Забутий український рецепт: цей суп дасть фору солянці та розсольнику
Наша кулінарна культура така багата, що деякі страви вже почали забуватися. Цього не можна допускати, адже вкрай важливо зберегти свою ідентичність та передати її у спадок нащадкам.
{reklama}
Огірочник має давню історію, але його сучасний рецепт дещо трансформувався. Не поспішайте розчаровуватися – це той випадок, коли зміни пішли страві тільки на краще.
Рецепт огірочника
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 5 солоних огірків;
– 3 літри овочевого або м'ясного бульйону;
– 1 цибулина;
– 5 картоплин;
– 5 столових ложок сметани;
– сіль, кріп та перець до смаку.
Приготування:
Огірки натріть на дрібній тертці і відіжміть сік, але не виливайте його.
Цибулю обсмажте до прозорості, потім додайте терті огірки і смажте ще кілька хвилин.
Після цього покладіть огірки з цибулею в каструлю і поступово вливайте огірковий сік, пробуючи на смак.
Варіть усе разом ще 5 хвилин.
В окремій чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте її в каструлю, добре перемішайте.
Додайте сіль, перець, а перед подачею посипте зеленню.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад