RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сезон крадіїв

У травні областю прокотилася хвиля крадіжок і грабежів: від крадіжок олії з дач до розбійного нападу на будинок підприємців. Також попрацювали "гастролери-домушники", які встигли пограбувати 10 квартир і будинків у Чернівцях.

Минулої п’ятниці, 17 травня, під ранок до будинку родини підприємців у Садгорі увірвалося четверо бандитів у масках. Зловмисники залізли до помешкання через вікно. У хаті були 58-річний господар, його 53-річна дружина та 30-річний син. Нападники застосували силу до господарів, забрали 200 тисяч гривень, коштовності й втекли. Про це повідомили в прес-службі обласної міліції. Після пограбування господарі викликали правоохоронців.

Чи були нападники озброєними, яку саме силу застосовували та інші деталі в міліції поки що не розголошують, щоб не зашкодити слідству. Поки що не оголошують і версії нападу.

Нині міліціонери встановлюють місце перебування зловмисників.

Як стало відомо "МБ", родина підприємців продає біжутерією на Калинівському ринку. Цієї неділі в їхнього сина було заплановане вінчання, на організацію якого потрібні гроші. Тому, ймовірно, бандити знали про наявність у родини грошей.

Міліція звертається до можливих свідків із проханням повідомити інформацію, яка допоможе розкрити злочин за номерами телефонів 54-65-69 або 102.

Троє "домушників" обносили квартири


Нещодавно чернівецькі опери затримали трьох гастролерів-домушників. У Чернівцях тріо встигло накрасти добра на 65 тисяч гривень. "Обчистили" десяток квартир і будинків. На відміну від вище описаного випадку, "працювали" інтелігентно й без насильства.

– Упродовж останніх двох місяців у місті скоїли низку зухвалих крадіжок із квартир та будинків, – розповідає начальник управління карного розшуку УМВС в області Руслан ДОМНІЦАК. – До помешкань крадії проникали навіть вдень, доки власники були на роботі або у своїх справах. Переважно крали гроші та золото.

Працівники міліції опитували сусідів обкрадених, відпрацьовували вулиці, перевіряли раніше засуджених за крадіжки. Через певний час опери вийшли на слід.

– Їх взяли "на гарячому" під час чергової крадіжки, – продовжує Руслан Домніцак. – Це сталося на вулиці Південно-Кільцевій. На час скоєння крадіжки ми вже "вели" їх.

Трійка складалася з жителів Львова, Чернігова та вихідця з Одещини. Чоловікам було від 34 до 40 років. Усі вже мали тюремний "стаж" за крадіжки. Під час затримання у львів’янина був пістолет "Зоракі" та патрони, але застосувати їх він не встиг.

– Вчинити опір затримані не встигли, – продовжує Р. Домніцак. – Але це досвідчені, "професійні" "домушники". Розбоєм вони не займалися. Всі раніше судимі за крадіжки. Один із них мав судимість за викрадення автомобілів. Для крадіжок обирали квартири на околицях, щоб легше було втекти. Накрадене майно перевозили в іномарці. Машина старенька, непримітна. Під час перевірки їхньої можливої причетності до інших злочинів з’ясувалося, що ці хлопці до Чернівців "попрацювали" в Черкасах, на території Чернігівської та Київської областей.З ними є багато епізодів.

За цими фактами відкрили кримінальні провадження. Затримані перебувають під вартою.

Не хваліться достатком та купуйте надійні замки

Щоб ваше житло не облюбували крадії, у міліції радять не надто виразно демонструвати наявність у хаті достатку. Щоб житло не привернуло увагу зловмисників, не варто казати навіть знайомим, що в квартирі зберігаються гроші або цінності. Зведіть до мінімуму кількість сторонніх людей, які можуть заходити до вас під різними приводами. Бажано грошей та цінностей вдома не тримати або тримати небагато.

– Крадій, коли заходить до будинку, починає мислити так, як мислить господар, – розповідає прес-секретар управління МВС в області Роман МІГОРЯН. – Людина завжди думає: ось зараз гроші заховаю за якоюсь книжкою або під матрацом чи між білизною в шафі, туди ніхто не зазирає. Але саме в ці місця крадії й зазирнуть обов’язково. Нещодавно був випадок, коли в обкраденій квартирі на видному місці в ганчірку були замотані 20 тисяч доларів. Злочинець мислив, куди ж людина заховала ті гроші, а на видних місцях не шукав. Інколи й так буває. Щоб вберегти житло, потрібно встановлювати сигналізацію. Це якщо на це є кошти. Більш ніж у 90 відсотках випадків крадіїв на квартирах з охороною затримують. Якщо грошей на охорону немає, потрібно встановлювати дорожчі замки з кількома ступенями захисту. На вікна можна встановити грати. Тільки дуже досвідчені злочинці їх відмикають. Якщо в квартирі немає штор чи жалюзі, видно, чи дорогий у квартирі ремонт, яка там побутова техніка. Часто злочинці ввечері проходять і придивляються до потенційних "привабливих" квартир. Також часто трапляється, що зникнення грошей із квартири виявляють через кілька днів чи тижнів після крадіжки. Був випадок, коли через таке запізніле виявлення крадіжки ледь не розлучилося подружжя. Бо думали одне на одного. У селах найбільше обкрадають будинки, бо господарі не зачиняють двері.

– Найефективніше, щоб вберігати майно від крадіжок, встановлювати сигналізацію на будинок та брати його під охорону, – каже начальник відділу Державної служби охорони при УМВС Вадим СУШИНСЬКИЙ. – Залежно від того, скільки в будинку дверей та вікон, коливається вартість монтування обладнання.
Михайло Салітра
24-05-2013, 15:54
Коментарів 0 Переглядів 2 832

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.