Забутий український рецепт: цей суп дасть фору солянці та розсольнику

Смачні рецепти / Їжа
5 448
0

Наша кулінарна культура така багата, що деякі страви вже почали забуватися. Цього не можна допускати, адже вкрай важливо зберегти свою ідентичність та передати її у спадок нащадкам.



Огірочник має давню історію, але його сучасний рецепт дещо трансформувався. Не поспішайте розчаровуватися – це той випадок, коли зміни пішли страві тільки на краще.

Рецепт огірочника

Час: 30 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:

– 5 солоних огірків;
– 3 літри овочевого або м'ясного бульйону;
– 1 цибулина;
– 5 картоплин;
– 5 столових ложок сметани;
– сіль, кріп та перець до смаку.

Приготування:

Огірки натріть на дрібній тертці і відіжміть сік, але не виливайте його.

Цибулю обсмажте до прозорості, потім додайте терті огірки і смажте ще кілька хвилин.

Після цього покладіть огірки з цибулею в каструлю і поступово вливайте огірковий сік, пробуючи на смак.

Варіть усе разом ще 5 хвилин.

В окремій чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте її в каструлю, добре перемішайте.

Додайте сіль, перець, а перед подачею посипте зеленню.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують