RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хочу, щоб нас із братиками не розлучали»


Четверо дітей з однієї родини шукають сім’ю. Їхню маму позбавили батьківських прав. Вже місяць діти живуть у притулку для дітей у Чернівцях.

Насті – дев’ять років, Ігорю – сім, Богданчику – п’ять, а наймолодшому Миколці 23 січня виповниться чотири рочки. Вже місяць ці діти живуть у притулку для дітей. Їхня мати, яку позбавили батьківських прав, жодного разу не відвідала своїх дітей. Батьки у діток різні і про жодного з них нічого невідомо.

"Читаю буквар для молодших братиків"


Після обіднього сну Настя, Ігор та Миколка граються в ігровій кімнаті. Миколка бавиться машинкою, яку склав з конструктора, а Настя та Ігор зосереджені грою у шашки.

– Ой, треба тут все прибрати, щоб ви присіли, – каже Ігор, побачивши нас, і з допомогою Насті збирає дошку із шашками з дивана.
Ігор та Настя сіли на диван, притулившись одне до одного. Посміхаючись, Ігор показує на братика Миколку, який грається з машинкою на килимку.

– Цю машинку ми склали разом з конструктора, то він весь день з нею "возиться".

– А я вмію ще всяких роботів робити з конструктора і будиночки, – додає Миколка, щиро посміхаючись.
Настя поправляє зачіску. Після сну вихователька заплела дівчинці косички. "Люблю дві косички заплітати, – каже дівчинка, вертячи головою так, щоб було їх видно. – Так і до школи ходжу. У мене там є подружки".

Настя та Ігор ходять до школи, молодші братики – дошкільнята.

– У школі цікаво, – каже Настя. – Оцінки маю гарні, а найбільше люблю українську мову. На перервах у школі багато малюю. Та все ж у малюванні найбільше захоплює процес розмальовування.

– Які кольори найчастіше використовуєш? – запитую.

– Синій і жовтий, – каже Настя. – Це завжди були мої улюблені кольори. Крім того, вони ще й патріотичні.
У Ігоря турботи інші. Біля дошки із шашками хлопчик поставив буквар. Час від часу Ігор відкриває книжку. "Читаю не лише тому, що у школі задають, а й для молодших братиків, – каже хлопчик. – Найбільше обожнює книги наш братик Богданчик. Він застудився і зараз у лікарні. Ми дуже за ним сумуємо".

"На день народження хочу велику кульку"

Настя, Ігор та Миколка запасаються гостинцями для Богданчика. Гостинці, що ми їм принесли, не їдять, а спершу ділять на чотири рівні частини.

– Коли приїде Богданчик, то дуже радітиме, – каже Настя. – Бо любить цукерки і шоколадки.

"Ми багато граємося з братиком, і тому я скучаю, – додає Миколка. – Можливо, він повернеться вже на мій день народження".
– Який подарунок хочеш на день народження? – запитую Миколку.

– Велику кульку, – каже, не довго думаючи, хлопчик і розводить руки. – А ще я хочу, щоб вона потім луснула, щоб було отак "бу-бух".

– А в мене день народження буде аж у червні, – каже Настя. – Та бажання я вже загадала. Хочу, щоб нас із братиками не розлучали і щоб ми жили в сім’ї.

"А ви ще прийдете до нас? – додає дівчинка наостанок. – Ми будемо сумувати".
Марина КОРПАН

Офіційно

Жанна ЯНЧУК,
директор Чернівецького обласного притулку для дітей:

– Раніше Настя, Ігор, Богданчик і Миколка проживали в Чернівцях із мамою. Ця жінка вела неправильний спосіб життя, а дітей залишала на довгий час на сторонніх людей. Я її не бачила, до дітей вона не приходила. Дітки спокійні, позитивні. На очах цих діток уже відбувалося влаштування інших дітей у сім’ю. Момент, що вони готові жити в сім’ї, однозначно присутній. n
27-01-2015, 15:05
Коментарів 0 Переглядів 2 381

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.