RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«20 років живу без ліків»


Якщо занедужали – лікувати треба не хворобу, а весь організм. Причина більшості недуг – забрудненість організму. У цьому переконаний Віктор Звенигородський, старший викладач факультету фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ, автор власної методики оздоровлення.

У свій 61 рік чоловік на здоров’я не нарікає й до лікарів не ходить.

– Біда багатьох людей у тому, що вони не знають, як дати раду собі, тому і дітей своїх не можуть навчити берегти здоров’я, – каже Віктор Валентинович. – Замість того, щоб поцікавитись: як працює наш організм, які біохімічні процеси в ньому відбуваються, чого він потребує, як йому позбутися внутрішнього бруду і наповнити себе енергією, люди нищать своє здоров’я, зловживають алкоголем, палять, неправильно харчуються, переїдають, мало рухаються.

– Як ви оздоровлюєтеся?

– Під час посту розвантажую організм від білкової їжі. Узимку п’ю настоянку на каштанах для судин та настоянку на чистотілі для шлунково-кишкового тракту, весну починаю з рисової дієти та березового соку, літо – з медової терапії. Щодня роблю зарядку для хребта і вправи на гнучкість, дихальні вправи, самомасаж, контрастний душ... Раніше влаштовував собі курси голодування по 7-14 днів. Тепер голодую не довше двох днів, бо в моєму віці тривале голодування не рекомендується. У календарі є також походи в гори, сплави по Дністру.
Щотижня ходжу до сауни, щоб відновити лімфу. Лімфа очищається, коли токсичні речовини виходять із потом. Нирки в цей час мають змогу відпочити.

– Що спонукало всерйоз зайнятися власним здоров’ям?

– Я захопився методиками оздоровлення у 1990-ті роки, коли відчув вікові зміни у своєму організмі. І шлунок турбував, і хребет, і застудні захворювання. Відтоді зцілюю себе сам, понад 20 років живу без ліків. Щоправда, на ці новорічні свята мене збила машина – тут без медичної допомоги не обійшлося. Але одужав я швидко – допомогло те, що підтримую свій організм у нормальному стані.

– А їжу де купуєте?

– У магазині беру лише крупи, хліб бездріжджовий, масло, якісний твердий сир. У супермаркетах майже 80 відсотків їжі мертвої, шкідливої, з консервантами, хімічними барвниками, тому до мінімуму обмежую їхнє вживання. Овочі, зелень, фрукти купую на базарі, там же шукаю овес – вдома перемелюю його на борошно для каші. На сніданок часто їм з нього кашу із саморобної закваски. Трапляється, що дозволяю собі не зовсім здорову їжу – якщо це приносить радість, допомагає відпочити, то чому б ні? Читав інтерв’ю зі 110-річною англійкою. Вона розповідала, що дозволяє собі зрідка сигару чи чашечку кави – для задоволення.

– Ви викладаєте фізкультуру студентам. Їх вдається переконати дбати про здоров’я?

– Багато молодих людей свідомо налаштовані на саморуйнування: зловживання великою кількістю пива, фарбованих та слабоалкогольних напоїв, паління, вживання наркотичних речовин тощо. Вони запрограмовані "відірватися", взяти від життя якомога більше зараз. А що потім – їх не цікавить.

Чим раніше закласти в людині навики здорового способу життя, тим легше їй буде в зрілому віці. Подивіться на тварин – вони якщо і хворіють, то самі здатні відшукати природні ліки. Наприклад: собаки і кішки, коли їхній організм чогось потребує, серед зеленої трави знайдуть ту, яка їм потрібна. Така сама здатність зцілювати себе закладена і в людині від народження. Але з часом вона цю здатність втрачає, тому що з дитинства її неправильно виховують, починають годувати нездоровою їжею. Дітей виховує середовище. Ще скажу, що людина росте до 20-25 років. Потім починається зворотній процес. Тому те здоров’я, яке закладено до 20 років, в період формування організму, збережеться на все життя. Звичайно, якщо його свідомо не руйнувати.

– Своїх дітей навчили дбати про здоров’я?

– Маю двох синів, вони кинули палити. Я не забороняв – просто порадив: "Запитай у будь-якого курця зі стажем: якби він мав змогу повернутися в той час, коли ще не палив, чи взяв би він в руки цигарку?" Курець скаже: ніколи!
Молодший мій син став вегетаріанцем, майже вся його сім’я перейшла на сироїдіння.
Надія МАКУШИНСЬКА

П’ять складових здоров’я


Мати бажання жити і з’ясувати для себе: для чого я на цьому світі, чого хочу досягти, що можу принести людям? Життя, як і природа, має свій календар. Весна – це молодість, "засів" майбутньої долі, літо – розквіт, пора енергійної діяльності, осінь обдаровує врожаєм від нашої праці, а зима – час робити висновки і ділитися досвідом. Тому все треба робити вчасно. Якщо ставитися до життя позитивно, з радістю й любов’ю, то в організмі більше виробляється ендорфінів – гормонів щастя, які стимулюють і нормалізують організм.

Рухатися. Мається на увазі не спорт чи інтенсивне "качання біцепсів". Достатньо помірного фізичного навантаження – тоді матимете хороший обмін речовин.

Харчуватися правильно. Їжа має, по-перше, дати організму потрібні мінерали, амінокислоти, вітаміни й жирні кислоти. А по-друге, забезпечити, щоб система травлення працювала нормально. Харчуватися краще за порами року: щойно достигають місцеві фрукти чи ягоди, вживати їх побільше. Влітку їжа відсотків на 80 повинна бути сирою. Свіжі овочі, фрукти, зелень найкорисніші й за рахунок власних ферментів не забирають з організму енергію на своє перетравлення. Щодо білкової їжі, то організм потребує її зовсім небагато – приблизно один грам на кожен кілограм ваги. Тобто при вазі 70 кг достатньо з’їдати 70 г білку на день. Корисно пити свіжі соки, а воду вживати краще очищену або талу.

Засинати не пізніше 23.00. Лише до півночі в організмі під час сну синтезуються ендорфіни – гормони радості. Якщо заснете пізніше, то, найімовірніше, прокинетеся роздратованими і важко буде побороти поганий настрій.

Більше спілкуйтеся з природою. Організм живиться не тільки їжею, а й природою. У чистому повітрі багато вільних електронів, які наповнюють енергією наше тіло. Більше відпочивайте на природі. Зустріньте сонце, погуляйте зранку по росі, подихайте свіжим повітрям, відпочиньте біля річки, прийміть душ під водоспадом – і відчуєте приплив сил! 
9-02-2015, 16:27
Коментарів 0 Переглядів 2 523


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!