RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мерія зекономить на «Мерседесі-600»


"Мерседес-600" був подарований місту в 2006 році. Ним користувалися екс-мер Микола Федорук і екс-секретар міськради Віталій Михайлішин. За словами нинішнього секретаря міськради Ярослава Кушнірика, цей автомобіль занадто розкішний для мерії.

Щоби зекономити кошти, у міськраді хочуть продати "Мерседес-600".

– Є автомобіль на автобазі, який занадто розкішний, і я поцікавився про доцільність його продажу, щоби купити більш економний. Це автомобіль "Мерседес-600", який дуже дорогий в обслуговуванні. Це автомобіль надто розкішний для міської ради, – вважає Ярослав Кушнірик. – Зараз на ньому ніхто не їздить, бо це дорого обходиться. – Я часто користуюся своїм автомобілем "Хонда". Інколи використовую службовий автомобіль "Тойота". Це авто ("Тойоту", – авт.) було отримано не за бюджетні кошти, його було подаровано до Дня міста у 2008 році. Відповідно його не можна продавати, бо це подарунок, який отримало місто, не заплативши кошти.

Ми пішли на автобазу міської ради, щоби побачити оте диво німецького автопрому, яке мерія хоче продати. Блискучий чорний автомобіль "Мерседес-600" стоїть у дворі автобази. І тут з’ясовується, що розкішне авто – теж подарунок. Їздили ним не лише колишній секретар міської ради Віталій Михайлішин, а й екс-мер Микола Федорук.

– Мерседес був подарований місту в 2006 році. Ним користувався мер і секретар міської ради, – каже керівник групи з транспортно-господарського забезпечення міськради Микола Лисий. – Останній раз цим автомобілем користувалися у грудні. Ярослав Кушнірик користується іншим автомобілем, за ним закріплено автомобіль "Тойота Прадо". Він бере 14 літрів на сто кілометрів, але це повнопривідний автомобіль підвищеної прохідності, він не старий – 2008 року випуску. Тому на нього менше витрат.

А ось "Мерседес-600" фахівці автобази вважають витратним, бо бере 18 літрів бензину марки А-95 на сто кілометрів. Та ще й застарілий, бо 1998 року випуску. Має пробіг понад 380 тисяч кілометрів. Хоча автомобіль у хорошому стані. "Ось сьогодні відразу завівся", – каже механік.

– За усним дорученням Ярослава Кушнірика, звернулися до спеціалізованої організації, яка робить вартісну оцінку автомобіля. Після цього надамо інформацію департаменту економіки, вони будуть приймати рішення щодо відчуження автомобіля, – каже Микола Лисий.

Чому один подарунок – автомобіль "Тойота" – продати не можна, а інший – "Мерседес" – продають, запитуємо у секретаря міської ради Ярослава Кушнірика. Дізнавшись, що це подарунок, він дивується, а потім зазначає, що питання лише вивчається.
Хто подарував розкішний "Мерседес-600", на автобазі не знають.

Вирішили запитати про це у екс-мера Миколи Федорука.

– Я не пам’ятаю, хто подарував цей автомобіль, – зізнається Микола Федорук. – "Тойоту" подарували на День міста від "Епіцентру", а про цей і не згадаю. Його ніби спочатку брали в оренду, а потім подарували. Я цей "Мерседес" використовував лише у далекі поїздки.
Про дарувальника "Мерседеса" не змогли згадати і в бухгалтерії. А на запитання, чи можна продати ці розкішні подарунки, зазначили: "Продати можна все".

На сайтах з продажу автомобілів ціна за такий автомобіль "Мерседес-600" сягає від 10 до 15 тисяч доларів.
До речі

Секретар міської ради Ярослав Кушнірик зазначає, що у міській раді розпочинається режим економії. Розпочнуть саме з автомобілів.

– Насамперед буде перехід на більш економні в обслуговуванні автомобілі, – каже Ярослав Кушнірик.
Міську раду та управління обслуговує 22 автомобілі. Є різні марки "Жигулі", БМВ, "Опель". Вони різного року випуску: і 1986 року, і 2008 року.

На автобазі міської ради розповіли, що після революції чиновники почали економити і рідше їздити на автомобілях. Тож суттєво зменшили пробіг, відповідно зменшилися витрати на ремонтне обслуговування та пальне. Востаннє купували автомобіль минулого року.

– Купили автомобіль підвищеної прохідності "Нива Шевроле" замість автомобіля "Ніссан", якому було вже понад 20 років. Він обслуговує департамент містобудівного комплексу, – розповідає керівник групи з транспортно-господарського забезпечення міськради Микола Лисий. – У нас є обмеження у ціні, ми не можемо купувати автомобіль дорожче 60 тисяч гривень.
Людмила ОСАДЧУК
3-04-2014, 15:36
Коментарів 0 Переглядів 2 496

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.