
План 5:2 — це різновид інтервального голодування. Така дієта може допомогти знизити вагу й поліпшити рівень цукру в крові, але підходить не всім.
Про це пише УНІАН з посиланням на Eat This, Not That.
РЕКЛАМА
Дієтологиня Тара Коллінгвуд оцінила новий метод схуднення 5:2.
Що таке план 5:2 для схуднення?
"План 5:2 — це різновид інтервального голодування. П'ять днів на тиждень ви харчуєтеся нормально, а в інші два дні, що не йдуть поспіль, значно обмежуєте споживання калорій — зазвичай до 500 калорій для жінок і 600 для чоловіків", - розповіла Коллінгвуд.
Як працює цей метод?
"Ідея полягає в тому, що ці дні голодування створюють тижневий дефіцит калорій, що може сприяти схудненню та поліпшенню метаболізму без щоденних обмежень", - пояснила дієтологиня.
За словами Коллінгвуд, дослідження показали, що цей метод може призвести не лише до схудення, а також здатен поліпшити контроль рівня цукру в крові, холестерину та запалення.
"Це схоже на традиційне обмеження калорій", - додала дієтологиня.
Водночас, Коллінгвуд зазначила, що результати схуднення у людей відрізняються. За її словами, успіх схуднення по такій схемі залежить від того, що людина їсть у "звичайні" дні та наскільки добре вона може дотримуватися режиму протягом тривалого часу.
"Деякі люди вважають цей режим стійким, оскільки він дозволяє бути гнучкими більшу частину тижня, тоді як інші борються з голодом, втомою або переїданням після днів голодування", - пояснила дієтологиня.
Кому не підходить метод 5:2?
В статті також зазначається, що Коллінгвуд не радить такий метод схуднення людям з певними проблемами зі здоров'ям, а також якщо в них вже є розлади харчування.
"План 5:2 не є чарівним засобом. Я не рекомендую такий низький рівень калорійності, навіть якщо це лише 2 дні на тиждень. Це особливо шкідливо для людей, які мають нездорове ставлення до їжі, схильні до розладів харчування або не можуть впоратися з відчуттям голоду без переїдання", - попередила вона.
"Для більшості людей збалансований підхід, що включає послідовні харчові звички, продукти з високим вмістом поживних речовин і усвідомлення розміру порцій, як правило, легше підтримувати в довгостроковій перспективі", - поділилася Коллінгвуд.
За словами дієтологині, цей метод не підходить людям, яким встановлено діагноз діабет. Ще не можна так харчуватися вагітним жінкам, людям, які ведуть активний спосіб життя або якщо у людини є захворювання, яке вимагає регулярного харчування.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram







