RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Газові» гроші зникли


Філії "Газу України" в області не стало. А разом із нею не стало й людських грошей. Точніше вони поїхали до Києва і там "розчинилися". І свої 250-300 гривень чернівчани, які мають час і натхнення, мусять вибивати звідти. А хто не хоче чи не може цим займатися – дарує гроші компанії.

Філії "Газу України" в області не стало. А разом із нею зникли й людські гроші. Точніше вони поїхали до Києва і там "розчинилися". І свої 250-300 гривень чернівчани, які мають час і натхнення, мусять вибивати звідти. А хто не хоче чи не може цим займатися – дарує гроші компанії.

"Виходить, що майже триста гривень у мене вкрали?"

– Я переплатила 280 гривень, ще коли платили на проспекті Незалежності, – розповідає чернівчанка Ірина Павлівна, – але це, виявляється, не ця організація, а інша (колишня чернівецька філія ДК "Газ України", – авт.). Платила наперед улітку, щоби взимку менше платити. Виходить, що майже триста гривень у мене вкрали? Я кажу, що можу з цим піти в суд. А мені відповідають: "Ідіть, але подавайте на ту фірму – "Газ України". Але воно того не варте. Не треба платити наперед. Є 50 гривень боргу – платитиму 50 гривень.

– Проблема з авансовими платежами населення полягає в тому, що платежі відбувались ще тоді, коли ДК "Газ України", дочірня компанія "Нафтогазу", мала ліцензію на реалізацію газу в Чернівецькій області, – розповідає прес-сек­ретар "Чернівцігазу" Андрій СЕМЕНОВИЧ. – Вони отримували проплати за газ від населення. Із серпня 2011 року закінчилася ліцензія. Деякі люди проплачували авансом наперед, щоби, наприклад, взимку менші суми платити. Вийшло так, що ДК "Газ України" гроші отримала наперед, а газ продати вже не могла. Оскільки це дочірня компанія державного "Нафтогазу", було вирішено, що гроші має компенсувати держава. Ситуація ускладнювалася тим, що представництво в Чернівецькій області зникло і тепер знаходиться в Києві. Всі питання, пов’язані з поверненням грошей, мають вирішуватися з ДК "Газ України". В них є сайт, координати, адреси, номери телефонів. Лише таким чином. Це питання гостро постало протягом останнього тижня, бо ми надіслали споживачам газу лист, де повідомляється про їхню суму заборгованості та рекомендовану суму сплати. Люди асоціюють рекомендації з авансовими проплатами. Це – рекомендована проплата. Вона не є обов’язковою. Це робиться для того, щоби людина знала, скільки вона має заплатити. Не секрет, що багато у кого є заборгованість. Наприклад, за минулий місяць це 36 мільйонів гривень. Цей газ не є нашою власністю, нам його на кордон з областю постачає НАК "Нафтогаз України", а ми розподіляємо і маємо зібрати гроші за той газ, який використали люди і передати їх "Нафтогазу".

Щодо нас, ми не маємо зв’язку з компанією ДК "Газ України". Ми не є їхнім правонаступником. Платежі, які люди їм проводили, на наші рахунки не надходили. А до нас люди приходять, бо тепер ми є єдиним ліцензіатом в області, обслуговуємо мережі і реалізовуємо газ. Фактично, є єдиним газовим господарством в області, наразі і люди за інерцією йдуть до нас. Хоча це питання – стовідсотково до ДК "Газ України". Є координати, за якими варто звертатися туди. Думаю, що я би в такій ситуації звертався з листом і проханням повернути кошти.

У Києві посилають від компанії до компанії

За вказаним на сайті номером телефону прес-служби ДК "Газ України" слухавку підняла жінка, яка назвалась Оленою. Пані Олена каже, що офіційного коментаря вона надати не може, бо у зв’язку з реорганізацією у ДК "Газ України" більше немає прес-служби. Але сказала, що надходять звернення, і ті, в кого є договори, отримають виплати.

Хто у ДК "Газ України" може надати офіційний коментар, пані Олена не знає, але радить звернутися у прес-службу НАК "Нафтогазу", як керуючої ними компанії.

У прес-службі "Нафтогазу" сказали, що борги ДК "Газ України" перейшли до них і порадили звернутися до відділу боргових зобов’язань департаменту реалізації газу.

– А хто вам порадив сюди звертатись? – запитали у відділі. – Ми не займаємося роботою з населенням. Цим займаються ті, хто продавав газ. НАК "Нафтогаз" цими питаннями не займається. Якщо йдеться про Чернівецьку область, то "Чернівцігаз" не є правонаступником ДК "Газ України". Ніхто не є правонаступником "Газу України". "Газ України" як був, так і є. Всі питання щодо їхніх боргів – до них. Можу сказати, що "Газ України" у вільному плаванні. Він підпорядковується нам тільки формально. Ми на нього раніше ніяк не могли впливати, так і зараз не можемо. Ми свої борги з них вибити не можемо. Вони нам вісімнадцять із хвостиком мільярдів винні. Якщо є договір із "Газом України", то треба до них і звертатися. Але я сумніваюся, що Петя, Коля чи Маня укладали договір безпосередньо з "Газом України".
Михайло Салітра
18-11-2013, 11:52
Коментарів 0 Переглядів 2 178


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!