RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Шкіряне взуття – у морози, гумове – під час відлиги

Ідеальна підошва для зимового взуття має мати товщину понад сантиметр

Раніше, коли потрібно було купити зимове взуття, одразу було зрозуміло, що воно має бути однозначно дуже теплим. Нині ж, зважаючи на різку зміну погоди, взуття потрібно підбирати різне, радять експерти.

– Зима у нас буває непередбачувана, – говорить лікар-терапевт Євген ГОРОБЧЕНКО. – Тому одягатися потрібно, залежно від погоди.

Відлига
Єдиний порятунок в дощову і сиру погоду або під час зимової відлиги, коли під шаром снігу утворюються величезні крижані калюжі, – утеплені гумові чоботи (зараз такі в моді). У них ноги не промокнуть, а ризик застудитися значно знижується.
Раніше гумове взуття була непоказним і одягати його можна було хіба що на дачі чи в лісі. Нині гумові чобітки роблять на будь-який смак, різних забарвлень, витримуючи всі тенденції моди.

Морози
Українські зими традиційно морозні. Іноді температура знижується до -20 °C, а то і нижче. Взуття для таких морозних днів повинно чудово зігрівати ноги. Особливу увагу, обираючи взуття на морозну погоду, приділіть матеріалу.
Ідеальний варіант – натуральна шкіра. Вона краще облягає ногу, швидше приймає форму ступні, добре утримує тепло і має водонепроникні властивості. До того ж шкіряне взуття прослужить не один сезон.
А ось шкірозамінника краще уникати, особливо якщо йдеться про взуття для дітей або літніх людей. Цей матеріал зазвичай погано реагує на сильний мороз і може потріскатися. Але це ще не все. Головний недолік взуття зі шкірозамінника – воно погано утримує тепло.
Якісне зимове взуття обов’язково має мати хутряну підкладку. Справжня шерсть набагато краще зберігає тепло, дозволяє шкірі дихати і не збивається в грудки. Водночас штучне хутро викликає підвищене потовиділення стопи. При цьому від вологи синтетична вовна збивається і втрачає практично всі свої морозозахисні властивості. Для тих, хто хоче заощадити на хутрі, краще обирати моделі зі змішаним хутром: це коли вгорі штучне хутро, а внизу – натуральне. Таке взуття цілком підійде для прохолодної осені або для недовгих переходів під час морозу.
Важливим момент для теплого зимового взуття – товщина підошви. Ідеальний варіант – підошва, яка має товщину понад сантиметр.
Чудовим варіантом для людей, які надають перевагу спортивному стилю, будуть зимові спортивні черевики. На відміну від зимових чобіт, які завжди утеплені хутром, у черевиках його може і не бути. Але вони все одно добре утримують тепло завдяки особливостям спеціального матеріалу.

Снігопад
Високі чоботи на низькій рельєфній підошві – головний атрибут для снігопадів. Це дуже практичне взуття. По-перше, низький каблук врятує вас від падінь на вулиці. А по-друге, у високих чоботах ви легко впораєтеся з будь-яким засніженням.
Щодо чобіт із замші є одне "але": замша може промокати. Допоможе цього уникнути спеціальний захисний водовідштовхувальний спрей, інакше ваші замшеві чоботи швидко втратять презентабельний вигляд.

Ожеледиця
В ожеледь утримуються на ногах ті, у кого зимове взуття з рельєфною підошвою. Чим виразніший рельєф, тим менша ймовірність ковзання на льоду. При цьому потрібно сказати тверде "ні" чоботам з гладкою підошвою, якими б зручними вони не здавалися. Інакше падінь вам не уникнути.
Але це ще не все. Багато що залежить від матеріалу самої підошви. Тут потрібно звертати увагу на країну-виробника. Якщо взуття зробили в Україні, де знають, що таке зима, мороз і ожеледиця, цілком імовірно, що таке взуття буде менше ковзати. А от якщо країна-виробник Італія чи Туреччина, їм довіряти свої ноги під час снігу і ожеледиці не варто. Швидше за все, підошва буде тонкою і слизькою.

Важливо!
Чи можна носити взимку високий каблук?
Для жіночого зимового взуття ідеальний каблук – широкий і порівняно невисокий: 4-5 см. Для зимового чоловічого взуття – 1,5 см. У таких черевиках і чоботях стопа почувається природно, менше втомлюється.
Взуття на абсолютно пласкій підошві носити взагалі не варто: вона деформує стопу.

Леся ТОКАРЮК
Редактор: Леся Токарюк
2-01-2016, 10:11
Коментарів 0 Переглядів 6 187

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.