RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На дітей дають додаткові кошти. Коли?
"Виплати для дітей збільшуються – про це говорять на кожному кроці. Ось і з грудня знову підвищили державну допомогу. Я, матір п’ятьох дітей, також, напевно, маю право на ці гроші. Але в районному відділі соціального захисту мені відмовили в нарахуванні допомоги на дітей, – поскаржилася до редакції Тетяна ХАРЮК, мешканка села Киселів, що на Кіцманщині. – В управлінні мені сказали, що ці гроші держава виділяє не для наших дітей, а для їхніх. Як таке може бути?"

Які сім’ї мають право на отримання державної допомоги для дітей, ми запитали в головного соціального державного інспектора департаменту соціального захисту ОДА Лариси ЛЕВЧЕНКО.

– На державну допомогу мають право малозабезпечені сім’ї, які мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї. Також багатодітні сім’ї, у яких виховують трьох і більше дітей, матері-одиначки та, якщо в сім’ї є діти-інваліди, тощо, – пояснює інспектор. – Визначити, чи має сім’я право на отримання державних коштів, можна самотужки. Для цього потрібно додати увесь сукупний дохід сім’ї за попередні шість місяців і поділити на шість.

Окремо додайте суми прожиткового мінімуму для призначення соціальної допомоги для кожної особи відповідно до віку. Порівняйте ці дві суми. Якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї менший, ніж сума, гарантована державними стандартами, сім’я має право на державні кошти.

За словами пані Лариси, для призначення грошової допомоги обстеження матеріально-побутових умов здійснюють обов’язково.

Згідно із законодавством, сім’я, яка звертається за допомогою може мати не більше однієї квартири та автомобіля. Земельна ділянка не повинна перевищувати 0,6 гектара. Якщо багатодітна сім’я володіє земельною ділянкою, яка перевищує цей розмір, але за доходами має право на державну підтримку, тоді за рішенням комісії цій сім’ї призначають допомогу.
Водночас телевізор, пральну машину, холодильник не вважають благом. Також може бути в сім’ї й сільгосптехніка, наприклад, тракторець.

Головне – в документах, які сім’я подає на оформлення грошової допомоги, не приховувати своє майно.
Допомогу призначають на підставі довідки про доходи та декларації про майновий стан. Тобто людина сама пише заяву та вказує все, що має в користуванні.

Якщо інспектори виявлять приховану інформацію, можуть позбавити соціальної допомоги й на наступні шість місяців.
Ліна НАГІРНЯК

Важливо

 Розмір допомоги дадуть не більше, ніж 75 відсотків від прожиткового мінімуму для сім’ї. Призначену соціальну допомогу можуть зменшити до 50 відсотків її розміру, якщо сім’я не використовує можливості знаходити додаткові джерела для існування.

 На кожну дитину дають додаткові гроші. До призначеної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї додають на дітей віком від 3 до 13 років – по 120 гривень, віком від 13 до 18 років – по 230 гривень.

 Рівень прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям із першого грудня 2012 року:
- на працездатну особу – 238,14 гривні;
- на дитину до 6 років – 792,83 гривні;
- на дитину від 6 до 18 років – 987,53 гривні;
- на особу, яка втратила працездатність, – 884 гривні.

Зверніть увагу

Державну допомогу
не призначають, якщо:


 сім’я має два житла, два авто, земельну ділянку більше 60 соток;

 члени сім’ї мають додаткові джерела існування (здають в оренду житло,
працюють без офіційного оформлення, отримують
дохід від утримання худоби, птиці тощо);

 у сім’ї проживає особа працездатного віку, яка ніде не працює, не служить, не навчається на денній формі навчання, не перебуває на обліку в центрі зайнятості, не доглядає за престарілим, дитиною чи інвалідом 1 групи;

 особи, які належать до складу сім’ї, впродовж 12 місяців перед зверненням по допомогу здійснили витрати, які перевищують 10-кратну величину прожиткового мінімуму. Наприклад, придбали земельну ділянку, нерухомість, авто, сплатили за навчання тощо.

Документи:

 заява;
 документ, який посвідчує особу представника сім’ї;
 довідка про склад сім’ї;
 декларація про доходи та майно (заповнюють на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї);
 довідка про наявність та розмір земельної частки (паю).
14-12-2012, 15:24
Коментарів 0 Переглядів 5 628

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.