки на середній швидкості до пишної піни. Поступово, у 3-4 прийоми, додавайте цукор, збиваючи до стійких піків. Наприкінці додайте лимонний сік і крохмаль, добре перемішайте.

Крок 2

Викладіть меренгу на деко, застелене пергаментним папером, розподіливши рівномірно, залишаючи по 1 см від країв. Посипте мигдальними пелюстками.

Крок 3

Випікайте в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці 40 хвилин.

Крок 4

Вийміть деко і накрийте меренгу решіткою або іншим листом, переверніть корж і залиште вистигати на столі, не знімаючи пергамент.

Крок 5

Приготуйте крем: холодні вершки збийте до пишної маси, додайте загущувач (за бажанням). Введіть цукрову пудру та Маскарпоне, збийте до однорідної консистенції.

Крок 6

Нанесіть крем на остиглий корж і розподіліть рівномірно, зверху викладіть ягоди і, за бажання, горішки.

Крок 7

За допомогою пергаменту згорніть корж у рулет і приберіть у холодильник на 2 години для застигання крему.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад