RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Родина чернівчанки Тетяни ТИМОЩУК День незалежності відзначила тим, що усі від малого до великого одягнули вишиванки і пішли на прогулянку містом.

– На усі свята – День міста, Різдво, Великдень – родина одягає вишиванки, адже цей одяг найсвятковіший, – каже жінка. – Дітям прищеплюємо любов до українських традицій. Вони вже й самі знають, що на свято потрібно одягати вишиту сорочку.

На Центральну площу 24 серпня, де опозиція святкувала без влади, прийшли і дорослі, і діти. Загалом до 500 осіб. Дорослі були одягнуті святково. У вишиванках ходили лише опозиційні діячі, малі діти та кілька небайдужих.

"Україну врятує лише козацький устрій"

Із 62-річним чернівчанином Іваном ПОТЕРЕЙКОМ у козацькому строї та шаблею фотографувалася молодь. Чоловік розповідав дівчатам-підліткам, що займається відродженням козацьких традицій.

– Козаки на Буковині є майже у кожному селі, – стверджує чоловік. – Козаки мали кілька зразків одягу – від зелено-синього до чорного. Стрій собі придбав сам. Бачив, у якому строю ходили козаки із Запоріжжя, і намагався за їхнім зразком пошити собі одяг. Змоделював шапку, шаблю і сам їх зробив. Знаю навіть, як зробити козацьку гармату.

Захоплюватися козацькими традиціями чоловік почав у дитинстві. Його далекі предки були козаками на Запоріжжі.

– Україну врятує лише козацький устрій, – переконаний Іван Потерейко. – Адже це спосіб життя, захисту та збереження роду. Найстрашніше те, що наш український рід розірваний. Тому потрібно поновлювати родові зв’язки. Вірю, що ці зв’язки відродяться і козацький лад на Україні переможе.

"Головне – як люди почуваються"

Телеведуча з Мінська Єлизавета до Чернівців приїхала у гості до друзів. 20 річницю незалежності відзначала з кухлем пива у центрі міста.

– У Білорусі День незалежності святкують третього липня. Паради, танки, пиво тощо. Але насправді людям у нас плювати на День незалежності. Це просто зайвий привід випити, – каже дівчина. – В Україні незалежності більше. І не важливо, як святкувати. Головне – як люди почуваються у державі.

– Насправді у нас все добре: пиво хороше, їжа хороша, люди хороші. Тільки цього ніхто не цінує. Особливо, ось ті "діячі", – киває на організаторів мітингу на Центральній площі чернівецький художник Сергій КОЛІСНИК. – Не концертом Козловського треба відзначати День незалежності. Краще послухати троїстих музик і відпочити душею.
Ольга ГНІДАН

ДО ТЕМИ
Роздали низку нагород

Президент Янукович з нагоди 20 річниці незалежності нагородив низку буковинців.

Яна Табачника, народного депутата, – орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.
Геннадія Москаля, народного депутата, – орденом "За заслуги" І ступеня.
Едуарда Братка, начальника УМНС в області, – орденом Данила Галицького.
Олену Гасюк, майстра художньої вишивки, – орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

 Почесні звання:
Тамарі Кільчицькій, актрисі муздрамтеатру ім. Ольги Кобилянської, – народного артиста.
Тамарі Марусик, проректорові ЧНУ, – заслуженого діяча науки і техніки.
Манолію Мігайчуку, начальникові госпіталю інвалідів війни, – заслуженого лікаря.
Вікторії Костинян, виконавиці народних пісень фольклорного колективу "Ізвораш", – заслуженого працівника культури.
Тетяні Антонюк, викладачеві індустріального коледжу, – заслуженого працівника освіти.
Антону Торчинському, інженерові товариства "Денисівка", – заслуженого раціоналізатора.

 Медалями "20 років незалежності України"
відзначили:
політолога Ігоря Буркута, голову товариства політв’язнів та репресованих Ірину Войцеховську, настоятеля Свято-Вознесенського монастиря Михайла Жара, професора Олега Панчука, голову відділу Союзу українок Олександру Попелюк, почесного голову "Зеленого світу Буковини" Леонтія Сандуляка, гендиректора товариства "Машзавод" Віктора Сідляра, голову товариства російської культури імені академіка Сахарова Валерію Фірсанову, професора Георгія Ходоровського, а також низку інших діячів.
25-08-2011, 14:52
Коментарів 0 Переглядів 2 742

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.