Наша кулінарна культура така багата, що деякі страви вже почали забуватися. Цього не можна допускати, адже вкрай важливо зберегти свою ідентичність та передати її у спадок нащадкам.
Огірочник має давню історію, але його сучасний рецепт дещо трансформувався. Не поспішайте розчаровуватися – це той випадок, коли зміни пішли страві тільки на краще.
Рецепт огірочникаЧас: 30 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:– 5 солоних огірків;
– 3 літри овочевого або м'ясного бульйону;
– 1 цибулина;
– 5 картоплин;
– 5 столових ложок сметани;
– сіль, кріп та перець до смаку.
Приготування:Огірки натріть на дрібній тертці і відіжміть сік, але не виливайте його.
Цибулю обсмажте до прозорості, потім додайте терті огірки і смажте ще кілька хвилин.
Після цього покладіть огірки з цибулею в каструлю і поступово вливайте огірковий сік, пробуючи на смак.
Варіть усе разом ще 5 хвилин.
В окремій чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте її в каструлю, добре перемішайте.
Додайте сіль, перець, а перед подачею посипте зеленню.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-09-2024, 02:00
0
5 293
Теги -